لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۰۲

درخواست از رهبران جهان برای واکسیناسیون میلیون‌ها آواره جنگی


تصویری از پناهجویان سوری
تصویری از پناهجویان سوری

جمعی از فعالان حقوق بشر و سازمان‌های غیردولتی از رهبران جهان خواسته‌اند شرایط را برای دسترسی میلیون‌ها پناهجو و آواره جنگی به واکسن کرونا فراهم کنند.

روزنامه گاردین روز جمعه ۱۲ دی‌ماه با انتشار این گزارش نوشت، طی هفته‌های گذشته شیوع کرونا به شدت در خاورمیانه شتاب گرفته و با توجه به کمبود امکانات بهداشتی و پزشکی در این مناطق، شیوع کرونا نگرانی‌ها را برانگیخته است.

در شمال سوریه و عراق میلیون‌ها آواره و پناهجو در کمپ‌ها زندگی می‌کنند و فعالین حقوق بشری نگران هستند که تمرکز دولت‌های ثروتمندی مانند آمریکا و بریتانیا بر واکسیناسیون مردم خود باشد و از آوارگان و پناهجویان غفلت کنند.

پیش از این آنتونی گوترش دبیر کل سازمان ملل خواستار دسترسی همه مردم جهان به واکسن کرونا شده بود.

این گزارش می‌گوید عدم حمایت کشورهای ثروتمند باعث خواهد شد که حداقل نیمی از مردم جهان که در فقر زندگی برای سه سال از دسترسی به واکسن کرونا محروم بمانند.

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید در تلاش است ۲ میلیارد نفر از مردم جهان تا پایان سال ۲۰۲۱ در برابر کرونا واکسینه شوند، اما کارشناسان می‌گویند این هدف بلندپروازانه است و بدون کمک‌های دولتی و تامین منابع، قابل تحقق نیست.

سازمان‌های مدافع حقوق پناهجویان نیز نگرانی خود از وضعیت آوارگان جنگی و پناهجویان را اعلام کرده و آقای گوترش می‌گوید دسترسی به امکانات بهداشتی حق هر انسانی است؛ خصوصا پناهجویان و آوارگان که نسبت به دیگران آسیب‌پذیرتر هستند.

طی هفته‌های گذشته بسیاری از کشورهای ثروتمند مانند آمریکا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، برخی کشورهای عربی و اتحادیه اروپا واکسیناسیون شهروندان خود را آغاز کرده‌اند، اگرچه روند واکسینه کردن شهروندان این کشورها نیز طبق برنامه پیش نرفته است.

برای نمونه قرار بود تا پایان سال ۲۰۲۰ حدود ۲۰ میلیون از شهروندان آمریکایی واکسن دریافت کنند، اما تنها ۱۴ میلیون نفر موفق به دریافت واکسن کرونا شده‌اند.

تاکنون شرکت‌هایی نظیر فایزر، مدرنا و آسترازنکا در غرب موفق به گرفتن تاییدیه بسیاری از کشورها و سازمان بهداشت جهانی برای فروش واکسن تولیدی خود شده‌اند.

در آخرین مورد، هند مجوز استفاده از واکسن آسترازنکا که با همکاری دانشگاه آکسفورد تولید شده، برای شهروندان هندی را صادر کرده است. هند با ۱.۳۵ میلیارد جمعیت، در نظر دارد ۳۰۰ میلیون نفر را تا هشت ماه واکسینه کند.

برخی از کشورها نظیر روسیه و چین نیز اقدام به تولید واکسن کرونا کرده‌اند.

تاکنون ابتلای ۸۴ میلیون نفر و مرگ بیش از ۱.۸ میلیون نفر در جهان به ویروس کرونا ثبت شده است.

یک چهارم مبتلایان و قربانیان این ویروس در آمریکا ثبت شده و کشورهایی نظیر برزیل، هند، مکزیک و کشورهای اروپایی، همچنین ایران بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از کرونا را در جهان دارند.

با استفاده از گزارش‌های گاردین، رویترز و رادیو فردا؛ ف.ق/س.ن

XS
SM
MD
LG