لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۲۴

۱۲ نماینده مجلس خواستار تعقیب قضایی بابک زنجانی شدند


بابک زنجانی
بابک زنجانی
۱۲ نماینده مجلس در نامه‌ای سرگشاده به سران قوه مجریه، مقننه و قضاییه خواستار تعقیب قضایی بابک زنجانی، تاجر و سرمایه‌دار ایرانی شدند. در پی این نامه، بابک زنجانی به این نمایندگان پاسخ داده است.

به گزارش خبرگزاری فارس این نمایندگان روز سه‌شنبه سوم دی‌ماه نوشته‌اند: «سال‌ها مماشات با فساد مالی، متاسفانه امروز کشور را به فساد سیستمی رسانده است. ویژگی این مرحله از فساد آن است که دستگاه‌ها و نهادهای مسئول مبارزه با فساد، خود گرفتار مراتبی از فساد می‌شوند.»

احمد توکی، الیاس نادران، غلامرضا مصباحی مقدم، اسماعیل کوثری،‌ محمدرضا آشتیانی، احمد امیرآبادی، حسین ذوالانوار، محمد دهقان،‌ مفید کیایی‌نژاد، احمد سالک، حسین نجابت و علیرضا سلیمی امضاکنندگان این نامه هستند.

این نمایندگان با بیان اینکه «فساد مالی مزمن، به فساد سیاسی و جرائم یقه سفید‌ها دامن زده است»، تاکید کرده‌اند که در کشور «سوءاستفاده از قدرت عمومی برای مقاصد شخصی، تباری و گروهی گسترش یافته و به رشد شگفت‌آور زراندوزان بی‌آزرمی منجر شده است که به عنوان مجرمان یقه‌سفید خریدار کالای سیاه از فروشندگان تکیه زده بر مصادر دولتی و حکومتی هستند.»

این ۱۲ نماینده، این گونه افراد را «عناصر مشئوم» خواند‌ه‌اند که در حال تکثیرند و در زمان‌های نسبتا کوتاه به «ثروت‌های افسانه‌ای» دست می‌‌یابند.

نویسندگان این نامه با نام بردن از بابک زنجانی وی را مصداق چنین افرادی دانسته و گفته‌اند که او «امروز به عنوان ثروتمندی همه فن حریف در صحنه‌های مختلف در جولان است و با تکبر و تبختر همه چیز را "خریدنی" نشان می‌دهد».

این نمایندگان در ادامه نوشته‌اند که «این فرد به تصریح مکاتبات نظارت بانک مرکزی با مدارک سجلی مجعول در بانک‌های مختلف حساب باز کرده ولی نه تنها مانعی نمی‌بیند، بلکه از آنها تسهیلات می‌گیرد».

در ادامه این نامه آمده وزارت اطلاعات و نهادهای اطلاعاتی دیگر، به پشتیبانی از بابک زنجانی متهم شده‌اند و به «جای توضیح به مردم سکوت می‌کنند».

به نوشته این ۱۲ نماینده، بابک زنجانی «پرونده‌های متعدد قضایی» داشته و در دستکم دو مورد «به محکومیت منتهی شده ولی حبس اجرا نمی‌شود».

امضاکنندگان این نامه بابک زنجانی را «امین وزارت نفت» در دوران محمود احمدی‌نژاد دانسته‌اند که به تعبیر آنها برای مدت‌ها پول نفت را پس نداد و «کسی هم با او کاری ندارد».

نویسندگان نامه با اشاره به واگذاری شرکت‌های تامین‌ اجتماعی از سوی سعید مرتضوی مدیرعامل سابق این سازمان به زنجانی می‌افزایند: «آشکار می‌شود که وی با مفسد دیگری که مدیرعاملی سازمان بزرگی را غصب کرده، برای معامله‌ای چهار میلیارد یورویی به شکل غیرقانونی تفاهم نامه امضاء می‌کند ولی صدایی از هیچ دادگاهی بلند نمی‌شود.»

این نمایندگان رئیس کمیسیون اصل نود مجلس را هم به تلاش برای «تطهیر» بابک زنجانی متهم کرده‌اند.

