علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز شنبه ۲۰ تيرماه در ديدار با شماری از دانشجويان خواستار آمادگی آنها برای ادامه مبارزه با «استکبار» پس از مذاکرات هسته ای شده است.
به گزارش وب سایت دفتر رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه ای در اين ديدار و در پاسخ به پرسشی در خصوص تکليف «استکبار ستيزی» پس از مذاکرات هسته ای ايران با آمريکا و ديگر اعضای گروه ۱+۵ گفته است: «مگر مبارزه با استکبار تعطيل بردار است؟ اين(مبارزه با استکبار) از مبانی انقلاب است. اگر مبارزه با استکبار نباشد ما تابع قرآن نيستيم.»
وی در بخش ديگری گفته است:«خودتان را برای ادامه مبارزه با استکبار آماده کنيد.»
علی خامنهای در سخنرانی عصر روز شنبه خود، ايالات متحده آمريکا را «اتمّ مصاديق استکبار» ناميده و افزوده است: «هدف تحريمها مسئله هستهای و حقوق بشر نيست.»
رهبر جمهوری اسلامی ایران گفته است: «مسئله فراتر از اينهاست» و افزوده است: «آنها خود تروريستپرور و ضد حقوق بشرند ... مسئله اين است که يک ملت و حرکت و هويتی، مبتنی بر مبادیای مقابل نظام سلطه، بهوجود آمده.»
مذاکرات هسته ای ايران با آمريکا و ديگر اعضای گروه ۱+۵ برای دستيابی به توافقی جامع و نهايی درباره برنامه هسته ای ايران در دو هفته گذشته در وين ادامه داشته است.
در حالی رهبر جمهوری اسلامی امريکا را مظهر استکبار معرفی کرده و گفته است، «استکبار ستیزی» پس از مذاکرات هسته ای ادامه خواهد داشت که هفته گذشته اکبر هاشی رفسنجانی، رييس مجمع تشخيص مصلحت گفته بود که «تابوی» مذاکره با آمريکا شکسته شده است و احتمال بازگشايی سفارت آمريکا در تهران را امری غيرممکن نداسته بود.
اکبر هاشمی رفسنجانی در گفت وگويی با نشريه «گاردين» گفته بود: «آمريکا قبل از انقلاب حامی اصلی حکومت شاه بود و پس از انقلاب هم در مقطع جنگ تحميلی عليه ايران ايستاد. حالا در گفتوگوهای اتمی اگر تفاوتی در رفتار آمريکا مشاهده شود، تاثير مثبتی بر جامعه ايران خواهد داشت» و به ويژه اگر تحريمها ملغی شود «قدمی بزرگ» خواهد بود.»
علی خامنه ای در بخش دیگری از سخنرانی خود به مسایل دانشگاه ها اشاره کرده و گفته است:«بههيچوجه نگذاريد افرادی که کليدهای کار دستشان است به تشکلهای انقلابی دانشجويی فشار وارد کنند.»
وی در ادامه همچنین گفته است:« اينکه برای ايجاد نشاط در دانشگاه کنسرت و اردوی مختلط برگزار شود کار غلطی است.»
رهبر جمهوری اسلامی همچنین گفته است:«هر دو وزير محترم مورد اعتماد ما هستند ولی مراقب زيردستان خود باشند.»
علی خامنه ای هفته گذشته نیز از «حاشیهسازی» دربارهٔ بورسیه های «غیر قانونی» تحصیلی در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد انتقاد کرد و رسانه ای شدن این مساله را «از غلطترین کارهای چند سال اخیر» و یکی از مصداقهای به گفته او «سیاستبازی» در دانشگاهها دانست.
پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی، مقامات وزارت علوم ایران از بورسیه شدن «غیرقانونی» بیش از سه هزار نفر در دولت محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری پیشین ایران، خبر دادند.
افشای بورسیههای «غیرقانونی» از جمله دلایل استیضاح و برکناری رضا فرجی دانا، وزیر پیشین علوم، در جلسه ۲۹ مرداد مجلس شورای اسلامی بود.