بحث بر سر سیاست شورای نگهبان در برابر احراز یا رد صلاحیت داوطلبان نمایندگی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در میان جناحهای رقیب در ایران ادامه دارد. اما ویژگی سیاست بررسی صلاحیتها در هیئت اجرایی وزارت کشور و تصمیم شورای نگهبان در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی چیست؟
عبدالله نوری، وزیر کشور دولت اول محمد خاتمی، از اصلاحطلبان خواست که حتی در صورت رد صلاحیت تعدادی از آنان، از حضور در انتخابات «عقبنشینی» نکنند و افرادی که تأیید میشوند در انتخابات شرکت کنند.
قرار است در هفتم اسفند ماه انتخابات پارلمان ایران و مجلس خبرگان رهبری برگزار شود. اما انتخابات این دوره به موضوعی مهم تبدیل شده و تا حدودی انتخابات پارلمانی را که همزمان برگزار میشود، تحتالشعاع قرار داده است. دلیل این امر چیست؟
همزمان با اعتراض چند مقام ارشد ایران به احتمال مصادره اموال بانک مرکزی در آمریکا برای پرداخت غرامت قربانیان ترور، ۱۶۶ نماینده مجلس طرحی را با عنوان «اخذ غرامت و خسارت از دولت آمریکا» امضا کردهاند.
مشاور عالی فرمانده سپاه پاسداران، میرحسین موسوی، نامزد معترض انتخابات ۸۸، را متهم کرد که «امروز هم همچنان دچار توهم است و به همین دلیل توبه و عذرخواهی نمیکند».
سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه به سخنان رئیس جمهور ترکیه علیه سیاستهای جمهوری اسلامی در سوریه واکنش نشان داد و گفت که سخنان وی با «اهداف خاص سیاسی» بیان شده است.
به دنبال واکنش شهیندخت مولاوردی، معاون حسن روحانی، به انتشار مطلبی در هفته نامه «یالثارات»، ارگان انصار حزبالله، این نشریه روز یکشنبه باردیگر با انتشار همان مطلب خانم مولاوردی را «همپالگی» یک «فاحشه» معرفی کرده است.
سخنگوی شورای نگهبان میگوید نمایندگان استانی این شورا، همواره رفتار کسانی را که «در معرض رقابت و انتخابات» هستند رصد میکنند و درباره برخی از داوطلبان «اطلاعاتی از قبل جمعآوری شده است».
سخنگوی سازمان انرژی اتمی، گفته است که در هفتههای آینده کلنگ دو نیروگاه مشترک ایران و روسیه بر زمین زده میشود، و ابراز امیدواری کرده «در اولین فرصت ممکن بعد از تعطیلات سال نو میلادی این اتفاق صورت گیرد».
سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد که «هرگونه اظهارنظر و عملی» درباره اعتراضهای ۸۸، «ملاک عمل» این شورا در بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات پیش رو است.
معاون فرهنگی سپاه پاسداران ضمن اعتراض به بازگشت اصلاحطلبان به «صحنه انتخابات» هشدار داد که افراد به گفته او «حامیان فتنهگران» منتظر فرصتی «برای برپایی فتنه دیگر هستند و به مجرد دیدن ضعفی از نظام دوباره فعال میشوند.»
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، بامداد یکشنبه گفت که «۸۴ درصد خشونت، ترور، و آدمکشی» جهان در دنیای اسلام در حال رخ دادن است. وی در این ارتباط بهویژه به مناطق مسلماننشین شمال آفریقا، خاورمیانه و غرب آسیا اشاره کرد.
بیشتر