منابع آمریکایی و عراقی میگویند سه شهروند آمریکایی که هفته گذشته در بغداد ربوده شدند در دست گروهی از شبهنظامیان شیعه مورد حمایت ایران هستند.
در حالی که روز شنبه ۲۶ دی، در دقایق و ساعتهای آن، بسیاری منتظر اجرایی شدن توافق هستهای بین ایران و گروه پنج به علاوه یک بودند، خبر دیگری، سرخط رسانههای معتبر دنیا شد. توافق ایران و آمریکا برای تبادل زندانیان.
یک هفته پس از مقاله وزیر خارجه ایران در روزنامه نیویورکتایمز که عربستان را به حمایت از «افراطیون خشونتطلب» متهم کرده بود، همتای عربستانی او با چاپ یادداشتی، به این مقاله پاسخ داده و گفته که کشورش قربانی تروریسم از سوی حامیان ایران است.
نخستوزیر پاکستان که به تهران سفر کرده است روز سهشنبه در دیدار با حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران، پیشنهاد میانجیگری برای کاهش تنش میان ایران و عربستان را مطرح کرد.
دیوید کامرون، نخستوزیر بریتانیا، در تماسی تلفنی که با رییس جمهوری ایران داشته ابراز امیدواری کرده است که ایران نیز نمایندگانی را به کنفرانس مربوط به سوریه که در لندن برگزار میشود، بفرستد.
علی مطهری، نماینده اصولگرای تهران در مجلس شورای اسلامی در نامهای به شورای نگهبان به رد صلاحیتش اعتراض کرد. آقای مطهری استدلال کرده که مومن است و به نظام اعتقاد دارد اما برداشت متفاوتی از «جمهوری اسلامی» دارد.
ژنرال گادی آیزنکوت، رییس ستاد کل ارتش اسرائیل، مدعی شده است که جمهوری اسلامی ایران در دوران جدید خود نیز به «جنگهای نیابتی علیه اسرائیل، بویژه از طریق حزب الله لبنان» ادامه خواهد داد.
در تاریخ روابط بینالملل روز ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶ برابر با ۲۶ دیماه ۱۳۹۴روزی بهیادماندنی خواهد بود، چرا که در این روز ایران و آمریکا در چارچوب مذاکرات دوسالهای که با عنوان مذاکرات ۱+۵ شهرت دارد به توافق نهایی رسیدند و توانستند موافقتنامه اتمی برجام را به مرحله اجرا برسانند.
علی خامنهای در جواب نامه حسن روحانی در خصوص برجام، با تاکید بر اینکه «در این معامله هزینههای سنگینی پرداخت کردهایم»، نوشت:«اظهارات برخی از سیاستمداران آمریکایی در این دو سه روز کاملا موجب بدگمانی است.»
در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی کلیات طرح جرم سیاسی با با ۱۲۰ رای موافق، ۲۱ رای مخالف و ۸ رای ممتنع به تصویب نمایندگان رسید. معاون پارلمانی حسن روحانی پس از تصویب این طرح گفت که دولت با کلیات آن موافق است اما طرح جامعیت کافی ندارد.
لوران فابیوس میگوید که نتیجه تصمیم اتحادیه اروپا درباره وضع تحریمهای جدید در ارتباط با آزمایش موشکهای بالیستیک توسط ایران تا پایان این هفته معلوم خواهد شد.
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، گفته است: «در تاریخ سازمان ملل متحد هیچ کشوری را به شورای امنیت و فصل هفتم و ماده ۴۱ و ۴۲ نبردند مگر آنکه یا حکومت آن کشور سرنگون شود، یا جنگ را به آن ملت تحمیل کردند. تنها نمونه استثنایی جمهوری اسلامی ایران است.»
بیشتر