دادستان تهران: یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار با استفاده از کارت‌های اجاره‌ای در بازار فروخته شد

عباس جعفری دولت آبادی

دادستان تهران اعلام کرد که «یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار»، با استفاده از کارت‌های ملی «اجاره‌ای» در بازار فروخته شده است، «بدون این که نقش صرافان و عوامل اصلی در سامانه‌های مرتبط با خرید و فروش ارز ثبت» شود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، عباس جعفری دولت آبادی روز سه شنبه ۱۸ دی، درباره «سوء استفاده» از کارت‌های ملی و حساب‌های بانکی «اجاره‌ای» توسط «متهمان ارزی» هشدار داد.

وی گفت که برخی متهمان پرونده‌های ارزی «اعتراف کرده‌اند که به ازای پرداخت ماهانه حدود ۵۰۰ هزار تومان،‌ از کارت‌های حساب بانکی دیگران استفاده می‌کردند».


به گفته آقای جعفری دولت آبادی، براساس اطلاعات پرونده‌ای که پلیس در رابطه با خرید و فروش ارزهای دولتی تشکیل داده، «حداقل یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار با استفاده از کارت‌های ملی افراد در بازار آزاد فروخته شد بدون این که نقش صرافان و «عوامل اصلی» در سامانه‌های مرتبط با خرید و فروش ارز ثبت شده باشد.

دادستان تهران اعلام نکرد که این دلارها ارزهایی بوده که دولت برای کنترل قیمت ارز به بازار تزریق می کرده یا از طریق دیگری وارد بازار شده بود.

آقای جعفری دولت آبادی روز اول آبان ضمن اذعان به ناموفق بودن برنامه‌های دولت برای کنترل بازار ارز اعلام کرده بود که بانک مرکزی در مدت شش ماه، برای تثبیت نرخ ارز ۱۸.۵ میلیارد دلار ارز وارد بازار کرد.

در همین حال عادل آذر رئیس دیوان محاسبات، پیش از این گفته بود که سال گذشته، ۲۲ میلیارد دلار «ارز مداخله‌ای به بازار تزریق شد».

با این حال محمد دهقان، نماینده مجلس، در توئیتر خود نوشت: «بررسی بخشی از پرونده‌ها نشان می‌دهد از ۱۸ میلیارد دلار ⁧ ارز۴۲۰۰ تومانی ⁩ پرداخت شده دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار آن در بازار به قیمت آزاد فروخته شده است؛ چرا بانک مرکزی ⁧ شفاف سازی⁩ نمی‌کند و متخلفان را به دستگاه قضایی معرفی نمی‌کند؟».

پس از بحران در بازار ارز ایران برخی از افراد به اتهام دریافت ارز دولتی و فروش آن به قیمت آزاد بازداشت شده‌اند اما مقامات دولت اعلام نکرده‌اند که چه میزان از این ارزها در بازار به قیمت آزاد فروخته شده است.

در همین حال براساس حکم دادگاه‌های ویژه‌ای که با موافقت رهبر جمهوری اسلامی تشکیل شده وحید مظلومین معروف به «سلطان سکه» و همدست او محمداسماعیل قاسمی و همچنین حمیدرضا باقری درمنی اعدام شدند.

داریوش ابراهیمیان بیلندی،یونس بهاء‌الدینی نیز در این دادگاه‌ها به اعدام محکوم شده‌اند.

شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، سرعت عمل در تائید حکم‌های اعدام مربوط دادگاه‌های ویژه‌ را «غیرقانونی» دانسته و گفته که این اقدامات با هدف «آرام کردن مردم ناراضی» انجام می‌شود.

دولت در تیرماه امسال شکست سیاست تک نرخی بودن ارز را پذیرفت و «بازار ثانویه» ارز را ایجاد کرد که به معنای سه نرخی شدن ارز است.

با این حال ۵۰ اقتصاد­دان در نامه‌ای به سران سه قوه جمهوری اسلامی خواستار آن شدند که همه ارزهای حاصل از فروش مواد خام و اولیه معدنی، فولادی و پتروشیمی به بانک مرکزی فروخته شده و «بازار ثانویه ارز تعطیل شود».

با استفاده از خبرگزاری‌های ایسنا و فارس، شبکه‌های اجتماعی و رادیو فردا/ ا.م./ ک.ر