لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۴۶

بشار اسد منکر حضور نیروهای ایرانی در سوریه شد


با وجود اذعان مکرر مقام‌های جمهوری اسلامی به حضور نظامی در سوریه، بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه، در مصاحبه‌ای تازه گفته است که ایران نیروی نظامی در کشورش ندارد و تنها شماری از «افسران ایرانی به ارتش سوریه کمک می‌کنند».

بشار اسد در مصاحبه با شبکه تلویزیونی روسی «راشا تودی» که عصر پنج‌شنبه دهم خرداد منتشر شد گفته است: «واقعیت مهم این است که نیروهای ایرانی در سوریه نیستند و ما هیچ وقت نیروی ایرانی نداشتیم».

گفته‌های رئیس‌جمهور سوریه در پاسخ به این پرسش بیان می‌شد که با حملات اسرائیل علیه مواضع ایرانی‌ها، آیا او سوریه را در معرض تهدیدی جدید می‌بیند.

مقام‌های جمهوری اسلامی بارها به حضور نظامیان ایرانی در خاک سوریه اذعان کرده و علاوه بر آن گفته‌اند این نیروها با استفاده از شبه‌نظامیان کشورهای همسایه «دست‌کم ۴۲ تیپ» در خاک سوریه تشکیل داده‌اند.

حدود پنج سال پیش مهدی طائب، رئیس «قرارگاه عمار»، سوریه را «استان سی و پنجم ایران» و «استراتژیک‌تر از خوزستان» خواند.

حسین همدانی، از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران که حدود دو سال پیش در سوریه کشته شد، و همچنین محمد اسکندری، فرمانده سپاه ملایر، نیز از تشکیل و تجهیز دست‌کم ۴۲ تیپ و بیش از ۱۲۰ گردان در سوریه خبر داده‌اند.

با این حال این مقام‌ها، تیپ‌های تشکیل‌شده را شامل «۷۰ هزار جوان اسلامی، علوی، سنی و شیعه» خوانده و ضمنا از «انتظار ۱۳۰ هزار بسجی آموزش‌دیده برای ورود به سوریه» خبر داده بودند.

بنابر گزارش شماری از رسانه‌های بین‌المللی، در پی افزایش تلفات نیروهای ایرانی در سال‌های اخیر، مقام‌های جمهوری اسلامی به اعزام پناهجویان افغان به سوریه خبر داده‌اند.

همچنین علی آراسته در سال ۹۴ که معاونت نیروی زمینی ارتش ایران را برعهده داشت، از اعزام شماری از پرسنل این نیرو، به ویژه تکاوران تیپ ۶۵ نوهد، به سوریه خبر داده بود.

جواد کریمی قدوسی، نماینده ارشد مجلس شورای اسلامی، نیز بر حضور «صدها گردان از ایران در سوریه» تأکید کرده است.

با این حال بشار اسد در مصاحبه‌اش با شبکه تلویزیونی «راشا تودی» حضور نیروهای ایرانی در خاک کشورش را تکذیب کرد و آن را «دروغ» خواند.

رئیس جمهوری سوریه با اشاره به دعوت کشورش از نیروهای روسیه گفت: «اگر نیروهای ایرانی هم در سوریه حضور داشتند خجالت نمی‌کشیدیم که بگوییم».

بشار اسد همچنین ادعای اسرائیل را مبنی بر «حمله به مواضع نیروهای ایرانی در سوریه» تکذیب کرد و گفت: در بین کشته‌شدگان «حتی یک ایرانی هم نبود».

از دو ماه پیش که اسرائیل ایران را به ارسال پهپاد جنگی به خاک آن کشور متهم کرد رویارویی مستقیم بین دو طرف آغاز شده است.

جدی‌ترین حمله در این مدت هدف قرار گرفتن یکی از مواضع ایران در سوریه، موسوم به «پایگاه تی ۴» بود که به کشته شدن دست‌کم ۷ عضو سپاه پاسداران منجر شد.

پس از آن چند حمله دیگر به مواضعی در خاک سوریه روی داد که اسرائیل آنها را «پایگاه‌های ایران» خواند.

شدیدترین حملات نوزدهم اردیبهشت روی داد که اسرائیل اعلام کرد به تلافی حملاتی که علیه بلندی‌های جولان صورت گرفت، «تقریباً تمامی مواضع ایران در خاک سوریه» را هدف قرار داده است.

به گفته دیدبان حقوق بشر سوریه، در جریان آن حملات «دست‌کم ۲۷ تن کشته شدند که حداقل ۱۱ تن از آنها ایرانی بودند».

بشار اسد در مصاحبه اخیرش همچنین آمریکا را تهدید کرده است که هر چه سریع‌تر نیروهایش را از خاک سوریه خارج کند.

با استفاده از رویترز، سانا، راشا تودی و رادیو فردا؛ ج./م.ا.
XS
SM
MD
LG