«۱۰ خردادماه؛ زمان مذاکرات لاریجانی و سولانا»

تاريخ اعلام شده توسط سخنگوی وزارت امور خارجه ايران همان زمانی است که مقامات دفتر خاوير سولانا پيشتر درباره آن اطلاع رسانی کرده بودند ولی آقای حسينی گفته بود که اين گفت وگوها به تعويق افتاده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ايران روز يکشنبه اعلام کرد که مذاکرات علی لاريجانی و خاوير سولانا برای از سر گيری گفت و گوهای اتمی روز پنج شنبه، ۱۰ خردادماه، برگزار خواهد شد.


اعلام تاريخ قطعی مذاکرات طرف ايرانی و اروپايی در حالی صورت می گيرد که محمد علی حسينی صبح روز يکشنبه در جمع خبرنگاران با اعلام اينکه مذاکرات دو طرف به تعويق افتاده است اظهار داشت: بر اساس توافق ميان آقايان لاريجانی و سولانا زمان جديد و مکان برگزاری مذاکرات پس از رايزنی های طرفين مشخص و اعلام خواهد شد.


تاريخ اعلام شده توسط سخنگوی وزارت امور خارجه ايران همان زمانی است که مقامات دفتر خاوير سولانا پيشتر درباره آن اطلاع رسانی کرده بودند ولی آقای حسينی گفته بود که اين گفت وگوها به تعويق افتاده است.


در خبر تازه ای که خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ايرنا، به نقل از اداره کل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه ايران منتشر کرده، آقای حسينی از آخرين توافقات ميان لاريجانی و سولانا خبر داده و گفته است که زمان مذاکرات روز ۱۰ خرداد است ولی مکان ملاقات در رايزنی های فيمابين تعيين خواهد شد .


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره علت تغيير اين برنامه توضيحی نداده است.


مذاکرات پر فراز و نشیب


در ماه آوريل خاوير سولانا و علی لاريجانی در آنکارا، درباره بحران هسته ای ايران گفت وگو و مذاکره کردند.


آقای سولانا اين مذاکرات را «خوب» توصيف کرد اما هشدار داد که نمی توان از اين گفت وگوها انتظار معجزه داشت. با اين حال به گفته وی، دو طرف برای پيشرفت مذاکرات تلاش می کنند.


گفت و گوهای ميان خاوير سولانا و علی لاريجانی، از پشتيبانی ايالات متحده آمريکا برخوردار است.


مذاکرت ايران با طرف های اروپايی درباره حل و فصل مسائل اتمی خود از زمان روی کار آمدن محمود احمدی نژاد از فراز و نشيب های بسياری برخوردار بوده و برای ماهها نيز قطع شده بود.


بدنبال اعلام تهران مبنی بر از سرگيری غنی سازی اورانيوم چالش بر سر برنامه هسته ای ايران به اوج خود رسيد و شورای امنيت سازمان ملل با صدور دو قطعنامه ۱۷۳۷ و ۱۷۴۷ از جمهوری اسلامی خواست تا اين روند را به منظور اعتماد سازی جهانی به حالت تعليق در آورد.


ايران گفته است که برنامه هسته ای آن صلح آميز بوده و حاضر نيست که برای « يک لحظه» هم از غنی سازی اورانيوم دست بکشد.


کشورهای غربی و آمريکا نگران هستند که ايران به دليل ۱۸ سال پنهانکاری اتمی در صدد باشد که در پوشش برنامه هسته ای خود توليد سلاح هسته ای را دستور کار خود قرار دهد.


اظهار بی اطلاعی از سرنوشت ایرانی-آمریکایی ها


در همین حال، آقای حسينی به خبرنگاران در تهران گفته است که وزارت امور خارجه هيچ اطلاعی در مورد بازداشت کيان تاجبخش مشاور آمريکايی ایرانی تبار موسسه « جامعه باز» ندارد.


وی افزود که مقامات ايرانی هيچ گزارشی در مورد کيان تاجبخش در اختيار ندارند.


روزنامه واشينگتن پست، روز چهارشنبه به نقل از يک منبع مطلع گزارش داد که کيان تاجبخش، از مشاوران موسسه «اپن سوسايتی» يا «جامعه باز» در تهران، بازداشت شده است.


کيان تاجبخش چهارمين شهروند ايرانی- آمريکايی است که طی هفته های گذشته درايران با برخورد نيروهای امنيتی رو به رو شده اند.


سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنين در مورد علی شاکری يک ايرانی - آمريکايی ديگر که گفته می شود در بازداشت به سر می برد، گفت: وی قرار بوده که ايران را برای رفتن به اروپا ترک کند ولی به مقصد نرسيده است.


آقای حسينی افزود که وی شخصا هيچ اطلاعی در مورد آقای شاکری ندارد و بايد در اين مورد از مقامات اطلاعات بگيريم.


علی شاکری عضو ايرانی شورای «ابتکار شهروندان برای صلح» در دانشگاه اروين در جنوب کاليفرنيا که چندی پيش برای ديدار از مادر بيمار خود به ايران سفر کرد، در ايران بازداشت و به محل نامعلومی برده شده است.


علی شاکری ضمن اداره يک شرکت موفق تجاری، درطول سال ها فعاليت اجتماعی و سياسی در جنوب کاليفرنيا، به عنوان سخنگوی انجمن مدافع دمکراسی در ايران و در چند سال اخير به عنوان يکی از پايه گذاران شورای «ابتکار شهروندان برای صلح»، يک سازمان جويای صلح وابسته به دانشگاه اروين فعاليت داشته است.