کارشناسان و حتی بسیاری از افراد و نهادهای مسئول بارها از افزایش شدید میزان افسردگی در میان مردم ایران خبر دادهاند به طوری که این بحران به افزایش آمار خودکشی در ایران دامن زده است.
بررسی شرایط اقتصادی مردم، از جمله افزایش تورم و اجاره بها، نشان میدهد که سخنان نماینده علی خامنهای در اصفهان مبنی بر بهتر شدن روزانه شرایط اقتصادی مردم ایران، ادعایی نادرست است.
این ادعا، ادعایی گمراهکننده است، زیرا گرانیها فقط محدود به چند کالا نیست و اعتراضها به گرانی، تنها از سوی منتقدان دولت ابراهیم رئیسی ابراز نمیشوند.
این ادعا ادعایی گمراهکننده است و این نماینده مجلس با بیان آن سعی میکند تا مشکلات کنونی اقتصادی و معیشتی مردم را کوچک نشان دهد و «دشمنان» را مقصر معرفی کند.
نگاهی به آمارهای منتشر شده در رسانههای جمهوری اسلامی و نیز آمارهای بانک جهانی نشان میدهد که در نیمی از ۱۵ سال پایانی حکومت پهلوی، نرخ تورم ایران حتی کمتر از ۵ درصد بوده است.
نه تنها در شبکههای اجتماعی، تصاویر متعددی از سرقت، کیفقاپی و خفتگیری دیده میشود، بلکه گزارشهای رسمی نهادهای مسئول بویژه پلیس، حاکی ناامنی گسترده و رو به افزایش در تهران است.
ادعای این عضو مجلس ادعایی گمراهکننده است، چرا که چنین رقمی به عنوان مثال میتوانست حقوق و مطالبات عقبافتاده بسیاری از کارگران شاغل و بازنشسته را تامین کند.
آمارهای رسمی جمهوری اسلامی، حاکی از تورم و گرانی فزایندهای در کالاهای اساسی است که شکر نیز جزیی از آنهاست و از این رو این ادعا گمراهکننده است.
جستجویی کوتاه در انتصابها از زمان روی کارآمدن دولت جدید نشان میدهد، انتصابهای فامیلی آنچنان گسترده بوده که حتی مجلس با اکثریتی همسو با دولت نیز در این باره «تذکر کتبی» داده است.
این سخنان، ضمن گمراه کردن افکار عمومی نسبت به وضعیت سوءتغذیه و مشکلات صنایع مرتبط با غذا، چنین القا کند که مردم در حال حاضر در این زمینه هیچ مشکلی ندارند.
این ادعا برخلاف آمارها و گزارشهای رسمی و دولتی است، و اعتراضهای گسترده و پردامنه گروههای مختلف اجتماعی در ایران هم نادرستی آن را اثبات میکند.
اهل سنت در جمهوری اسلامی نه تنها از حقوق یکسانی نسبت به شیعیان برخوردار نیستند بلکه این تبعیض در قانون اساسی جمهوری اسلامی هم تصریح شده است؛ روندی که همچنان، آشکارا، ادامه دارد.
بیشتر