عسل محمدی: حاضرم درباره شرایط سپیده قلیان و اسماعیل بخشی در زندان شهادت بدهم

عسل محمدی، فعال دانشجویی و عضو تحریریه نشریه گام، که در ارتباط با اعتصاب کارگران نیشکر هفت‌تپه حدود یک ماه زندانی بود.

عسل محمدی، فعال دانشجویی و عضو تحریریه نشریه «گام»، اعلام کرد حاضر است درباره آنچه که در بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز در مورد اسماعیل بخشی و سپیده قلیان شنیده و دیده است، شهادت بدهد.

بر اساس گزارش‌ها در شبکه‌های اجتماعی، خانم محمدی که در ارتباط با اعتصاب کارگران نیشکر هفت‌تپه بازداشت شده بود پس از حدود یک ماه با وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی از زندان سپیدار اهواز آزاد شد.

او با اعلام آنکه «شاهد زجر رفقایم بودم»‌ نوشت: «روز ششم بازداشتم در اهواز به سلول کوچک و نموری منتقل شدم که هفت زندانی در آنجا محبوس بودند. یکی از آنان، سپیده قلیان بود که برای شناختن چهره‌‌اش زمانی مکث کردم. باورم نمی‌شد که در مدت کوتاهی چهره‌ بشاش و شادابش چنان تکیده و لاغر و نحیف شده باشد».

عسل محمدی اضافه کرد: «هنوز آثار کبودی بر گردن داشت و جای چنگ و خراش روی دستهایش. برایم از ستمی گفت که در آن ۲۱ روز بر او گذشته بود و دیدنش در آن وضعیت گفته‌هایش را اثبات می‌کرد».

خانم محمدی در عین حال اشاره کرد که «شاهد ساعت‌های طولانی بازجویی»‌ از سپیده قلیان بوده است؛ بازجویی‌هایی که از ۱۰ صبح تا پاسی از نیمه شب که تقریبا هر روز تکرار می‌شد.

عضو تحریریه نشریه گام اضافه کرد که «صدای فریادها و توهین‌های بازجویش را از اتاق کناری می‌شنیدم. من شاهد روزی بودم که چنان فشاری برای اعتراف دروغ بر او آوردند که پنجه بر چهره‌‌‌ نازنینش می‌کشید و آرزوی مرگ می‌کرد».

سپیده قلیان که همراه با اسماعیل بخشی و ۱۷تن از کارگران نیشکر هفت‌تپه در ۲۷ آبان بازداشت شد و حدود یک ماه زندانی بود، روز ۱۹ دی در صفحه توئیترش موضوع شکنجه خود و اسماعیل بخشی را شرح داد.

خانم قلیان با اعلام اینکه ماموران اطلاعات‌ نوشت: «یادآوری ۳۰ روز رفتار وحشیانه و ضدبشری هنوز هم می‌تواند چشم‌هایش را خیس کند و تنش را بلرزاند. حین دستگیری، اسماعیل بخشی سعی می‌کرد مرا از زیر ضرب و شتم ماموران بیرون بکشد اما خودش را چنان به باد کتک گرفتند که بیهوش شد».

سپیده قلیان ابراز آمادگی کرده که حاضر است در مورد خودش و اسماعیل بخشی، در دادگاهی عادلانه برای این شکنجه‌ها شهادت بدهد.

مقام‌های جمهوری اسلامی تاکنون به نوشته خانم قلیان واکنشی نشان نداده‌اند.

در همین حال، عسل محمدی در بخشی از نوشته خود در مورد اسماعیل بخشی نوشت که «صدای ممتد سرفه‌ها و تنگی نفس شدید» او را از اتاق بازجویی مجاور می‌شنیده و «تمسخر ماموران را که می‌گفتند فیلمشه، حالش از ما بهتره».

او با اشاره به اینکه «حداقل اقدامات درمانی» از آقای بخشی دریغ شده بود، افزود: «روزی که برای هواخوری به حیاط بازداشتگاه می‌رفتم صدای فریاد‌ها و توهین‌ها و افترای بازجو به اسماعیل را شنیدم».

اسماعیل بخشی که ۲۵ روز در بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز زندانی بود، چند روز پس از آزادی در صفحه اینستاگرام خود خبر داد که در دوره بازداشت چنان مورد ضرب و شتم و «شکنجه» قرار گرفت که «تا ۷۲ ساعت در سلولم از جایم نمی‌توانستم تکان بخورم و آن قدر زده بودند که حتی از تاب درد خوابیدن هم برایم زجزآور بود».

اظهارات وی در شبکه‌های اجتماعی بازتاب گسترده‌ای پیدا کرد و علاوه بر قوه قضائیه جمهوری اسلامی، دولت حسن روحانی و مجلس نیز به این خبر واکنش نشان دادند و اعلام کردند که هیئت‌هایی برای بررسی این ادعا تشکیل داده‌اند.

تاکنون مقام‌های مختلف در دولت، قوه قضائیه و مجلس گفته‌اند که شکنجه اسماعیل بخشی، ادعا بوده و دروغ است. با وجود این،‌ محمود علوی،‌ وزیر اطلاعات،‌ تاکنون به دعوت این فعال کارگری برای شرکت در مناظره زنده تلویزیونی پاسخ نداده است.

تکذیب بحث شکنجه در شرایطی است که آقای بخشی چند روز پیش خطاب به مردم گفت که به آنان دروغ نگفته است.

شبکه‌های مجازی و منابع خبری/ر.ب/ ک.ر