در بخش دوم نگاه به سیاست خارجی هیلاری کلینتون موضوعاتی چون جنگ سوریه، ایران پس از توافق اتمی و رابطه آمریکا با متحدان سنتی از جمله عربستان سعودی را مرور می کنیم.
هیلاری کلینتون میتواند اولین رییس جمهوری آمریکا پس از حدود ۱۶۰ سال باشد که پیشتر وزیر خارجه آن کشور بوده است. این گزارش به تجربه او در این عرصه و چالشهای پیشرویش در حوزه سیاست خارجی در صورت انتخاب به عنوان رییس جمهوری آمریکا می پردازد.
یادداشتی از جلیل روشندل: رای دهندگان در انتخابات ریاست جمهوری امسال با وضعیت کاملا متفاوت روبهرو هستند. این انتخابات از کلیه جهات با دورههای پیشین و سنت انتخاباتی در ایالات متحده متفاوت است.
در حالی که دو هفته بیشتر به انتخابات روز هشتم نوامبر ریاستجمهوری آمریکا باقی نمانده است، نگاهها بیشتر متوجه ایالت مهم فلوریداست که رایگیری زودهنگام در آن آغاز شده است.
تعدادی از ستارههای سینمای آمریکا در حوزه سیاست فعالاند. در برنامههای تلویزیونی یا کنفرانسهای بینالمللی درباره این فعالیتها صحبت میکنند و هر چهار سال یکبار در زمان انتخابات جهتگیری کرده و به نفع نامزد مورد نظرشان تبلیغ میکنند.
نامزد حزب دمکرات به انتقاد از گفتههای رقیب جمهوریخواه خود در مورد نبرد موصل پرداخته و میگوید این سخنان گواه دیگریست که دونالد ترامپ شایستگی فرماندهی کل قوای ایالات متحده را ندارد.
دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات آمریکا، طی سخنرانی تازهای بار دیگر به سیاستهای هیلاری کلینتون، نامزد حزب دمکرات، در قبال ایران تاختهاست.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از معدود رویدادهای سیاسی جهانی است که در ابعاد ملی برگزار میشود، اما بازتابی جهانی پیدا میکند. چه چیز در این انتخابات موجب شده تا جهان چنین به روند برگزاری و نتایج آن توجه کند؟ رضا جمالی در این قسمت از ویژهبرنامه انتحابات ریاست جمهوری آمریکا به این سئوال پاسخ میدهد.
نظرسنجی تازهای از شبکه خبری ایبیسی در آمریکا نشان میدهد اقبال رایدهندگان آمریکایی به نامزد حزب دمکرات، ۱۲ درصد بیشتر از نامزد حزب جمهوریخواه است. دونالد ترامپ میگوید نتیجه نظرسنجیها «نادرست» است.
نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در چهار نقطه جهان به دقت دنبال می شود ، چرا که تغییر سیاست های کلان این کشور، پیامدهای گسترده ای را در عرصه های مختلف جهانی به همراه خواهد داشت.
در انتخابات آمریکا، رئیس جمهور نه با رای مستقیم مردم بلکه با رای گروه کوچکی از انتخاب کنندگان برگزیده میشود؛ یک سیستم کاملا منحصر به فرد که در قوانین آمریکا آن را «الکترال کالج» مینامند. «الکترال کالج» چیست و چگونه کار میکند؟ آنها که رئیس جمهور آمریکا را انتخاب میکنند چه کسانی هستند؟ و نقش آرای مردم در این انتخاب چیست؟
در انتخابات آمریکا، رئیسجمهور نه با رأی مستقیم مردم بلکه با رأی گروه کوچکی از انتخابکنندگان برگزیده میشود؛ یک سیستم کاملاً منحصر به فرد که در قوانین آمریکا آن را «الکترال کالج» مینامند. «الکترال کالج» چیست و چگونه کار میکند؟ آنها که رئیسجمهور آمریکا را انتخاب میکنند چه کسانی هستند؟ و نقش آرای مردم در این انتخاب چیست؟
بیشتر