خبرگزاری فارس خبر داد که اولین مبلغ مربوط به بسته حمایتی دولت که با هدف جبران تاثیرات اقتصادی تحریمهای آمریکا پرداخت میشود، به مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به حساب افراد تحت پوشش کمیته امداد واریز شده است.
براساس این گزارش، افرادی که این پول را دریافت میکنند، نمیتوانند آن را از حساب خود بردارند و تنها میتوانند «کالای اساسی (مواد غذایی)» را خریداری کنند. رسانههای ایران پیش از این از این طرح با عنوان «کوپن الکترونیکی» نام بردهاند.
این خبرگزاری روز یکشنبه، ۲۰ آبان، به نقل از «یک مقام ارشد دولت» که نام او اعلام نشده است، خبر داد که « برای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد، بهزیستی، خانواده شهدا و ایثارگران سبد کالا پیشبینی شده که به تدریج در حال پرداخت است».
محمد باقرنوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی، روز ۱۶ شهریور از تهیه پنج بسته برای حمایت از پنج گروه در برابر تحریمهای آمریکا و نوسانات بازار ارز خبر داده بود که تهیه کالاهای اساسی و حمایت از افراد کمدرآمد از جمله آنها است.
پس از آن انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی، روز اول آبان خبر داد که بسته حمایتی غذایی در سال ۹۷ در سه مرحله و به ارزش ۶۰۰ هزار تومان بین خانوادههای با درآمد زیر سه میلیون تومان توزیع میشود.
به گفته آقای محسنی بندپی، فروشگاههایی نیز برای دریافت و توزیع بستهای حمایت غذایی در ۱۰ روز نخست آبان تعیین شده اند و سقف این بسته حمایتی نیز ۶۰۰ هزار تومان است.
خبرگزاری فارس به نقل از این «مقام ارشد دولت» همچنین خبر داد که «به تدریج برای کارمندان و بازنشستگان سبد حمایتی در نظر گرفته میشود».
این مقام دولتی همچنین گفت که دولت به دنبال «شناسایی کارگرانی» است که زیر سه میلیون تومان حقوق دریافت میکنند.
احمد میدری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، روز یکشنبه ۲۵ شهریور خبر داده بود که این وزارتخانه طرح اختصاص «کالا کارت» به ۱۰ میلیون نفر با مبلغ ماهیانه ۱۰۰ هزار تومان را به دولت ارائه کرده است.
به گفته آقای میدری، در این طرح قرار است کارتهای بانکی افرادی که یارانه به آنها واریز میشود تبدیل به «کالا کارت» شوند و افراد با مراجعه به فروشگاهها به میزان تعیین شده کالاهای اساسی دریافت کنند.
رسانههای ایران از «کالا کارت» با عنوان «کوپن الکترونیکی» نام بردهاند.
در همین حال معصومه آقاپور علیشاهی، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، گفت که نخستین بسته حمایتی به صورت نقدی پرداخت میشود و بستههای بعدی به صورت مواد غذایی توزیع خواهد شد.
وی همچنین گفت که تعداد بستههای حمایتی بستگی به تاثیر تحریمها دارد.
وی اضافه کرد:«دولت باید بتواند هزینههای لازم را تامین کند که این موضوع به فروش نفت بستگی دارد».
در دوره جنگ ایران و عراق و تا چند سال پس از آن نیز برخی از مواد غذایی از جمله گوشت، برنج، قند به صورت کوپنی در بین مردم توزیع میشد.
پس از خروج آمریکا از برجام و افزایش قیمت دلار گزارشهایی درباره انبار کردن کالاها توسط برخی افراد منتشر شده است.
افزایش قیمت دلار بر دیگر شاخصهای اقتصادی در ایران اثر گذاشته و در مردادماه امسال، نرخ تورم نقطه به نقطه به بیش از ۲۴ درصد رسید و تورم ماهانه با ثبت رقم ۵.۵ درصد، رکوردی بیست ساله را شکست.