هجدهم تیرماه ۱۳۷۸ رویدادی است که در ادبیات رسمی نظام جمهوری اسلامی از آن با عنوان «آشوب و غائله ۱۸ تیر» یاد میشود. اما در این سالها و در ادبیات سیاسی مخالفان و منتقدان نظام سیاسی ایران، از ۱۸تیر ۷۸ به عنوان «قیام» یا «نقطه عطف جنبش دانشجویی» نام برده شده است.
آژانس بینالملی انرژی اتمی، نهاد ناظر بر نحوه اجرای توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی، روز دوشنبه ۱۷ تیر تایید کرد که ایران از سقف غلظت ۳.۶۷ درصدی در غنیسازی اورانیوم عبور کرده است.
حسن روحانی، رئيسجمهوری، و محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران بارها از «بازگشت به برجام» به عنوان «پیششرط» هرگونه تغییر در شرایط فعلی و مذاکره احتمالی با دولت آمریکا یاد کردهاند ولی در تازهترین واکنشها، تمرکز ایران بر توقف یا لغو تحریمها قرار گرفته است.
معاون رئیسجمهوری آمریکا به ایران هشدار داد که خویشتنداری ایالات متحده را به حساب عدم قاطعیت این کشور نگذارد و تاکید کرد که واشینگتن از موضع خودش در این زمینه کوتاه نمیآید.
ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه ایران، هشدار داده که اگر نفتکش ایران در جبلالطارق رفع توقیف نشود، کشورهای اروپایی باید «منتظر عواقب» باشند.
خبرگزاری بلومبرگ گزارش دادهاست که یک نفتکش متعلق به شرکت بریتیش پترولیوم «از بیم توقیف شدن» از سوی ایران در آبهای عربستان در خلیج فارس لنگر انداخته و قصد حرکت به سمت تنگه هرمز را ندارد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که افزایش غنیسازی به ۲۰ درصد و «گزینههای بالاتر» در جلسات شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی مطرح شده اما اکنون «این نیاز وجود ندارد».
سخنگوی وزارت خارجه ایران از سفر مشاور رئیس جمهور فرانسه به تهران در روزهای آینده خبر داد و در واکنش به درخواست اروپا برای توقف افزایش غنی سازی گفت که اروپا «در جایگاهی نیست» که به این اقدام واکنش نشان دهد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده، در واکنش به اعلام خبر افزایش غنیسازی اورانیوم از سوی تهران، گفته «ایران بهتر است مراقب باشد».
بیژن زنگنه در جریان یک گفتوگوی زنده با تلویزیون دولتی ایران، بدون ارائه جزئیات مشخصی، در مورد «افزایش صادرات نفت» در آینده، ابراز «امیدواری» کردهاست. وزیر خارجه آمریکا در همین روز از افزایش تحریمها سخن گفتهاست.
بیشتر