لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۱۱

تحریم‌های تازه آمریکا علیه شرکت‌ها و افراد مرتبط با برنامه موشکی ایران


وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد،‌ پنج شرکت و شش نفر را در ایران و ترکیه به علت ارتباط با برنامه موشکی بالستیک جمهوری اسلامی در لیست تحریم‌ها خود قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز،‌ وزارت خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد، پنج شرکت تجاری و شش نفر را در ایران وترکیه را که در تهیه مواد و تجهیزات مورد نیاز در برنامه موشکی بالستیک ایران مشارکت داشتند، در لیست سیاه تحریم‌ها خود قرار داده است.

بر اساس اعلام وزارت خزانه‌داری آمریکا،‌ این شرکت‌ها و افراد مبادلاتی به ارزش بیش از هفت میلیون دلار با سازمان صنایع فضایی جمهوری اسلامی انجام داده‌اند، که نظارت بر تمام پروژه‌های موشکی در ایران را بر عهده دارد.

سه شهروند ایرانی به نام‌های محمدجواد جعفری، میلاد جعفری و مانی جعفری هدایت این شبکه تامین تجهیزات و مواد مورد نیاز برنامه موشکی ایران را بر عهده داشتند و علاوه بر این وزارت خزانه‌داری آمریکا نام دو شهروند ترکیه را نیز در لیست سیاه خود قرار داده است.

همچنین سه شرکت مستقر در استانبول نیز به دلیل ارایه مواد و خدمات به سازمان صنایع فضایی ایران از سوی ایالات متحده آمریکا تحریم شده‌اند.

قرار گرفتن نام شهروندان و شرکت‌های خارجی در فهرست سیاه تحریم‌های آمریکا بدین معنا است که این افراد و شرکت‌ها دیگر اجازه فعالیت در آمریکا را نخواهند داشت و شرکت‌های آمریکایی نیز نمی‌توانند با آنها تماس برقرار کنند.

تحریم‌های تازه آمریکا علیه شرکت‌ها و افراد مرتبط با برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران، بر اساس دستورالعملی صورت گرفته است که در سال ۲۰۰۵ از سوی کاخ سفید صادر شده است و هدف از آن جلوگیری از دسترسی دست‌اندرکاران برنامه ساخت جنگ‌افزارهای کشتار جمعی به خدمات مالی بین‌المللی است.

ایالات متحده آمریکا در اواخر دی ماه سال جاری نیز ۲۴ شرکت «صوری» مرتبط با شرکت کشتی‌رانی جمهوری اسلامی را در لیست تحریم‌های خود قرار داده بود.

یک ماه پیش از آن نیز ‌وزارت خزانه‌داری آمریکا،‌۱۰ شرکت دیگر رابه داشتن ارتباط با بانک ملت و نیز شرکت کشتی‌رانی جمهوری اسلامی متهم کرده و آنها را در لیست سیاه خود قرار داده بود.

وزارت خزانه‌داری آمریکا پیشتر اعلام کرده بود، ایران فعالیت‌های خود را در پشت «شبکه‌ای پیچیده از شرکت‌های کشتی‌رانی» پنهان کرده است.

ایالات متحده آمریکا شرکت کشتی‌‌رانی جمهوری اسلامی را به ارتباط با برنامه موشکی و هسته‌ای ایران متهم کرده و از سال ۲۰۰۸ این شرکت را تحریم کرده است.

به دنبال تصویب آخرین قطعنامه تحریمی شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران که در خرداد ماه سال جاری صورت گرفت، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا نیز تحریم‌های یک‌جانبه‌ دیگری علیه ایران اعمال کرده‌اند که به مراتب فراگیرتر از تحریم‌های شورای امنیت است.

ایالات متحده آمریکا و سایر متحدان این کشور بر این باور هستند که جمهوری اسلامی ایران در پوشش برنامه هسته‌ای خود به دنبال دستیابی به توان لازم برای ساخت جنگ‌افزارهای هسته‌ای است.

هر چند تهران همواره چنین اتهام‌هایی را رد کرده است، اما در تازه‌ترین گزارش مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز تصریح شده است که مقام‌های ایرانی همچنان از ارایه توضیحات بیشتر درباره سوال‌های باقی مانده به ویژه در باره ماهیت احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای خود سرباز می‌زنند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون با تصویب چهار قطعنامه، تحریم‌هایی علیه ایران وضع کرده و از این کشور خواسته است، به فعالیت‌های حساس هسته‌ای خود که قابلیت استفاده در تولید جنگ‌افزارهای هسته‌ای را نیز دارد، پایان بخشد.
XS
SM
MD
LG