لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۳۷

کوبا بیش از یکصد روزنامه‌نگار و فعال مدنی را دستگیر کرد


حضور ارتش کوبا در خیابان‌های هاوانا
حضور ارتش کوبا در خیابان‌های هاوانا

دولت کوبا اعتراضات تاریخی در این کشور را که در تعطیلات آخر این هفته به وقوع پیوست به فشار اقتصادی ایالات متحده نسبت داد و شماری از فعالان سرشناس این کشور را دستگیر کرد.

خیابان‌های هاوانا روز دوشنبه آرام بود و تنها حضور سنگین نیروهای پلیس به چشم می‌خورد. گزارش‌ها حاکی از وجود اختلال در اینترنت موبایل‌ها است، تنها وسیله‌ای که اغلب کوبایی‌ها از طریق آن به وب دسترسی دارند.

هزاران کوبایی روز یکشنبه خیابان‌های شهرهای مختلف کشور از هاوانا تا سانتیاگو را فتح کردند تا بزرگ‌ترین اعتراضات ضدحکومتی طی چندین دهه در این جزیره تحت حکومت کمونیست‌ها شکل بگیرد.

اعتراضات معطوف به بحران اقتصادی کشور و مدیریت دولت کوبا در رابطه با شیوع ویروس کرونا بود، اما بسیاری از معترضان نیز فراتر از این رفتند و خواستار پایان حکومت کمونیستی شدند.

بر اساس گزارش گروه خقوق بشری کوبالکس که اعضای آن در تبعید هستند، دست‌کم یکصد تن از فعالان سرشناس و روزنامه‌نگاران مستقل از روز یکشنبه تاکنون در کوبا دستگیر شده‌اند که بازداشت برخی آنها در جمع معترضان رخ داده و برخی نیز در خانه‌هایشان.

مایکل، جوان بیست و یک ساله ساکن هاوانا می‌گوید: «زندگی در اینجا غیرممکن شده. نمی‌دانم که این اعتراضات بار دیگر نیز تکرار خواهد شد یا نه، چرا که هاوانا به پادگان تبدیل شده. با این حال ترس کوبایی‌ها در حال ریختن است.»

رویترز می‌نویسد که برخی از کوبایی‌ها نیز به این خبرگزاری گفته‌اند که امیدوارند اعتراضات تکرار نشود، چرا که نگران خشونت‌ها هستند و ترجیح می‌دهند با حکومت گفت‌وگو شوند.

اعتراضات در اوج بحران اقتصادی کوبا و جهش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کوبا شکل گرفته است. این عمیق‌ترین بحران اقتصادی است که کوبا از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، متحد سابق این کشور، با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

رویترز می‌نویسد که تشدید تحریم‌های اقتصادی ایالات متحده علیه کوبا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ و شیوع پاندمی به کمبود غذا و دارو در این کشور دامن زده. قطعی مکرر برق نیز از مسائل عمده دیگری است که کوبایی‌ها امروز دچار آن هستند.

میگوئل دیاز-کانل، رئیس جمهور کوبا در یک نطق تلویزیونی همراه کابینه خود که بیش از چهار ساعت به طول انجامید، گفت که «یک اقلیت ضدانقلاب فتنه‌گری کردند».

‌آقای دیاز-کانل روز یکشنبه نیز از هواداران خود خواست که به خیابان بیایند و با «اقدامات تحریک‌آمیز» مقابله کنند.

با این حال مخالفان می‌گویند که مشکل خود دیاز-کانل و نظام تک حزبی کمونیستی در کوبا است که این شرایط را در کشور به وجود آورده.

در همین روز جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، از اعتراضات کوبایی‌ها علیه نظام حاکم در این کشور حمایت کرد و گفت که آمریکا در کنار مردم کوبا برای آزادی و خلاصی از همه‌گیری ویروس کرونا و دهه‌ها سرکوب ایستاده است.

از جمله شعارهای معترضان کوبایی «آزادی» و «مرگ بر دیکتاتوری» بود.

با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن
XS
SM
MD
LG