در پایان این ۱۲ نماینده خواستار «برخورد بدون تبعیض، سریع و قاطع» با بابک زنجانی شده‌اند.

بابک زنجانی، تاجر و سرمایه‌دار ایرانی است که دهها شرکت در داخل و خارج ایران به ثبت رسانده است.

دریافت مجوز برای ساخت برج ۳۸ طبقه ایران زمین در منطقه شهرک غرب تهران و سپس لغو آن، قرارداد خرید ۱۷ شرکت تامین اجتماعی به ارزش چهارمیلیارد یورو در دوره سعید مرتضوی و سپس لغو آن، مالکیت خطوط هوایی در ایران و ترکیه، تاسیس بانک در تاجیکستان و مالزی، همکاری با قرارگاه خاتم‌الانبیاء سپاه، همکاری با وزارت نفت برای انتقال پول نفت، مالکیت باشگاه راه‌آهن، هتل سازی، واردات و صادرات، دور زدن تحریم‌ها، قرار گرفتن در فهرست‌ تحریمی خزانه‌داری آمریکا و اتحادیه اروپا، پرونده رضا ضراب تاجر ایرانی در ترکیه، حضور در فیلمی که محمود احمدی‌نژاد در مجلس به نمایش گذاشت، تنها گوشه‌ای از موضوعات و پرونده‌هایی است که نام بابک زنجانی با آنها گره خورده است.

با این حال، بابک زنجانی بارها اتهامات مطرح شده، علیه خود را رد کرده است و گفته است بدون حمایت و پشتیبانی مقام‌های دولت سابق و نهادهای امنیتی و نظامی کسب و کار خود را به پیش برده و حتی از خود به عنوان «بسیجی اقتصادی» یاد کرده است.

پس از انتشار نامه سرگشاده نمایندگان٬ بابک زنجانی در صفحه فیس‌بوک خود خطاب به این نمایندگان نوشت: « امروز تلاش‌های من آزاردهنده شده ولی چون یکبار من را ندیده‌اید و حتی نمیدانید چه کرده‌ام قضاوت سالمی نکردید با عرض معذرت حتی شما نمی‌دانید من بابت این زحماتی که کشیده‌ام آیا پرونده قضایی دارم یا خیر و دست به دامان دستگاه‌ها شده‌اید در صورتی که اگر یکبار از خودم می‌خواستید با کمال میل و افتخار با مدرک و دلیل نشان می‌دادم جرثومه نیستم و یک قهرمان بودم.»

بابک زنجانی پیشتر در مصاحبه با هفته‌نامه آسمان هرگونه نزدیکی با اسفندیار رحیم مشایی، یا نهادهای اطلاعاتی و نظامی را رد کرده و گفته بود، از امکاناتی که داشته، به نهادهای دولتی و قرارگاه خاتم‌الانبیاء، درشرایط تحریم کمک کرده است.

وی در این مصاحبه مدعی شده بود این مقام‌ها و مسئولان بوده‌اند که از وی خواسته بودند برای ترخیص کالاها، واردات، انتقال پول نفت و دور زدن تحریم‌ها به آنها کمک کند. وی تایید کرده بود که برای این کارها پورسانت هم می‌گرفته است.

زنجانی در این مصاحبه گفته است از آنجا که بانک‌های اماراتی به خاطر حجم بالای نقل و انتقال‌های مالی دیگر قادر به ارائه تسهیلات به وی نبوده‌اند٬ تصمیم می‌گیرد خود شخصا بانک تاسیس کند. تاسیس بانک در تاجیکستان پس از دیدار با امام علی رحمان رئیس جمهوری این کشور و سپس تاسیس بانک در اندونزی از جمله اقدامات زنجانی است که به گفته وی در انتقال پول‌های ایران در خارج کشور نقش ایفا کرده است.

شهریورماه امسال بیژن زنگنه اعلام کرد که بابک زنجانی دو میلیارد یورو از پول‌های نفت را به کشور بازنگردانده است. زنجانی در پاسخ گفته بود که به خاطر تحریم‌ها نتوانسته این پول را به خزانه بازگرداند.
XS
SM
MD
LG