روسای جمهوری آمریکا و روسیه روز یکشنبه قرار است با یکدیگر گفت وگو کنند که موضوع افزایش تحریم علیه ایران یکی از محورهای مذاکره میان طرفین خواهد بود.
ولادیمیر پوتین برای دو روز به خانه خانوادگی جرج بوش در «کنیبانک پورت» در ایالت «ماین» در شمال شرقی آمریکا دعوت شده است و قرار است که گفت وگوی آنها روز یکشنبه، اول ژوئیه، آغاز شود.
اگر چه مقامات آمریکایی این ملاقات را غیر رسمی خواندند ولی یک مقام ارشد آمریکایی به خبرنگاران گفته است: نقطه نظرات آمریکا و روسیه بیش از بیش در مورد برنامه هسته ای ایران همسو است.
این مقام آمریکایی افزود: من فکر می کنم دو کشور آمریکا و روسیه هر چه بیشتر نگرشی یکسان در مورد تهدید هسته ای ایران دارند.
وی افزود که جرج بوش و ولادیمیر پوتین در مورد تصویب احتمالی قطعنامه ای جدید توسط شورای امنیت برای افزایش تحریم ها علیه ایران بحث خواهند کرد.
یکی از مقامات آمریکایی که نخواست هویتش فاش شود به خبرگزاری رویترز گفته است: جرج بوش از رییس جمهوری روسیه خواهد خواست تا فشارهای اقتصادی به ایران را افزایش دهد.
در همین حال، روزنامه نیویورک تایمز در شماره روز یکشنبه خود نوشته که «پیشنهادی به مقامات روسی و دیگر کشورهای عضو شورای امنیت ارائه شده تا در آینده نزدیک تمامی محموله هایی که از ایران صادر و یا به این کشور وارد می شود مورد بازرسی قرار گیرند تا مشخص شود که در برگیرنده مواد غیرقانونی هسته ای یا اسلحه هستند یا نه.»
این روزنامه می افزاید که این بازرسی ها نقشی پیشگیرانه ایفا می کنند و می تواندن موجب کند شدن شدید روند اقتصادی ایران شود.
آمریکا و بسیاری دیگر از کشورهای دنیا به برنامه هسته ای ایران مظنون هستند و هدف آن را تولید بمب اتمی می دانند. ایران همواره این اتهامات را رد کرده و هدف برنامه هسته ای خود را تولید برق می داند.
رابطه سرد آمریکا و روسیه
رابطه دو کشور آمریکا و روسیه در ماه های گذشته به تیرگی گراییده است. ولادیمیر پوتین به شدت مخالف برنامه استقرار دفاع ضد موشکی آمریکا در جمهوری های چک و لهستان است.
اگر چه آمریکا هدف این دفاع ضد موشکی را مقابله با تهدید موشکی ایران و کره شمالی اعلام کرده ولی مقامات روسی دفاع ضد موشکی آمریکا را تهدیدی برای خود می دانند.
آقای پوتین اخیرا سیاست خارجی آمریکا را با «رایش سوم» در زمان آلمان نازی مقایسه کرده بود.
دیمیتری پسکوو، سخنگوی کرملین در مورد سفر آقای پوتین به آمریکا گفت: «دعوت از آقای پوتین به آمریکا نشان می دهد که روسای جمهوری دو کشور رابطه نزدیکی با یکدیگر دارند و می توانند راه حلی برای مسایل حساس پیدا کنند.»