شماری از بازداشتشدگان اعتراضات آبان ۹۸ ایران روز یکشنبه، ۱۶ خرداد، در کلابهاوس روایات خود را از بازداشت و برخورد مأموران با زندانیان و خانوادههای کشتهشدگان بازگو کردند.
بر اساس یک پژوهش، میزان مرگ ثبتشده در آبان ۹۸، حدود ۴۲۰۱ نفر بیشتر از مهرماه و ۴۹۰۲ نفر بیشتر از آذر همان سال است. اعتراضات مردم در آبان ۹۸ با سرکوب گسترده و خشن مواجه شد.
حضور یک زن جوان با چادر سفید و کیسهای خاک در جریان رفتن محمود احمدینژاد به وزارت کشور در روز چهارشنبه برای ثبت نام برای انتخابات ریاست جمهوری خبرساز شده است.
سازمان عفو بینالملل تاکنون صدها بیانیه و گزارش درباره ایران منتشر کرده است و برخی مخاطبان رادیو فردا میپرسند که این بیانیهها چه تأثیری بر وضعیت حقوق بشر در ایران دارد؟
ساعاتی پس از گزارش رادیوفردا از پافشاری شهرداری تهران بر دریافت خسارت از بازداشتشدگان آبان ۹۸، رئیس مرکز ارتباطات این نهاد از عقبنشینی شهردار و پس گرفتن شکایت خبر داد.
شهردار تهران روز پنج شنبه گفت که تعدادی از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ۹۸ «به اموال عمومی صدمه زده اند» و تنها در صورت جبران خسارت، شهرداری تهران شکایتش از آنها را پس خواهد گرفت.
در حالی که اخباری از آزادی خانوادههای بازداشتشده معترضان منتشر شده، معاون وزیر کشور معترضان آبان ۹۸ را «اراذل و اوباش» خوانده و مسئولیت وزیر کشور در کشتار معترضان را رد کرده است.
حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزیر کشور، سال ۹۸ را به دلیل وقوع اعتراضات گسترده آبانماه «سختترین و تلخترین» سال حکومت جمهوری اسلامی از نظر «امنیتی» معرفی کرد.
خبرگزاری ایسنا روز شنبه خبر داد که به حکم دیوان عالی کشور پرونده سه معترض محکوم به اعدام بار دیگر در دادگاه بررسی خواهد شد.
زهرا فلاح، مادر ابوالفضل شهبازی، از بازداشتشدگان آبان ۹۸، در گفتوگو با رادیو فردا میگوید که با مرخصی و حضور این زندانی سیاسی در مراسم تشییع و ختم برادرش مخالفت شده است.
میراث آبان برای آینده اعتراضات چیست؟ آبان با حکومت و دو جناح اصلی آن چه کرد؟ آیا آبان دیگری در راه خواهد بود؟
بیشتر