سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز چهارشنبه ۱۸ تیر از مرگ ۱۵۳ نفر دیگر در کشور بر اثر کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
سیما لاری با اعلام تازهترین آمار رسمی ابتلا و مرگ ناشی از کرونا در ایران گفت که شمار جانباختگان کرونا در کشور به ۱۲ هزار و ۸۴ نفر رسید.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ایران، طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۶۹۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا نیز در ایران شناسایی شدهاند که ۱۶۲۵ نفر از آنها در بیمارستانها بستری شدهاند.
بر اساس اظهارت خانم لاری، تاکنون ۲۴۸ هزار و ۳۷۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و ۳۳۰۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
مقامهای وزارت بهداشت ایران روزانه آمار رسمی ابتلا و مرگ ناشی از کرونا در کشور را اعلام میکنند، اما این آمار با تردیدهای جدی از سوی منابع مستقل روبرو است.
آمار غیررسمی حاکی از چندبرابری مرگ ناشی از کرونا در ایران است، اما وزارت بهداشت جمهوری اسلامی این گزارشها را «شایعهسازی» میداند.
آمار ابتلا به کرونا در ایران بار دیگر به اندازهای بالا رفته است که علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران، گفته که باید محدودیتهای کرونایی را «حتی کوتاهمدت» بازگردانیم.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، آقای زالی روز چهارشنبه در نشست اقتصادی ستاد کرونا در استان تهران اظهار داشت: باید محدودیتهای «غیرمنفعلانه و سختگیرانهای ولو در بازه زمانی کوتاه»، آن هم با هدف «استراحت دادن موقت به کادر بهداشتی و درمانی» بار دیگر اعمال شود.
مقامهای وزارت بهداشت ایران مدتها است که نسبت به فرسودهشدن کادر درمان در بیمارستانها هشدار میدهند و به همین دلیل زالی خواستار «گشادهدستی» در بازگشت محدودیتها شده است.
ابتلای کادر درمان در بیمارستانهای سراسر کشور به حدی شدت یافته که پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در تهران، هم خواستار بازگشت محدودیتها شده و گفته که وقتی بیمارستانها «پر» است، یعنی «اوضاع خراب است».
آقای طبرسی در گفتوگو با ایلنا از ابتلای ۵۰ نفر از کادر درمان مسیح دانشوری به کرونا خبر داده و افزوده است: «به صورت حدودی روزی ۱۰ نفر از بخش کرونای بیمارستان مرخص میشود، اما ۳۰۰ نفر به اورژانس مراجعه میکنند».
او نیز بر اساس تجربه کاهش موارد ابتلا و مرگ پس از برقراری محدودیتها، خواستار برقراری دوباره آنها شده و گفته «راه دیگری وجود ندارد».
خبرگزاری مهر نیز در گزارشی نوشته که وزارت کشور در نامهای به تعدادی از استانداران، خواستار ایجاد محدودیتهایی شده که کلانشهر تهران نیز شامل این نامه شده، اما این دستور با «تاخیر فراوان» از سوی استانداری تهران ابلاغ شده و عملا به «بایگانی» رفته است.
گزارشها از استانها نیز حاکی از به صدا درآمدن زنگ کمبود تخت مراقبتهای ویژه در استان مازندران و افزایش دو برابری سرعت انتقال ویروس کرونا در این استان و ترافیک بستری بیماران کرونایی در بیمارستانهای بابل است.
عباس موسوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، به ایرنا گفته که سرعت انتقال ویروس کرونا در این استان، از حدود هفت دهم در اوایل تیر ماه هم اکنون به ۱.۴ رسیده است.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران در اظهارات امروز خود اعلام کرده که استانهای خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجانهای غربی و شرقی و خراسان رضوی در «وضعیت قرمز» قرار دارند.
خانم لاری افزوده که استانهای تهران، اصفهان، مازندران، گلستان، البرز، کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، همدان و اردبیل در وضعیت «هشدار» قرار دارند.
لاری از مردم خواسته از سفرهای «غیرضروری» و به ویژه سفر به استانهای خراسان رضوی و مازندران خودداری کنند.