سناتورهای آمریکا در مورد تحریم‌های تازه علیه روسیه به‌ توافق رسیدند

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه

سناتورهای هر دو حزب جمهوری‌خواه و دمکرات، در مورد اعمال تحریم‌های تازه علیه روسیه، به توافق رسیدند. تحریم‌های تازه قرار است به طرح جداگانه‌ای که در مورد تحریم‌های ایران در کنگره ایالات متحده به بحث گذاشته شده، افزوده شود.

پیش از این سناتور دمکرات، بن کاردین، گفته بود قانون‌گذاران در سنا، احتمالا تا عصر دوشنبه، بر سر تحریم‌ها به توافق می‌رسند.

در نهایت نیز شامگاه دوشنبه ۲۲ خرداد به‌وقت آمریکا، نمایندگان ارشد دو کمیته «امور بانکی» و «روابط خارجی» اعلام کردند که توافق حاصل شده‌است و بر پایه آن در صورتی‌که رئیس‌جمهوری ایالات متحده قصد کاهش یا پایان دادن به تحریم‌های فعلی را داشته باشد، باید به کنگره مراجعه کند.

بنا به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، تحریم‌های اخیر، موارد تازه‌ای را نیز در بر می‌گیرد که علیه چهره‌هایی‌ است که در «نقض حقوق بشر» در روسیه و یا ارسال جنگ‌افزار برای حکومت بشار اسد، دست دارند.

شبکه خبری ان‌بی‌سی می‌گوید «افزایش تحریم‌های فعلی، از جمله علیه برخی پروژه‌های انرژی و تامین مالی در برخی بخش‌های اصلی» یا «صدور مجوز برای اجرای تحریم‌هایی علیه برخی بخش‌های کلیدی اقتصادی روسیه، از جمله معادن، بخش فلزات، کشتی‌رانی و راه آهن» از جمله تحریم‌های تازه به‌شمار می‌روند.

طرح تازه که از سوی سناتور بن کاردین و سناتور جان مک‌کین، از حزب جمهوری‌خواه، ارائه شده، خواستار تحریم‌ روسیه به خاطر «دخالت در انتخابات آمریکا» و نیز «نقشی» که مسکو در بحران‌های موجود در اوکراین و سوریه دارد، شده است.

روسیه دخالت در انتخابات آمریکا و نیز دخالت در امور داخلی اوکراین را رد کرده‌است. این کشور شبه‌جزیر کریمه اوکراین را به خاک خود ملحق کرده که این خود با مخالفت سازمان ملل روبه‌رو است. مسکو می‌گوید در سوریه، به‌درخواست دولت فعلی و صاحب نماینده در سازمان ملل، و برای مقابله با گروه‌های تروریستی، وارد عمل شده‌است.

دولت روسیه هنوز به تصویب طرح تازه واکنشی نشان نداده‌است.

سناتور چاک شومر، رهبر اقلیت دمکرات در سنا، روز دوشنبه گفته بود حزب دمکرات «قویا خواستار آن است که تحریم‌های روسیه باید به موازات تحریم‌های ایران پیش برود».

طرحی که خواستار تحریم‌های جدید علیه ایران است، در اوایل خرداد ماه در کمیته روابط خارجی سنای ایالات متحده به تصویب رسید. این تحریم‌ها به دلیل توسعه موشک‌های بالستیک ایران، حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی اسلام‌گرا، انتقال سلاح و نقض حقوق بشر در کشور در نظر گرفته شده است.

جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده در دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما، که از سوی واشینگتن هدایت گفت‌وگوهای اتمی با ایران را نیز برعهده داشت، در مورد وضع تحریم‌هایی که ممکن است به توافق اتمی ضربه بزند، هشدار داده‌ است. رابرت منندز، سناتور دمکرات، و سناتور جمهوری‌خواه باب کورکر، تهیه‌کنندگان طرح تحریم‌های تازه علیه ایران می‌گویند، این تحریم‌ها توافق هسته‌ای را نقض نمی‌کنند.

وب‌سایت «هیل» که اخبار کنگره را پوشش می‌دهد، می‌گوید انتظار می‌رود طرح تازه تحریم‌های ایران، و بخش‌های مربوط به روسیه، در این هفته به تصویب کنگره برسد.