لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۱۴

روزنامه‌هاى شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۹


اغلب روزنامه هاى ۳۰ مرداد ايران راه اندازى نيروگاه هسته اى بوشهر را در عناوين اصلى خود مورد توجه قرار داده اند.

روزنامه كيهان در تيتر نخست خود نوشته كه اين نيروگاه « سوخت گذارى نيروگاه بوشهر با حضور مسئولان اتمى ايران و روسيه امروز انجام مى شود » و البته چنين اقدامى را « نتيجه ايستادگى » توصيف كرده است.

روزنامه جمهورى اسلامى در يادداشتى به قلم « رضا امراللهى » كه از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۶ رياست سازمان انرژى اتمى جمهورى اسلامى را بر عهده داشت از نيروگاه هسته اى بوشهر با عنوان « نيروگاهى كه چند بار پوست انداخت » نام برده و از زحمات مهندسان و كارگران و نيز ده ها تن كشته شدگان در اين نيروگاه از جمله يك مهندس آلمانى در سال هاى پيش و پس از انقلاب ياد كرده است.

نويسنده اين روزنامه يادآورى كرده در سال هاى نخست پس از انقلاب نيروهاى حكومت تازه تاسيس جمهورى اسلامى از نيروگاه هسته اى بوشهر به عنوان « نماد طاغوت » نام مى برند و اولين بار در سال ۱۳۶۱ نخست وزير وقت ، ميرحسين موسوى ، دستور شروع به كار مجدد براى تكميل نيروگاه هسته اى بوشهر را صادر كرد.

به نوشته رئيس اسبق سازمان انرژى اتمى ايران روس ها در زمان يلتسين طى قرار دادى « به مبلغ ۷۸۰ ميليون دلار » تكميل واحد يكم اين نيروگاه را پذيرفتند و تاكنون نيز تكميل اين نيروگاه به درازا كشيده است.

روزنامه جهان صنعت نيز گزارش داده كه مراسم راه اندازى نيروگاه بوشهر « با حضور على اكبر صالحى رييس سازمان انرژى اتمى و سرگئى كرينكو رييس روس اتم برگزار مى شود و قرار است در مراسم امروز ۱۶۳ مجتمع سوخت داخل استخر همجوار قلب رآكتور قرار بگيرد و از آنجا به ترتيب وارد قلب رآكتور شود. »

اين روزنامه همچنين نوشته « برخى از تحليلگران تصميم روسيه براى راه‌اندازى اين نيروگاه را هماهنگ با آمريكا دانسته اند » و از جمله دكتر صادق‌ربانى، قائم‌مقام سابق سازمان انرژى اتمى راه‌اندازى نيروگاه بوشهر را با هماهنگى آمريكا مى‌داند و گفته « مسلما روسيه علائم مثبتى از غرب در رابطه با اين موضوع گرفته است ، و مى‌شود گفت كه روسيه اجازه غرب را هم در اين زمينه به نوعى كسب كرده است. »

روزنامه جهان صنعت همزمان از قول مديرعامل شركت ساخت و راه‌اندازى نيروگاه‌هاى اتمى ايران نوشته « بعد از بحرانى شدن نيروگاه ديگر عجله‌اى براى اينكه خيلى سريع آن را به قدرت نامى برسانيم ، نداريم. »

آقاى احمديان تاكيد كرده كه « ايمنى نيروگاه و انجام تست‌هاى لازم از آن در اين مرحله براى سازمان انرژى اتمى از رسيدن به حداكثر ظرفيت و توان توليد مهم‌تر است. »

تحليل هاى متفاوت از اظهارات آيت الله خامنه اى در روزنامه هاى شنبه

روزنامه هاى رسالت ، جمهورى اسلامى و مردمسالارى تحليل هايى متفاوت از سخنان اخير آيت الله خامنه ای درباره « مقابله فرامنطقه اى » در صورت حمله نظامى و اختلافات داخلى منتشر كرده اند.

روزنامه رسالت در سرمقاله اى با عنوان « مسائل اساسى امروز ما » نوشته « ايجاد وحدت ، فرونشاندن آتش هاى اختلاف كه در جامعه ايجاد مى شود ، اصلاح ذات البين ، فروبردن خشم و پرهيز از نفرت ، فكركردن به گسترش عدالت در جامعه ، گرد آوردن كسانى كه به هر دليل از مجموعه برادران مومن جدا شده اند ، و مراقبت از زير مجموعه ها و حوزه هاى تاثير گذار كلام و رفتار آن ها » هفت مساله اساسى جناح حاكم بر كشور است.

