وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد، در روز شنبه هفته آینده، دهم آذرماه نیکلاس برنز، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در جلسه مدیران سیاسی گروه پنج بعلاوه یک که در پاریس برگزار خواهد شد، شرکت خواهد کرد.
بنا به این بیانیه، نشست روز شنبه هفته آینده، برای بررسی متن قطعنامه تحریم های بعدی علیه ایران بر مبنای فصل هفتم منشور اختیارات شورای امنیت سازمان ملل برگزار می شود.
صدور قطعنامه، بر مبنای فصل هفتم منشور اختیارات شورای امنیت سازمان ملل، از نظرحقوقی می تواند تمکین به تصمیمات شورای امنیت را برای همه اعضای سازمان ملل الزامی سازد و در صورت عدم پیروی از درخواست های شورای امنیت، اقدام نظامی را نیز برای رفع خطری که صلح جهانی را تهدید می کند به دنبال آورد.
دور تازه گفت و گوها در پاریس، مدیران سیاسی وزارت امور خارجه فرانسه، بریتانیا، روسیه، چین، آلمان و آمریکا را برای بحث درباره گام های بعدی پرونده هسته ای ایران گرد هم خواهد آورد.
نشست پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل که از حق وتو برخوردارند همراه آلمان، یک روز پس از گفت و گوها در لندن میان خاویر سولانا، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران برگزار خواهد شد.
سعيد جليلي، روز پنج شنبه، در راس هياتي براي گفت و گو با خاوير سولانا به پایتخت بریتانیا سفر کرد. وی قرار است روز جمعه، با خاویر سولانا گفتگو كند.
تهران اعلام کرده که در دیدار روز جمعه با رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ابتکارات تازه ای را پیشنهاد خواهد کرد، اما تاکید کرده که فعالیت های حساس هسته ای نظیر غنی سازی اورانیوم را به حال تعلیق در نخواهد آورد.
خاویر سولانا، روز چهارشنبه، در سازمان ملل به خبرنگاران گفت وی هیچ پیشنهاد تازه ای ندارد و باید ببیند آیا طرف ایرانی طرح تازه دیگری دارد یا نه.
«تشدید تحریم ایران بخشی از راه حل دیپلماتیک»
در همين حال، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، روز چهارشنبه، از جامعه جهانی در خواست کرد تا از اقدامات کشورش در راستای دستيابی به راه حلی ديپلماتيک برای بحران اتمی ايران، حمايت کنند.
صدر اعظم آلمان تشديد تحريم ها عليه ايران را بخشی ضروری از اين راه حل ديپلماتيک، برای وادار کردن ایران به توقف فعاليت های حساسی هسته ای خود، دانست.
خانم مرکل در گفت و گويی با هفته نامه آلمانی اشترن تصريح کرد تشديد تحريم ها عليه ايران، نبايد تنها به اقدام آلمان محدود شود.
به گزارش خبرگزاری رويترز، ادامه اصرار ايران بر تغيير ناپذيری موضع اين کشور بر سر «تعليق نکردن غنی سازی اورانيوم»، می تواند به تشديد تحريم ها عليه اين کشور منجر شود.
در حالی که آمريکا، فرانسه و آلمان خواهان تشديد تحريم ايران هستند، روسيه و چین با اين اقدام تاکنون مخالفت کرده اند.
خودداری چين از حصور در نشست ۱۹ نوامبر سال جاری گروه ۱+۵ برای تشديد تحريم های عليه ايران، باعث شد تا اين نشست لغو شود.
سخنگوی وزارت امورخارجه چين علت حضور نيافتن چين در اين نشست را دلايل فنی دانسته بود و وجود هرگونه مساله سياسی را در اين باره رد کرده بود.
ليو جيانچائو، سخنگوی وزارت امور خارجه چين، در ادامه تاکيد کرده بود که موضع پکن درباره برنامه اتمی ايران انجام گفت وگو و رايزنی است و نه اعمال تحريم.