رادیو فردا در ویژه برنامه «۱۸ تیر، ۱۸ سال بعد» به زمینههای وقوع ماجرای ۱۸ تیر ۱۳۷۸ و اعتراضهای بعد از آن و همینطور برخورد خشن با فعالان جنبش دانشجویی در وقایع تیرماه ۷۸، پرداخت. در بخش پایانی اما به فضاسازیها برای سرکوب فعالان جنبش دانشجویی، سخنرانی جنجال برانگیز حسن روحانی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی و همینطور تغییر شرایط فعالیت جنبش دانشجویی در ماهها و سالهای بعد می پردازیم.
۱۸سال از واقعه ۱۸تیر ۱۳۷۸ میگذرد، واقعهای که تا سالها بعد بازتاب خود را نه تنها در دانشگاهها و فعالیت جنبش دانشجویی که بر فضای اجتماعی و سیاسی ایران بروز داد.
۱۸سال از واقعه ۱۸تیر ۱۳۷۸ میگذرد و در تمام این ۱۸سال ، در تاریخ رسمی دلیل اعتراض دانشجویان کوی دانشگاه تهران در شب ۱۸ تیرماه ۱۳۷۸ توقیف روزنامه «سلام» بازوی رسانهای جناح چپ جمهوری اسلامی، عنوان شده است.حال آنکه زمینههای واقعه ۱۸ تیر به ماهها و سالها قبل آن برمیگردد.
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، چهارشنبه، در نشست کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان، یک بار دیگر تاکید کرد که در برخورد با مسایل مهم جهانی در صورت عدم اقدام سازمان ملل، آمریکا یکجانبه دست به اقدام خواهد زد.
۲۶ ژوئن (۵ تیر) از طرف سازمان ملل به عنوان روز جهانی مبارزه با شکنجه و حمایت از قربانیان آن نام گذاری شده است.
مجموعه رسانهای پولیتیکو روز یکشنبه مقالهای را وب سایت خود منتشر ساخت که در آن عنوان شده که کاخ سفید تحت فشار است تا تغییر حکومت در تهران را هدف سیاست خود در قبال ایران قرار دهد. انطباق این هدف در روند بازبینی سیاست خارجی واشینگتن در قبال ایران موافقان و مخالفان پیگیری دارد.
درپی پیروزی نسبی حزب محافظه کار در انتخابات پارلمانی بریتانیا، ترزا می نخست وزیر این کشور برای بدست آوردن اکثریت در مجلس عوام ناچار شد تا با یک حزب کوچک دیگر متحد شود.
چرا حالا؟ چه شد که مدت ها پس از آغاز خشونت های گروه موسوم به «حکومت اسلامی»، آتش حملات خونبار داعش روز چهارشنبه به ایران رسید؟ آیا این آغاز وحشت آفرینی این گروه در ایران است؟ پیامدهای سیاسی و امنیتی این حملات در ایران چه خواهد بود؟
خبرها از ایران حاکی ست طی روزهای گذشته تعدادی از شهروندان بهایی و دراویش گنابادی از ادامه تحصیل در دانشگاه محروم شدهاند.
به سنت چند دوره اخیر انتخابات ریاست جمهوری ایران، چهرههای فرهنگی و هنرمندان از جمله گروه های فعال در حمایت از نامزدهای مختلف بودند.
بیشتر