دادستان کل کشور اعلام کرد که در واگذاری تعدادی از آپارتمانهای شهرداری تهران به مدیران این نهاد و افراد خارج از این مجموعه، «تخلف قطعی» رخ داده که باید ۴۵ قرارداد واگذاری باطل شود و تخفیفهای داده شده به ۱۵۰ نفر نیز باید بازگردانده شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد جعفر منتظری شامگاه پنجشنبه ششم آبان در یک برنامه تلویزیونی گفت شهرداری تهران با مجوزی که پیش از این از شورای شهر دریافت کرده بود، میتوانست در واگذاری آپارتمانهای شهرداری «مقداری» به افراد تخفیف دهد.
وی اضافه کرد: «در خصوص این افراد بیش از آنچه که باید تخفیف داده شود تخفیف داده شده که در این زمینه شهردار تهران هم گفت درباره مقدار تخفیفها اطلاعی نداشتم».
به گفته آقای منتظری، ۲۹ نفر از افرادی که این آپارتمانها به آنها واگذار شده از کارکنان و مدیران شهرداری تهران نبودند که «با معرفی، برخی از آپارتمانها به آنها واگذار شد که تخلف قطعی است».
در گزارش سایتهای خبری و طبق گفتههای برخی از اعضای شورای شهر تهران، علاوه بر مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر، نام علی افراشته معاون اجرایی مجلس، نبیالله احمدی نماینده داراب در مجلس نهم، و کامران نجفزاده و ایمان مرآتی دو خبرنگار صدا و سیما، به عنوان افرادی مطرح شده که از شهرداری تهران خانههایی را با تخفیف دریافت کردهاند.
از میان این افراد تنها کامران نجفزاده ضمن تکذیب دریافت خانه از شهرداری در عین حال گفته بود که عضو یک تعاونی شده، اما هنوز خانهای از این تعاونی دریافت نکرده است.
دادستان کل کشور همچنین گفت ۱۶ نفر از افرادی که آپارتمانهای شهرداری تهران به آنها واگذار شده کارمند شهرداری بودند اما این آپارتمانها خارج از تعاونی شهرداری و به صورت مستقیم به آنها واگذار شده است.
به گفته آقای منتظری، قرارداد آپارتمانهای واگذار شده به این ۴۵ نفر باید لغو شود که این موضوع به شهرداری اعلام شده و تا کنون ۳۶ قرارداد «ابطال» شده و «۹ مورد دیگر هم اشکالات قانونی دارد که باید حل شود».
دادستان کل کشور همچنین گفت ۱۵۰ نفر از افرادی که این آپارتمانها با تخفیف به آنها واگذار شده از «مجموعه شهرداری» بودند اما تخفیفهایی که به آنها داده شده، باید بازگردانده شود.
آقای منتظری ۱۴ شهریور اعلام کرده بود که هیاتی برای بررسی موضوع واگذاری املاک شهرداری تهران تشکیل شده است.
بر اساس تصویر منتشر شده از نامه سازمان بازرسی کل کشور در وبسایت «معمارینیوز» و برخی رسانههای دیگر، شهرداری تهران ۲۰۰ ملک متعلق به این شهرداری را «به قیمت غیرواقعی» و «بسیار پایین» همراه با «۵۰ درصد» تخفیف و در اقساط «۶۰ ماهه» به برخی مدیران این نهاد و افراد دیگر وابسته یا نزدیک به شهردار تهران فروخته است.
با این حال این سازمان روز ۱۳ شهریور در اطلاعیهای اعلام کرده بود که نامه منتشر شده «گزارش نهایی سازمان محسوب نمیشود».
در حالیکه گزارش دادستان کل کشور به نوعی تایید کننده گزارش سازمان بازرسی کل کشور است، یاشار سلطانی مدیر مسئول «معمارینیوز»، وبسایت افشاکننده واگذاری املاک شهرداری تهران که از روز ۲۷ شهریور بازداشت شده است، همچنان در بازداشت به سر میبرد.
عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران روز چهارم آبان گفته بود پیش از انتشار نامه سازمان بازرسی به یاشار سلطانی اعلام شده بود که «گزارش سازمان بازرسی محرمانه و انتشار آن ممنوع است، و لذا سوء نیت خاص متهم محرز میباشد».
در همان روز احمد حکیمیپور عضو شورای شهر تهران خبر داده بود که به اتهام دادن نامه سازمان بازرسی کل کشور درباره واگذاری املاک شهرداری تهران به یاشار سلطانی، مدیر مسول وبسایت معماری نیوز، در دادسرا حاضر شده است.
دادستان کل کشور در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد که شهرداری تهران ۱۰۴ تعاونی تشکیل داده و یک میلیون و ۷۰۰ هزار متر مربع به این شرکتهای تعاونی زمین واگذار شده است که در واگذاری این زمینها «تخلفی صورت نگرفته است».
وی خبر داد که گزارش پرونده واگذاری املاک شهرداری تهران به رییس قوه قضائیه ارائه شده و او نیز دستور داده که این گزارش به دادسرای تهران ارسال شود تا آن را پیگیری کند.
وی اضافه کرد: «در مجموع بررسیها به این نرسیدیم که فساد سازمان یافتهای در شهرداری تهران واقع شده باشد».
آقای منتظری در عین حال گفت که «این پروندهها حتماً باید در دادسرا رسیدگی شود و ببینیم آیا در این داد و ستدها و نقل و انتقالات جرمی محقق شده است یا خیر».
در روزهای گذشته نیز واگذاری حدود ۵۰ هزار متر مربع زمین و «کمک چند ده میلیارد تومانی» شهرداری به یک مؤسسه خیریه که زهرا سادات مشیر، همسر محمدباقر قالیباف شهردار تهران، یکی از اعضای هیات امنای آن است، خبرساز شده است.
در حالی که در آگهیهای فروش زمین در منطقه ۲۲ تهران، هر متر مربع بیش از سه میلیون تومان به فروش میشود، این زمین به قیمت متری ۱۴۹ هزار تومان واگذار شده است.
با این حال شهرداری تهران اعلام کرده که این زمین «به نرخ کارشناسی روز» واگذار شده و اموال این مؤسسه متعلق به هیچ شخص حقیقی و حقوقی نیست و «کاملاً وقف عام است».
به گفته شهرداری تهران، این زمین از ابتدا برای فعالیتهای درمانی عامالمنفعه در نظر گرفته شده بود و قرار است یک مرکز درمانی تحت نظارت مجید سمیعی، جراح مشهور مغز و اعصاب ایرانی-آلمانی، در آن ساخته شود که ساخت آن «در مراحل انتهایی قرار دارد».