آمریکا خواهان آزادی زندانیان سیاسی در ایران شد

  • بکتاش خمسه پور

وکلای دادگستری ایران در دفاع از حقوق بشر همواره زیر فشار قرار داشته اند

برنامه‌ نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، برنامه‌ مشترک «فدراسیون بین المللی جامعه‌های حقوق بشر» و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه» با اشاره به حبس خودسرانه دستکم شش وکیل دادگستری ایران در زندان‌های جمهوری اسلامی که از کوشندگان حقوق بشر بشمار می‌روند از تداوم فشارها علیه وکلای مدافع حقوق بشر عمیقا ابراز نگرانی کرده از جمهوری اسلامی خواسته است ضمن تضمین سلامت جسمانی و روانی آنها، فورا و بدون قید و شرط آزادشان کند.

Your browser doesn’t support HTML5

درخواستها برای آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی

برنامه‌ نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای وضعیت هر یک از این وکلای دربند را برشمرده است: مصطفی دانشجو، آرش کیخسروی، قاسم شعله‌سعدی، عبدالفتاح سلطانی، هدی عمید و نسرین ستوده تشریح شده همچنین محمد نجفی، پیام درفشان، فرخ فروزان کرمانی، محمدحسین آقاسی، حسین احمدی‌نیاز و مصطفی ترک همدانی.

برآورد می‌شود ۸۰۰ ایرانی زندانیان رژیم ایران هستند چون به حقوق انسانی‌شان عمل کرده اند. ما رهایی این زندانیان سیاسی را خواستاریم و از جامعۀ بین المللی می‌خواهیم رژیم ایران را برای سوءاستفاده از شهروندانش پاسخگو کند.
وزارت امور خارجه آمریکا

عبدالکریم لاهیجی، رئیس افتخاری و دائمی فدراسیون جامعه‌های بین المللی حقوق بشر در پاریس، این بیانیه را در ارتباط با وکلای دادگستری ایران می‌خواند که یا هم اینک در حبس هستند یا بازداشت شده یا با قرار وثیقه آزاد شده‌اند.

در گفت‌وگویی که رادیو فردا دو ماه پیش در ۲۳ تیر با قاسم شعله سعدی از وکلای زندانی پیش از بازداشت وی داشت این حقوقدان و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی از احضار و احتمال بازداشت خود سخن گفته بود.

قاسم شعله سعدی که ماه گذشته در ۲۷ امرداد همراه آرش کیخسروی از وکلای دیگر زندانی در تجمعی در بهارستان در اعتراض به نظارت استصوابی بازداشت و حبس شدند و در گفت‌وگو با رادیو فردا خواسته بود سخنانش تنها در صورت بازداشتش پخش شود، دلیل احضار و امکان بازداشت خود را نامه و توصیه‌اش به رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر کناره‌گیری از قدرت، تغییر قانون اساسی و برگزاری انتخابات آزاد ذکر کرده بود.

در همین حال وزارت خارجه آمریکا در پیامی شمار ایرانیانی را که بخاطر استفاده از حقوق انسانی‌شان زندانیان نظام جمهوری اسلامی‌اند حدود هشتصد تن برآورد کرده و آزادی این زندانیان سیاسی را خواستار شده است.

عبدالکریم لاهیجی، رئیس افتخاری فدراسیون جامعه‌های بین المللی حقوق بشر، در گفت‌وگو با رادیو فردا رقم زندانیان سیاسی و عقیدتی در جمهوری اسلامی را بسیار بالاتر و در حدود چند هزار تن می‌داند.

در پیام وزارت امور خارجۀ آمریکا که روز جمعه در شبکۀ توئیتر انتشار یافته همچنین از جامعه بین‌المللی خواسته شده است تا رژیم جمهوری اسلامی را بخاطر سوءاستفاده از شهروندان ایرانی پاسخگو کند.