لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۱

صالحی: سناریوهای مختلفی درباره حادثه نطنز وجود دارد


علی اکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی ایران
علی اکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی ایران

رئيس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه «سناریوهای مختلفی» درباره حادثه نطنز در حال بررسی است، گفته که «نتایج قطعی» این بررسی‌ها به زودی اعلام می‌شود.

علی اکبر صالحی که روز یک‌شنبه ۱۵ تیرماه در جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس شرکت کرده بود، گفت طبق اعلام شورای عالی امنیت ملی، نتیجه بررسی‌ها به «دلایل امنیتی» اعلام نشده است.

اظهارات آقای صالحی از سوی ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، نقل‌قول شده است.

شورای عالی امنیت ملی ایران روز ۱۳ تیرماه اعلام کرد که علت حادثه در تاسیسات هسته‌ای نطنز مشخص شده است، اما به دلیل «ملاحظات امنیتی» فعلا دراین‌باره اطلاع‌رسانی نمی‌شود.

بخشی از تاسیسات هسته‌ای ایران بامداد ۱۲ تیرماه دچار حادثه شد که گرچه مقام‌های جمهوری اسلامی درباره علت آن توضیحی نداده‌اند، اما در این فاصله گزارش‌هایی حاکی از احتمال «خرابکاری» در آنجا منتشر شده است.

گزارش روزنامه «نیویورک‌تایمز» از جمله این موارد است که به نقل از یک منبع اطلاعاتی می‌گوید، این خرابکاری بر اثر کار گذاشتن یک «وسیله انفجاری» در تاسیسات نطنز بوده است.

بر اساس ارزیابی اولیه کارشناسان که با تطبیق عکس‌های منتشرشده توسط سازمان انرژی اتمی ایران و تصاویر ماهواره‌ای گوگل انجام شده، محل «حادثه» مرکز مونتاژ سانتریفوژ ایران بوده است.

دو مقام ایرانی روز جمعه به رویترز گفته بودند که حادثه سایت نطنز «خرابکاری از نوع حمله سایبری اسرائیل بوده است».

مقام‌های جمهوری اسلامی هنوز به صورت رسمی کشور خاصی را به دخالت در این حادثه متهم نکرده‌اند ولی در دو یادداشت رسمی که پس از این اتفاق در خبرگزاری‌های ایرنا، ایسنا و ایلنا منتشر شد، هشدار داده شد که اگر «نشانه‌هایی از عبور» آمریکا و اسرائیل «از خطوط قرمز» مشاهده شود، باید در «راهبرد مواجهه و مقابله با وضعیت جدید» تجدیدنظر اساسی شود.

در این یادداشت‌ها همچنین به طرح موضوع دخالت اسرائيل در رسانه‌های این کشور اشاره شده و بدون رد این موضوع، تاکید شده که «فضاسازی» رسانه‌های اسرائیلی تبعاتی را متوجه اسرائيل خواهد کرد.

بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائيل، روز یکشنبه در مصاحبه با رادیوی ارتش این کشور گفت: «هر کسی می‌تواند همیشه به اسرائیل مظنون باشد. ولی به نظرم این برداشت درستی نیست. هر حادثه‌ای که در ایران رخ می‌دهد الزاما به ما ربطی ندارد».

هم‌زمان، گابی اشکنازی، وزیر خارجه اسرائیل و هم‌حزبی بنی گانتس، در مصاحبه با روزنامه معاریو گفته است: «سیاست بلندمدت اسرائیل این است که به ایران اجازه دسترسی به توانایی هسته‌ای (نظامی) ندهد و اقداماتی که در این راستا انجام می‌دهد، از جمله مسائلی است که بهتر است درباره آن سکوت کرد».

اسرائیل سال‌هاست که می‌گوید «اطمینان دارد» برنامه هسته‌ای ایران با ماهیت نظامی دنبال می‌شود و هدف سران تهران، دستیابی به بمب اتمی است؛ امری که ایران آن را پیوسته انکار می‌کند و بر سر این موضع خود با بخشی از جامعه جهانی درگیر شده است.

«خرابکاری» اخیر در سایت نطنز در زمانی رخ داده که ایران با طیفی دیگر از آتش‌سوزی‌ها و حوادث در مجتمع‌های پتروشیمی، سازمان‌های برق منطقه‌ای و سازه‌های زیربنایی خود روبرو شده است.

منبع: ایسنا، رویترز، گزار‌ش‌های رادیو فردا/ر.ح/ ک.ر
XS
SM
MD
LG