حمید بقایی، معاون اجرایی محمود احمدینژاد در دوره ریاست جمهوری، روز سهشنبه ۵ دی خبر داد که در اعتراض به قوه قضائیه جمهوری اسلامی، بار دیگر با چند تن از نزدیکان محمود احمدینژاد در حرم عبدالعظیم شهرری بست مینشیند.
آقای بقایی در کانال تلگرامی خود دلیل این تصمیم را «اقدامات غیرقانونی و زورگویانه، تهدید و دشمنی آشکار … دادگاه فرمایشی» نامیدهاست؛ در این اعلامیه اشارهای به نام بستنشینان نشده اما در عکس ضمیمه این مطلب، علیاکبر جوانفکر؛ مشاور آقای احمدینژاد، و حبیبالله جزء خراسانی؛ ذیحساب وقت نهاد ریاست جمهوری، دیده میشوند.
پروندههای قضایی این سه تن با اتهاماتی، از جمله اتهامات مالی، در دست بررسی است که این امر باعث تنش لفظی شدید نزدیکان احمدینژاد با قوه قضائیه شدهاست.
پرداخت پاداش به ۱۶ تن از اعضای دولت و تبانی در عقد قرارداد و معاملات پنج شرکت، از جمله اتهامات حمید بقایی اعلام شدهاست.
«دریافت چند میلیون دلار ارز از یک نهاد انقلابی (سپاه پاسداران) و «اهدای سکه به افراد» از جمله دیگر اتهامات آقای بقایی است که در قوانین برای آنها ۱۵ سال زندان تعیین شدهاست. آقای بقایی این اتهامات را رد کرده و آنها را غیرقانونی دانستهاست.
نزدیکان محمود احمدینژاد پیش از این در روز ۲۴ آبان در حرم عبدالعظیم بست نشستند ولی پس از چهار روز، از «ضرب و شتم» برخی بستنشینان توسط «نیروهای لباس شخصی» و پایان آن تحصن خبر دادند.
این سه مسئول دولت احمدینژاد در بیانیه خود اضافه کرده بودند که بستنشینی آنان به این دلیل انجام شده بود که «همه راههای ممکن برای تظلمخواهی و رفع ظلم و بی عدالتی» بسته شده بود.
حمید بقایی روز سهشنبه در اعلامیه تازه خود در مورد تصمیم او و چند تن دیگر برای بستنشینی دوباره نوشت: «نظر به اقدامات غیرقانونی و زورگویانه، تهدید و دشمنی آشکار، بیتوجهی به قوانین و مقررات در صدور رای ناعادلانه و نامشروع و غیر مستند دادگاه فرمایشی غیرعلنی ۱۰۵۷ کارکنان دولت به میزان ۶۳ سال، برخوردهای تند امنیتی با فعالین رسانهای و هواداران، تلاش برای زندانی نمودن اینجانبان به هر نحو ممکن و عدم پذیرش حکمیت بزرگان توسط دستگاه قضائی، ناچاریم با تاسی از علما و بزرگان و مظلومین تاریخ، در برابر رفتار ظالمانه ای که از جانب شخص آقای صادق لاریجانی در مورد ما صورت میگیرد، با التجاء به اهل بیت (ع) و بستنشینی مجدد در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ضمن پذیرش خطرات جانی) درخواست احقاق حق نموده و فریاد مظلومیت مان را به گوش همگان برسانیم.»
او پیش از این گفته بود که بهدلیل اظهاراتش دربارهٔ «۶۳ حساب بانکی شخصی صادق لاریجانی»، رئیس قوه قضائیه، به «۶۳ سال زندان» محکوم شدهاست.
انتقادهای محمود احمدینژاد و نزدیکانش به قوه قضائیه پس از تشکیل دادگاه حمید بقایی و احضار اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر آقای احمدینژاد در دوران ریاست جمهوریاش، شدت گرفته است و آنها در هفتههای گذشته عبارتهایی چون «ظالم»، «دیکتاتور» و «منحرف» را دربارهٔ مقامهای قوه قضائیه به کار بردهاند.
در مقابل، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائیه، آقای احمدینژاد را «دروغگو» و «لات» خواندهاند.
اسفندیار رحیم مشایی روز سهشنبه در تازهترین پیام ویدئویی خود در تلگرام در ادامه انتقادهایش از دستگاه قضایی جمهوری اسلامی گفت که «در جمهوری اسلامی با ظلم آشکار مواجهیم» و مخالفان خود را متهم کرد که «به نام دین، در مقابل ظلم سکوت میکنند.»
شماری از منتقدان محمود احمدینژاد میگویند چرا او در دوران ریاست جمهوریاش در مقابل اقدامهای قوه قضائیه و سرکوبهای سال ۱۳۸۸ سکوت کرده بود. از جمله سعید مرتضوی که از متهمان اصلی پرونده زهرا کاظمی و بازداشتگاه کهریزک بود، از سوی محمود احمدینژاد به عنوان رئیس سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد.
با این حال، وی در جمع تعدادی از دانشجویان گفت که «برخی از مسائل را نمیدانستیم. واقعاً نمیدانستیم و بعداً مطلع شدیم».
علی مطهری نایب رئیس مجلس ایران، خواستار برگزاری دادگاه علنی محمود احمدینژاد رئیسجمهوری سابق شده و گفته است که او و نزدیکانش «در حدی نیستند» که جزو گروههای اپوزیسیون باشند.
...................................
با استفاده از سایت دولت بهار و کانالهای تلگرامی بقایی و مشایی. پ. پ/ب.ک.