مهدی کروبی روز چهارشنبه در دیدار با خانواده خود پس از نزدیک به هفت ماه حبس خانگی، با رد اخبار منتشره در رسانههای حکومتی ایران تاکید کرد که «بر عقاید خود استوار ایستادهام و ذرهای از مواضع خود کوتاه نخواهم آمد.»
مجتبی هاشمی، فعال دانشجویی و عضو انجمن اسلامی دانشگاه تهران، که ۱۷ آذرماه ۸۸ در مقابل دانشگاه تهران بازداشت شده بود، از جمله زندانیانی است که مشمول عفو رهبر جمهوری اسلامی شده و روز ۵ شهریور از زندان اوین آزاد شد.
«دانشگاه زنده است» عنوان نمایشگاه عکسی است که روز ۱۶ ژوئیه به منظور یادبود دوازدهمین سالگرد حمله به کوی دانشگاه تهران از سوی «تشکیلات راه سبز ایرانیان مالزی» در کوالالامپور افتتاح شد. حسن سربخشیان، عکاس خبری ایرانی، در این نمایشگاه از رسالت حرفه خود سخن گفت.
فیلم کوتاهی با عنوان «من ندا هستم» بهزودی برای نمایش در فستیوالهای سینمایی آماده خواهد شد. نویسنده، کارگردان و بازیگر این فیلم، نیکول کیان صدیقی، دختر جوان ایرانیتباری است که در لندن و لسآنجلس در رشته هنرهای دراماتیک و فیلمسازی تحصیل کرده است.
با گذشت دو سال از آغاز اعتراض به نتیجهٔ انتخابات ۸۸ و وارد شدن جنبش به مرحلهای فراتر از درخواست «رای من کو؟» بخش عمده نیروهای معترض همچنان همگرا و شمولگرا هستند. این نیروها تلاش میکنند جنبش افرادی با تعلقات مختلف دینی، جنسی، قومی و طبقاتی را در خود جای دهند. اما دو گرایش واگرا و تقلیلگرا که همواره در جنبشهای اجتماعی ایران حضور داشتهاند صدای بیشتری یافته یا در برخی از قلمروها عرصه را به دست گرفتهاند. این گرایشها را چه گروههایی نمایندگی میکنند و چه مواضعی دارند؟
جنبش سبز جنبشی است که اقشار و نيروهای اجتماعی مختلف به درجات گوناگون در آن مشارکت داشته يا از آن حمايت کرده اند. اين مطلب نگاهی است کوتاه به نقش طبقه متوسط جديد در اين جنبش و خواستهها و انگيزههای آنان. بررسی نقش ساير اقشار و طبقات نيازمند بحثی جداگانه است.
دستگيری احسان خرسندی در درگيریهای روز عاشورای ۱۳۸۸ که در خيابان ولیعصر تهران اتفاق افتاد، فقط يکی از نمادهای مشارکت خانواده ورزش ايران در حوادث بعد از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری است. خرسندی بازيکن سابق تيم پرسپوليس بود که در حين دستگيری، بازيکن کليدی تيم داماش گيلان محسوب می شد.
در دومین سالگرد انتخابات ریاست جمهوری، با توجه به محدودیتهای شدید، چهرهها و تشکلهای حامی جنبش فرخوانی منتشر نکردند، اما هم در فضای مجازی و هم در خارج از ایران آنچه «شورای هماهنگی راه سبز امید» خوانده میشود چنین فراخوانی منتشر کردهاند؛ اگرچه برخی از فعالان سیاسی خارج کشور معتقدند تا زمانی که هویت اعضای شورای هماهنگی آشکار نشود سخت بتوان بیشترین شمار معترضان را راضی کرد تا در تظاهرات ۲۲ خرداد شرکت کنند. در این خصوص فعالان سیاسی در داخل و خارج چه میگویند؟
وب سايت «موسسه صلح آمريکا» در مصاحبه ای با مازيار بهاری روزنامه نگار ايرانی – کانادايی از وی پرسش هایی در مورد اوضاع سياسی ايران، مسئله حقوق بشر، بازداشت و سرکوب مخالفان پرسيده است.
دومين سالگرد انتخابات جنجال برانگيز ۲۲ خرداد سال ۸۸ در حالی فرا رسيده است که ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، نامزدهای معترض آن انتخابات و رهبران حرکتهای اعتراضی پس از آن، چندين ماه است که در حبس خانگی به سر میبرند.
دومين سالگرد انتخابات جنجال برانگيز۲۲ خرداد سال ۸۸ در حالی فرا رسيده است که ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، نامزدهای معترض آن انتخابات و رهبران حرکتهای اعتراضی پس از آن، چندين ماه است که در حبس خانگی به سر میبرند. سال گذشته، آنان در بيانيه مشترکی، خطاب به مسوولان حکومتی، اعلام کرده بودند که «خود فريبی و ساده انديشی است اگر تصور شود با تهديد و تحقير دروغ توانسته ايد حرکت اعتراضی مردم را منکوب و سرکوب کنيد.» رادیو فردا در همین زمینه با اردشير امير ارجمند، مشاور ميرحسين موسوی، گفت و گو کرده است.
بیشتر