لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۰

العالم: نیروهای مقاومت مسئول حمله به نفتکش تحت اجاره شرکت اسرائیلی هستند


عکس آرشیوی است
عکس آرشیوی است

ساعاتی پس از انتشار خبر حمله به کشتی باری تحت مدیریت اسرائیل، شبکه تلویزیونی «العالم» وابسته به حکومت ایران گزارش داد نیروهای «مقاومت» در سوریه مسئول حمله به این نفتکش هستند.

بر اساس این گزارش، هدف قرار دادن این نفتکش در واکنش به حمله اسرائیل به فرودگاه ضبعه منطقه قصیر سوریه صورت گرفته است.

شرکت دریانوردی «زودیاک» روز جمعه هشتم مرداد اعلام کرد در پی حمله به یک کشتی تجاری اسرائیل در نزدیکی سواحل عمان دو تن از خدمه کشتی شامل یک بریتانیایی و یک شهروند رومانی کشته شده‌اند.

همزمان، پایگاه خبری «تایمز اسرائیل» نیز تایید کرده است که این نفتکش در اجاره شرکت اسرائیلی «زودیاک ماریتایم» متعلق به ایال اوفِر تاجر معروف اسرائیلی است.

در همین حال، خبرگزاری رویترز نیز به نقل از منابع آگاه آمریکایی و اروپایی گزارش داده است حکومت ایران مظنون اصلی حمله به تانکر تحت مدیریت شرکت دریانوردی زودیاک متعلق به خانواده اسرائیلی اوفر است.

یک مقام وزارت دفاع آمریکا گفته است که با یک پهپاد به این کشتی حمله شده است. یک مقام اسرائیلی نیز در مصاحبه با تلویزیون این کشور، جمهوری اسلامی ایران را عامل این حمله معرفی کرده است.

نیویورک تایمز هم به نقل از مقامات اسرائیل گزارش داد حمله به این کشتی باری به‌وسیله «چند پهپاد» از سوی حکومت ایران در سواحل عمان انجام شده است.

زودیاک در اطلاعیه‌ای گفته است این کشتی تحت مدیریت این شرکت است و با پرچم لیبریا تردد می‌کند اما مالک اصلی آن یک ژاپنی است.

واحد عملیات تجاری نیروی دریایی بریتانیا هم ضمن تایید وقوع این حمله گفت که تحقیقات درباره آن را آغاز کرده است.

بر این اساس، نفتکش مزبور با نام «مِرسِر استریت» شامگاه پنجشنبه در نزدیکی جزیره «مصیره» در سواحل شمال شرقی عمان هدف حمله قرار گرفت. مقامات عمان هنوز به این خبر واکنش نشان نداده‌اند.

دفتر مدیریت دریانوردی زودیاک در لندن نیز روز جمعه در توییتی نوشت در زمان حادثه، این کشتی در شمال اقیانوس هند حرکت می‌کرد و بدون محموله از دارالسلام عازم فجیره بود.

شرکت زودیاک می‌گوید این حمله «راهزنی» بوده است اما به نوشته خبرگزاری رویترز، واحد عملیات تجاری نیروی دریایی بریتانیا این ادعا را رد کرده است.

بر این اساس، کشتی تجاری در حال حاضر تحت کنترل خدمه و نیروی خود با اسکورت نیروی دریایی ایالات متحده به سوی محلی امن در حرکت است.

هنوز مقامات اسرائیلی به این حادثه واکنشی نشان نداده‌اند، اما اسرائیل در رخدادهایی نظیر این همواره جمهوری اسلامی را متهم کرده است.

این نخستین بار نیست که یک کشتی اسرائیلی در نزدیکی آب‌های ایران هدف حمله قرار می‌گیرد، و اکنون همچون چند سال گذشته تنش میان دو کشور ایران و اسرائیل بالاست.

در فروردین‌ماه سال جاری نیز یک کشتی اسرائیلی در نزدیکی امارت‌نشین فجیره در امارات متحده عربی هدف حمله قرار گرفت، و در همان زمان هم تلویزیون دولتی اسرائیل به نقل از مقام‌های این کشور، انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه رفت.

با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رویترز، تایمز اسرائیل، وب‌سایت العام و وب‌سایت رادیو فردا
XS
SM
MD
LG