اين روزنامه با اشاره به فعال شدن « شكاف ها و گسل هاى سياسى ، اجتماعى و فرهنگى » چنين موقعيتى را خواست « دشمنان » معرفى كرده و ادعا كرده كه « هدف دشمن ايجاد يك زلزله سياسى۱۰ ريشترى است كه همه اركان نظام را ويران كند. »

سرمقاله نويس روزنامه رسالت به هويت دشمن مورد نظر اشاره اى نكرده اما نوشته كه منظور سخنان اخير آيت الله خامنه اى « ايستادن در برابر آتش افروزى هاى سياسى كسانى است كه همگرايى و وحدت اصولگرايان را هدف قرار داده اند. »

روزنامه مردمسالارى نيز در سرمقاله شنبه كارنامه جناح حاكم در آنچه « پيروى از رهبر و كارنامه جذب حداكثرى و دفع حداقلى » ناميده را بررسى كرده و عملكرد جناح حاكم را مورد انتقاد قرار داده است.

اين روزنامه از مردم به عنوان آفريننده اقتدار ملى نام برده و نوشته « روش جاذبه هاى جمعى يعنى اين كه احزاب ، گروه ها، نهادها و افراد معتقد و ملتزم به قانون اساسى آزاد باشند به يك اندازه از ظرفيت هاى رسانه اى و اطلاع رسانى جامعه بهره مند شده و ديدگاه و قرائت خود را از مسائل اجتماعى ، فرهنگى، اقتصادى و سياسى وحتى قرائت خود را از بند بند قانون اساسى مطرح كنند و شهروندان را از ديدگاه خود آگاه ساخته و در جهت اقناع و ترغيب آنان برآيند و در رويدادهاى انتخاباتى نظر مردم را نسبت به آنچه كه بيان داشته اند در قالب آراى عمومى جويا شوند و به نسبت راى مكتسبه در چنين فرآيندى در اركان قدرت حضور يابند. »

روزنامه مردمسالارى به طور ضمنى به سركوب پس از انتخابات سال ۸۸ اشاره كرده و كارنامه حكام فعلى ايران را با امام على، امام اول شيعيان، مقايسه كرده و نوشته كه امام على حتى « با خوارج در منتهى درجه آزادى و دموكراسى رفتار كرد. او زندانشان نكرد و شلاقشان نزد و حتى سهميه آنان را از بيت المال قطع نكرد » و « آن ها در همه جا در اظهار عقيده آزاد بودند. »

روزنامه جمهورى اسلامى در سرمقاله ۳۰ مرداد خود اظهارات آيت الله خامنه اى درباره « مقابله گسترده » و فرا منطقه اى در صورت حمله نظامى را تحليل كرده است.

اين روزنامه نوشته كه منظور از « ميدان گسترده مقابله » استفاده از « گرايش‌ها و پيوندهاى مستحكم ملت‌هاى منطقه ، كشورهاى اسلامى و بسيارى از نقاط جهان » با حكومت ايران است ، و البته ادعا كرده كه آن ها « در برابر تعرض نظامى خارجى به ايران بى تفاوت نخواهند ماند. »

روزنامه جمهورى اسلامى همچنين از« امكاناتى كه بالقوه در اختيار ايران است و مى‌تواند در زمان نياز به فعليت در آيد و عليه هر كشورى كه به ايران تعرض كند فعال شود » به عنوان يكى ديگر از ابزارهاى مقابله فرامنطقه اى با حمله نظامى نامبرده است.

مخالفت با « لايحه جنجالى خانواده و ازدواج مجدد مردان »

روزنامه تهران امروز گزارشى از مخالفان و موافقان « لايحه خانواده » منتشر كرده و نوشته مجلس شوراى اسلامى « بار ديگر شاهد به جريان افتادن يكى از جنجالى‌ترين و چالش‌برانگيزترين لايحه‌هاى چند سال اخير است ، لايحه‌اى كه همه طيف‌هاى جامعه را در برمى‌گيرد و محلى براى بيان بسيارى از ديدگاه‌ها و جريان‌هاى فرو خفته اجتماعى، فرهنگى و سياسى شده است. »

اين روزنامه با اشاره به اينكه « در ميان همه واكنش‌هاى مثبت و منفى ارائه شده درباره اين لايحه پرسر و صدا، خواسته جمعيت زنان مسلمان نو انديش بسيار متفاوت است ، چرا كه اين جمعيت « به هيچ عنوان اصلاحات درباره بند ماده ۲۲ و ۲۳ لايحه حمايت از خانواده كه مربوط به ازدواج مجدد مردان است را نپذيرفته و تاكيد كرده كه « ماده مربوط به ازدواج مجدد و ازدواج موقت مردان بايد از لايحه حمايت از خانواده حذف شود. »

فاطمه فاطمه راكعى دبير كل « جمعيت زنان مسلمان نوانديش » تاكيد كرده كه « وجود اين ماده در لايحه حمايت از خانواده در واقع به معناى قانونى كردن ازدواج مجدد و ازدواج موقت در جامعه است و وقتى چيزى قانونى مى‌شود، تبديل به فرهنگ مى‌شود و در اين صورت بسيارى از مردانى كه تا كنون به ازدواج مجدد و موقت فكر هم نمى‌كردند به سمت آن گرايش پيدا مى ‌كنند چون آن را حق خود مى ‌دانند.»

