مطالعات یک اندیشکده بریتانیایی نشان میدهد ایران از طریق انتشار اطلاعات گمراهکننده در تلاش برای تأثیر در نتایج انتخابات پارلمانی اسکاتلند به نفع احزاب استقلالطلب از بریتانیا است.
اتاق فکر «انجمن هِنری جکسون» گزارش داده که متخصصان سایبری وابسته به رژیم ایران در صدد هدف قرار دادن رایدهندگان در اسکاتلند با حسابهای کاربری جعلی در شبکههای اجتماعی ماندن فیسبوک و توئیتر هستند.
روزنامه تایمز روز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت از قول این اندیشکده نوشت شبکهای از حسابهای کاربری، صفحات و گروههای سازماندهیشده از طرف دولت ایران، در تلاش هستند با انتشار نمودارها، کاریکاتورها، تصاویر و اطلاعات غلط و تشویق کاربران برای همرسانی این مطالب، احساسات جداییطلبانه اسکاتلند از بریتانیا را تهییج کنند.
این گزارش میگوید صفحات اینترنتی جعلی در راستای نفوذ بر کارزارهای انتخاباتی نیز راهاندازی شده که هدف آن تأثیر بر انتخابات، ایجاد دودستگی و هرج و مرج در بریتانیا است.
پارسال نیز فیسبوک اعلام کرده بود صدا و سیمای جمهوری اسلامی با استفاده از حسابهای کاربری جعلی در شبکههای اجتماعی سعی در تأثیر و نفوذ در نتایج همهپرسی سال ۲۰۱۴ استقلال اسکاتلند از بریتانیا و انتخابات دیگر کشورهای غربی داشته است.
بر اساس این گزارش، بیش از ۵۰۰ حساب کاربری که ادعای مستقل بودن داشتهاند، اما در اصل وابسته به صدا و سیمای ایران هستند، سعی در نفوذ و تأثیر بر کشورهای غربی داشتهاند.
این گزارش میگوید در سال ۲۰۱۴ که اسکاتلند همهپرسی جدایی ار بریتانیا را برگزار میکرد، این حسابهای کاربری با انتشار مطالبی در راستای تهییج مردم به استقلال، کاریکاتورهایی نیز از دیوید کامرون، نخستوزیر وقت بریتانیا، با «تجسم ظلم و ستم انگلیسی» منتشر کرده بودند.
اخیراً یک برآورد ۱۵ صفحهای اطلاعاتی آمریکا خبر داد جمهوری اسلامی ایران با «کارزارهای چندشاخهای پنهان» در تلاش بود بر انتخابات ۲۰۲۰ ایالات متحده تاثیر بگذارد. ایران اینگونه اتهامها را رد میکند.