لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۰۱

بازداشت اعضای یک «باند کشتار حیات وحش» در جنوب ایران


تصویری منتشر شده در گزارش مربوط به افراد بازداشت شده
تصویری منتشر شده در گزارش مربوط به افراد بازداشت شده

اداره حفاظت از محیط زیست استان کرمان از بازداشت «اعضای یک باند حرفه‌ای کشتار حیات وحش» خبر داده است که در گوشی تلفن‌های همراه آنها «تصاویر بسیار زیادی» از جانوران وحشی کشته شده کشف شده است.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، ۲۵ خرداد ماه از قول محمود صفدرزاده، مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان کرمان نقل کرده است که این افراد از چند ماه پیش از این شناسایی شده بودند، پس از انتشار تصاویری از آنها تحقیقات در موردشان آغاز و در نهایت به تازگی بازداشت شده‌اند.

شمار بازداشت‌شدگان مشخص نیست، اما این مقام دولتی گفته است آنها طی چند سال گذشته «اقدام به کشتار صدها پستاندار و پرنده وحشی» در استان‌های فارس، کرمان و هرمزگان کرده‌اند.

بنا بر این گزارش در پی بازداشت این افراد آنها شکار سه جبیر را که لاشه‌ آنها در خودرویشان کشف شده بود، پذیرفته‌اند. جبیر نوعی آهوی بومی‌ست که به طور عمده در مناطق کویری، جنوبی و شرقی ایران حضور دارد.

اما پس از آنکه پلیس تلفن‌های همراه افراد بازداشت‌شده را «پس از یک هفته» رمزگشایی کرده است، با «تصاویر بسیار زیادی از کشتار انواع جانواران وحشی» روبه‌رو شده است.

اداره حفاظت از محیط زیست استان کرمان تصاویر مربوطه را برای انجام روند قضایی و نیز تحقیقات در مورد نحوه و محل شکار این حیوانات در اختیار دادگاه گذاشته است.

تصاویری که از تلفن‌های همراه متهمان به دست آمده، سبب شده تا آنها، که به قید وثیقه آزاد شده بودند، احضار شده و بدون قبول وثیقه، تا تکمیل شدن پرونده، در بازداشت بمانند.

جزئیات بیشتری در مورد متهمان منتشر نشده و گفته شده است تحقیقات در مورد شمار و گونه جانوران کشته شده، ادامه دارد.

در پایان سال گذشته خورشیدی سازمان «دیدبان حقوق حیوانات ایران» با ابراز نگرانی در مورد «رشد بی‌سابقه قاچاق حیات وحش» طی ۱۰ سال گذشته در ایران، وضعیت جانوری را «بحرانی» توصیف کرده بود.

در آن زمان شهرام شریفی، مدیر این سازمان، گفته بود طی نیم قرن گذشته، ۹۵ درصد از جمعیت جانوری ایران «از دست رفته است».

در عین حال طی سال‌های گذشته گزارش‌های گوناگونی از کشتن حیوانات در خطر انقراض در ایران، و گاه انتشار «سلفی» شکارچی و شکار در شبکه‌های مجازی، منتشر شده است. تنها در سه هفته نخست سال جاری، دست‌کم چهار پلنگ در ایران کشته شدند. پلنگ ایرانی از بزرگ‌ترین زیرگونه‌ها، یا بزرگ‌ترین زیرگونه‌ پلنگ است، که نسل آن در خطر انقراض قرار دارد.

XS
SM
MD
LG