اما لاله افتخارى از حاميان دولت در مجلس شوراى اسلامى به روزنامه تهران امروز گفته « رد كردن اين لايحه جفا به زنان است. »

خانم افتخارى همچنين گفته « به نظر شرع مقدس ازدواج دائم به‌عنوان غذاست در حالى كه ازدواج مجدد بايد در سبد درمان بيايد » و « با تصويب اين لايحه همه فسادهايى كه در جامعه وجود دارد و مسائل مربوط به ازدواج موقت حل مى‌شود. »

براساس مواد ۲۲ و ۲۳ لايحه خانواده كه دولت احمدى نژاد آن را در سال ۸۶ تصويب و براى تصويب نهايى به مجلس ارائه كرده مردان مى توانند به استناد يكى از ۱۰ حالتى كه اين لايحه تعريف كرده و از جمله مواردى چون « سوء رفتار » يا « سوء معاشرت زن » بدون رضايت همسر اول ازدواج مجدد كنند.

همچنين در صورت تصويب مواد اين قانون در صورت باردار شدن زوجه ثبت نكاح موقت الزامى است و در موارد ديگر اختيارى خواهد بود.

روزنامه تهران امروز همچنين تاكيد كرده كه « مطالعات جامعه‌شناسان نشان داده است كه ازدواج موقت دارد تبديل به شغل مى‌شود و اگر اين لايحع تصويب شود ، ازدواج موقت تبديل به شغلى با حمايت‌هاى قانونى مى شود. »

دريافت شهريه از دانش آموزان در مدارس دولتى

روزنامه خراسان در رد ادعاى مقامات دولتى مبنى بر ممنوع بودن دريافت شهريه ثبت نام از دانش آموزان گزارشى منتشر كرده كه نشان می دهد دريافت شهريه از سوى مدارس دولتى همچنان ادامه دارد.

به نوشته اين روزنامه مسئولان مدارس دولتى در مناطق مختلف مبالغى از ۱۰۰ هزار تومان » تا « ۱ ميليون تومان » را به عنوان شهريه ثبت نام از دانش آموزان دريافت مى كنند و شهريه مدارس غير انتفاعى نيز از ۳ ميليون و ۵۰۰ هزار تومان فزونى گرفته است.

براساس قانون اساسى ، حكومت جمهورى اسلامى موظف است امكانات تحصيل رايگان براى شهروندان ايرانى را از دوره ابتدايى تا پايان دبيرستان فراهم كند.

روز پنج شنبه گذشته نيز روزنامه ها از قول معاون آموزش ابتدايى وزارت آموزش و پرورش خبر داده بودند كه « بر اساس آن چه مركز آمار و اداره ثبت احوال شمار « دانش‌آموز بازمانده از تحصيل در سال تحصيلى جديد بين ۱۰۰ تا ۱۳۰ هزار نفر » خواهد بود.

توسعه محور هراز هم به قرارگاه خاتم الانبياى سپاه رسيد

برخى از روزنامه ها از جمله روزنامه تهران امروز خبر داده اند كه توسعه محور هراز هم از سوى دولت به قرارگاه خاتم الانبياى سپاه رسيده است.

به نوشته اين روزنامه اين قرار داد با دستور محمد رضا رحيمى، معاون اول محمود احمدى نژاد و با تقاضاى سيد على اكبر طاهايى، استاندار مازندران ميان وزارت راه و ترابرى و قرارگاه سازندگى خاتم الانبيا سپاه پاسداران منعقد شده است.

نزديك به ۳ هفته پيش نيز مهرداد لاهوتى ، عضو كميسيون عمران مجلس شوراى اسلامى ايران اعلام كرد كه قرارگاه خاتم الانبيا سپاه پاسداران عنوان كرده از اين به بعد قصد ندارد در پروژه‌هاى كمتر از ۱۰۰ ميليارد تومان وارد شود به همين دليل پروژه احداث آزاد‌راه تهران - شمال به ارزش ۲ هزار و ۴۰۰ ميليارد تومان به اين قرارگاه سپرده شده است.
XS
SM
MD
LG