نمایندگان مجلس: ایران با گروه ۵+۱ مذاکره می کند

خبر انجام گفت و گو با گروه پنج به علاوه یک پس از نشست کمیسیون انرژی مجلس با رییس سازمان انرژی اتمی اعلام شد.(عکس: ایسنا)

چند نماینده مجلس شورای اسلامی اعلام کردند که دولت ایران قصد دارد در آینده نزدیک گفت وگو های خود را با گروه پنج به علاوه یک از سر گیرد.


عماد حسينی، عضو کميسيون انرژی مجلس شورای اسلامی پس از جلسه روز دوشنبه این کمیسیون با غلامرضا آقازاده، رييس سازمان انرژی اتمی گفت: «مسوولان جمهوری اسلامی مذاکره با گروه ۱+۵ را پذيرفته اند و اين مذاکرات از هفته آينده شروع خواهد شد.»


این در حالی است که علی اديانی راد، سخنگوی کميسيون انرژی مجلس به خبرگزاری دانشجویان ایران، ايسنا گفته است: آقای آقازاده به صراحت در رابطه با آغاز مذاکرات از هفته آينده و اعلام آمادگی ايران در اين زمينه اشاره ای نکرده است.


با این حال، خبرگزاری ایسنا گزارش داد که «دو عضو ديگر کميسيون انرژی مجلس و همچنين حسين سبحانی نيا، رييس کميسيون امنيت ملی نيز از آغاز مذاکرات با کشورهای عضو گروه ۵+۱ در آينده نزديک خبر داده اند.»


علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی اخیرا اعلام کرد که مجلس می خواهد نقش فعال تری را در پرونده هسته ای جمهوری اسلامی بر عهده گیرد.


در صورتی که خبر انجام گفت وگو ها از سوی مقام های جمهوری اسلامی تایید شود، این وضعیت به معنای تحول بزرگی در روابط تهران با قدرت های جهانی در ارتباط با برنامه هسته ایش خواهد بود.


چند ماه پیش محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری اسلامی، در يک کنفرانس مطبوعاتی گفت که ايران ديگر با هيچ کشوری خارج از چارچوب آژانس بين المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ایش گفت و گو نخواهد کرد.


  • «ايالات متحده بر اين باور است، که ايران ممکن است تا سال آينده به بمب اتمی دست پيدا کند.»
یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا

به گزارش خبرگزاری ایسنا، آقای سبحانی نيا درباره دليل تصميم دولت ايران برای از سر گيری گفت و گوهای خود با اعضای دائم شورای امنيت و آلمان گفت: «۵+۱پيش از اين پذيرفته بود که نکات قابل بررسی در بسته پيشنهادی ايران وجود دارد و ما نيز پذيرفته ايم که در بسته پيشنهادی آنها مواردی وجود دارد. بر اين اساس اين امکان وجود دارد که در چارچوب مشترکات، گفت و گوها آغاز شود و ايران در اين زمينه اعلام آمادگی کرده است.»


کشورهای ۵+۱ در ماه ژوئن و در تازه ترين تلاش خود برای متقاعد ساختن ايران به توقف غنی سازی اورانيوم بسته تشويقی جديدی را به ايران ارائه کردند.


ايران نيز متقابلا پيشنهاداتی را برای حل بحران های مختلف منطقه ای و بين المللی در قالب بسته ای به کشورهای مذکور داده است.


در حاليکه دولت ايران تا کنون موضع رسمی خود را درباره بسته پيشنهادی گروه ۵+۱ اعلام نکرده است، کشورهای اروپايی ترجيح دادند که همزمان بر فشار خود بر جمهوری اسلامی بيفزايند.


اتحاديه اروپا در همين راستا هفته پيش تصميم به ضبط دارايی ها و اموال بانک ملی ايران در سه کشور اروپایی گرفت تا ايران از غنی سازی اورانيوم دست بر دارد.


کشورهای غربی می گويند ايران در پی ساخت بمب اتمی است، اتهامی که از سوی ايران رد می شود.


در حالی که سازمان های اطلاعاتی آمريکا در گزارش سال ۲۰۰۷ خود اعلام کردند که ايران برنامه ساخت بمب هسته ای داشته و اين برنامه را در سال ۲۰۰۳ ميلادی متوقف کرده، يکی از مسوولان وزارت امور خارجه آمريکا روز دوشنبه سخنان جديدی را درباره زمان دستيابی ايران به سلاح های اتمی مطرح کرده است.


بنابر گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، خانم پاتريشيا مک نرنی، از مقام های وزارت امور خارجه آمريکا که برای مذاکره با مقامات استراليايی هم اکنون در اين کشور به سر می برد، گفته است، ايالات متحده بر اين باور است، که ايران ممکن است تا سال آينده به بمب اتمی دست پيدا کند.