وزیر کشور ایران گفت که همه ۳۰ عضو فهرست مورد حمایتِ گروههای اصلاحطلبِ مشهور به «فهرست امید» در حوزه انتخابیه تهران به مجلس راه پیدا کردهاند. پیروزی تمامی اعضا فهرست اصلاحطلبان، چگونه مجلسی را رقم خواهد زد؟
ترکیب مجلس خبرگان به چه معناست؟ ترکیبی که مردم برای تغییر ساختار قدیمی خبرگان رهبری انتخاب کردهاند، چقدر به خواستهشان نزدیک است و چه پیامی دارد؟ رابطه این ترکیب تازه با رهبر جمهوری اسلامی ایران چه خواهد بود؟
معنای نتیجه آرای انتخاباتی روز هفتم اسفند چیست؟ در میزگرد ویژه تحلیل رفتار انتخاباتی شهروندان سه میهمان به این پرسش پاسخ دادهاند.
نتایج انتخابات در بسیاری از حوزههای انتخاباتی روشن شده و در تهران، فهرست مورد حمایت اصلاحطلبان تمامی سی کرسی پایتخت را از آن خود کرده است. آزاده اسدی از رادیو فردا، این موضوع را با مجید محمدی، و رضا علیجانی، در میان گذاشته و ارزیابی آنها را جویا شده است.
چنان که در نتایج منتشر شده از انتخابات هفتم اسفند پیداست، اکثریت قریب به اتفاق نامزدهای عضو جبههی پایداری و نمادهای این جریان در سراسر کشور از راهیابی به مجلس شورای اسلامی بازماندند و حتی رهبر معنوی این جریان، محمد تقی مصباح یزدی نیز نتوانست جایی در مجلس خبرگان داشته باشد.
در انتخابات دهم اما تا اینجا ۱۵ زن به طور قطعی به مجلس راه یافتهاند و در میان نامزدهایی که برای تصاحب کرسیهای باقیمانده در دور دوم رقابت میکنند هم تعداد قابل توجهی از زنان هستند. رضا جمالی از رادیو فردا، دیدگاههای فاطمه حقیقتجو و تقی رحمانی را در مورد حضور زنان در مجلس جویا شده است.
نوشین سیدحسینی در گفتوگو با عمار ملکی، استادیار رشته علوم سیاسی در دانشگاه تیلبرگ هلند، ارزیابی او را در زمینه حذف محمد یزدی و تقی مصباح یزدی از فهرست خبرگان تهران جویا شده است.
پیشتازی «فهرست امید»، فهرست انتخاباتی مورد حمایت اصلاحطلبان و هواداران دولت در پایتخت، چه چشماندازی را از انتخابات و مجلس آینده ترسیم میکند؟
نتایج اولیه انتخابات خبرگان و مجلس شورای اسلامی، حاکی از پیروزی لیست مورد حمایت اصلاحطلبان و اعتدالگرایان بود.
بیشتر