نورعلی تابنده، قطب دراویش گنابادی در ویدیویی به طور تلویحی از «حصر خانگی» خود خبر داد و ابراز امیدواری کرد که محدودیتهای اعمالشده در مورد وی و سایر اعضای این گروه تا عید نوروز رفع شود.
آقای تابنده در این ویدیو که در وبسایت مجذوبان نور منتشر شده است، خطاب به «جمعی از فقرا و رفقا» که «نگران حال» وی هستند، گفته که «نگران» نباشند و «حال مزاجی» وی خوب است.
وی با این حال در این پیام ویدیویی که سهشنبه (۱۵ اسفند) صادر شده، اضافه کرده که در حال حاضر «بیرون نمیتواند» بیاید، «اما در منزل، آزاد» است.
نورعلی تابنده ملقب به مجذوبعلیشاه همچنین با توجه به نزدیکشدن سال نو شمسی، نوروز را به همه تبریک گفته و افزوده که «شاید خداوند بخواهد» که وی «بتواند تا عید همه را ببیند.»
وی از همه خواسته که برایش «دعا» کنند و گفته که «انشالله به زودی خدمتتان خواهم رسید.»
Your browser doesn’t support HTML5
تجمع اعتراضی دراویش گنابادی در اطراف خانه نورعلی تابنده، قطب دراویش گنابادی، در روز دوشنبه ۳۰ بهمن، با دخالت نیروهای امنیتی و لباس شخصیهای موتورسوار به خشونت کشیده شد.
به دنبال این خشونتها که منجر به بازداشت صدها تن از دراویش شد، تصاویر و ویدیوهایی از تعدادی از بازداشتشدگان که به شدت مورد «ضرب و جرح» قرار گرفته بودند، منتشر شد.
اعضای فعال این گروه در شبکههای اجتماعی نیز گزارشهای متعددی از «شکستگی سر، فک و دندان» و وضعیت جسمی نامناسب تعدادی از بازداشتشدگان پیش از انتقال به بازداشتگاهها و در بازداشتگاهها منتشر کردهاند.
از آن زمان گزارشهای تائیدنشدهای مبنی بر «حصر» آقای تابنده و وادار کردن وی به صدور پیامهایی خطاب به دراویش منتشر شده بود که انتشار ویدیوی اظهارات روز سهشنبه وی، اعمال محدودیتها بر او را تائید میکند.
رهبر دراویش در پیامهای کتبی پیشین خود پس از درگیریها از دراویش خواسته بود که فعلا مراجعه به تهران و شرکت در مراسم این گروه را متوقف کنند.
در روزهای اخیر نیز طیبه راجی، دختر محمد راجی از دراویش گنابادی از مرگ پدر خود در «بازداشت و در حین بازجویی» خبر داد.
مقامهای قضائیه کشتهشدن آقای راجی در بازداشتگاه پلیس را تکذیب کرده و میگویند وی در جریان درگیریها و در خیابان کشته شده است.
این در حالی است که به گفته طیبه راجی، مأموران نیروی انتظامی با تهدید خانواده آنها، خواستار دفن شبانه جسد او شدند که باوجود مخالفت خانواده راجی، پیکر وی شامگاه دوشنبه هفته جاری، با حضور تعداد کمی از اعضای خانواده و نیروهای انتظامی در شهرستان الیگودرز به خاک سپرده شد. آقای راجی از فرماندهان سابق سپاه پاسداران و مجروح شیمیایی بود.
پس از آنکه مقامهای پلیس اعلام کردند در درگیریهای ۳۰ بهمن، دو بسیجی و سه مامور پلیس کشته شدهاند، مقامهای قضایی نیز بر مجازات «سریع و خارج از نوبت» دراویش گنابادی بازداشت شده در درگیریهای خیابان پاسداران تاکید کردهاند.
این در حالی است که دهها فعال سیاسی و مدنی ساکن ایران در بیانیهای با ابراز نگرانی از وضعیت سلامتی دراویش گنابادی بازداشت شده، گفتهاند که سخنان مقامهای ایران درباره «محاکمه فوری» بازداشتشدگان، اصل بیطرفی دادگاه آنها را «زیر سؤال برده است.»
همزمان با انتشار ویدیوی نورعلی تابنده، وبسایت رهبر جمهوری اسلامی نیز از دیدار وی با خانواده یکی از بسیجیان کشتهشده در این درگیریها خبر داده است.
وبسایت آیتالله علی خامنهای نوشته که محمدحسین حدادیان، «بسیجی جوانی بود که روز ۳۰ بهمن امسال در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا به دست اغتشاشگران در خیابان پاسداران تهران به شهادت رسید.»
دیدار آقای خامنهای از منزل والدین این بسیجی میتواند به نوعی تائید خشونتهای اخیر اعمالشده علیه دراویش گنابادی باشد.
این در حالی است که اعضای این گروه دستکم دو بار در سالهای ۸۴ و ۸۹ نسبت به برخوردهای حکومتی با این گروه انتقاد کرده و خواستار مداخله وی در این زمینه شده بودند.
فشارها به دراویش گنابادی در جمهوری اسلامی در ابتدا از مذهبیترین شهر ایران، قم آغاز شد و در دهه ۸۰ شدت یافت.
تخریب شماری از حسینیههای این گروه، بازداشت پیروان آقای تابنده از جمله دانشجویان و کسبه در شهرهای مختلف ایران و ایجاد محدودیت و مخالفت با گردهمایی آنها در نهایت منجر به درگیری خونین در ۳۰ بهمنماه در تهران شد.