لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۳۰

اروگوئه، تیم سی و دوم جام جهانی ۲۰۱۴


با صعود تیم‌های ملی فوتبال مکزیک و اروگوئه به جام جهانی ۲۰۱۴، پرونده دور مقدماتی این مسابقات با شناخت هر ۳۲ تیم راه‌یافته به برزیل بسته شد.

بامداد پنج‌شنبه، ۳۰ ابان‌ماه، از دور برگشت بازی‌های حذفی بين قاره‌ای، تيم ملی اروگوئه به عنوان نماینده پنجم آمریکای جنوبی در مونته‌ویدئو مقابل اردن نماینده پنجم آسیا با تساوی بدون گل متوقف شد، اما با توجه به پيروزی پنج بر صفر در خانه حریف، در مجموع به عنوان آخرين تيم مرحله انتخابی به جام جهانی رسید، جامی که در کشور همسایه شمالی‌‍‌‌اش انجام خواهد شد.

حالا منطقه کونمبول با احتساب برزیل میزبان جام جهانی، شش نماینده در جام جهانی خواهد داشت. اروگوئه در بازی برگشت، دقیقاً با همان ترکیب دیدار رفت به میدان آمد و حتی از سه تعویض بازی رفت، دو تعویض در بازی برگشت تکرار شد.

قبل از اروگوئه، تیم ملی مکزیک هم با برتری پرگل مقابل نیوزیلند راهی جام جهانی شده بود. این تیم به عنوان نماینده چهارم منطقه کونکاکاف، از دور برگشت بازی‌های حذفی بين قاره‌ای تيم ملی، در ولینگتون توانست چهار بر دو میزبان خود را شکست دهد. مکزیکی‌ها بازی رفت را هم پنج بر یک از قهرمان قاره اقیانوسیه برده بودند.

از مجموع ۹ گل مکزیک در این دو بازی، پنج گل را اوریبه پرالتا به ثمر رساند که در لیگ داخلی برای باشگاه سانتوز لاگونا بازی می‌کند.

با شناخت سی و دو تیم حاضر در جام جهانی، دنیای فوتبال مهیای برپایی آیین پرهیجان قرعه‌کشی این مسابقات می‌شود که ششم دسامبر در سالوادور دبائیای برزیل انجام خواهد شد.

سرگروه‌ها مشخص هستند، هشت تیمی که در صدر رتبه‌بندی فیفا در ماه اکتبر قرار دارند. یعنی تیم‌های ملی اسپانیا، برزیل، آلمان، آرژانتین، کلمبیا، بلژیک، سوئیس و اروگوئه.

در سایر گلدان‌ها، بخش‌بندی برحسب مناطق جغرافیایی و موقعیت فوتبالی صورت گرفته. در روز سوم دسامبر مسئولان فیفا به صورت رسمی، تفکیک گلدان‌ها را اعلام کرده و از آن مهم‌تر، احتمالاتی که از آنها اجتناب خواهد شد را نیز مطرح خواهند کرد. برای مثال، گرچه تیم‌های اروپایی در سه گلدان مختلف حضور دارند، اما فیفا در قرعه‌کشی، تمهیداتی به کار خواهد بست که سه تیم اروپایی با هم هم‌گروه نشوند. آن چه مسلم است، هیچ دو تیم آسیایی با هم هم‌گروه نخواهند شد. این موضوع در قبال تیم‌های آفریقایی و منطقه آمریکای شمالی نیز صدق می‌کند.

شیلی و اکوادور، تنها تیم‌های غیر سرگروه از آمریکای جنوبی هستند. هنوز به طور دقیق مشخص نیست که آیا فیفا امکان هم‌گروهی شیلی و اکوادور با سایر تیم‌های این خطه را از میان برخواهد داشت یا خیر.

هر چه فیلترها و تمهیدات فیفا در قرعه‌کشی افزایش یابد، به همان نسبت امکان تشکیل گروه‌هایی تحت عنوان «گروه مرگ» و متقابلاً گروه‌هایی آسان در جام جهانی کمتر خواهد شد. در خصوص این موضوع، اتفاق نظری در دنیای فوتبال وجود ندارد. عده‌ای معتقدند بخت و اقبال در ذات قرعه‌کشی نهفته است و اگر قرار باشد تقسیم قوا به طور دقیق صورت بگیرد، می‌توان تیم‌ها را بر اساس رتبه‌بندی فیفا در هشت گروه مختلف قرار داد و دیگر نیازی هم به انجام مراسم قرعه‌کشی نیست.

برخی نیز می‌گویند تمهیدات فیفا برای تقسیم قوا باعث جذاب‌تر شدن جام جهانی شده و عدالت را در تفکیک قدرت بین گروه‌های مختلف رعایت می‌کند.

در حال حاضر تقسیم‌بندی گلدان‌ها که رسانه‌های معتبر ورزشی جهان منتشر کرده‌اند به شرح زیر است:‌

گلدان اول (تیم های سرگروه): برزیل، اسپانیا، آلمان، آرژانتین، کلمبیا، بلژیک، سوئیس و اروگوئه

گلدان دوم (اروپا): هلند، ایتالیا، انگلیس، بوسنی و هرزگووین، روسیه، پرتغال، فرانسه و یونان

گلدان سوم (کونکاکاف و آسیا): آمریکا، مکزیک، کاستاریکا، هندوراس، ژاپن، ایران، کره جنوبی و استرالیا

گلدان چهارم (آفریقا و کنمبول): شیلی، اکوادور، ساحل عاج، غنا، نیجریه، الجزایر، کامرون و کرواسی.

طبق چنین فرمولی، سخت‌ترین قرعه برای ایران می‌تواند هم‌گروهی با برزیل، هلند و نیجریه باشد. بهترین گروه نیز سوئیس، بوسنی و اکوادور. گرچه کارلوس کی‌روش بارها تاکید کرده است که در جام جهانی حریف، قرعه و بازی آسان وجود ندارد. همان طور که تیم ملی ایران نیز برای هیچ حریفی، تیم از پیش‌باخته‌ای محسوب نخواهد شد.
XS
SM
MD
LG