لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۵۷

«عراق اجازه استقرار پایگاه نظامی دائم را به آمریکا نمی دهد»


آقای ربیعی می گوید: وجود نيروها و يا پايگاه های دائمی در عراق برای هر قدرت خارجی خط قرمز ماست.
آقای ربیعی می گوید: وجود نيروها و يا پايگاه های دائمی در عراق برای هر قدرت خارجی خط قرمز ماست.

موفق الربیعی، مشاور امنيت ملی عراق می گويد که کشورش اجازه نخواهد داد تا پايگاه های نظامی آمريکا برای هميشه در عراق مستقر باشند.


آقای ربيعی در گفت وگويی با شبکه العربيه گفته است: « ما به آمريکا نياز داريم تا عليه تروريسم بجنگيم، گاهی اوقات با کمک این کشور از مرزهای خود دفاع کنيم، از کمک اقتصادی آنها بهره مند شويم و حمايت سياسی و ديپلماتيک اين کشور را داشته باشيم.»


وی افزود: «اما بايد نکته ای را اشاره کنم و آن اينکه، وجود نيروها و يا پايگاه های دائمی در عراق برای هر قدرت خارجی خط قرمز ماست که نمی تواند توسط هيچ عراقی ملی گرايی پذيرفته شود.»


عراق روز دوشنبه، ۱۱ دسامبر، به طور رسمی از سازمان ملل درخواست کرد تا ماموريت نيروهای خارجی را در اين کشور تا پايان سال ۲۰۰۸ تمديد کند.

در حال حاضر حدود ۱۶۰ هزار نيروی نظامی ايالات متحده آمريکا در عراق حضور دارند که از زمان حمله نظامی آمريکا به اين کشور تحت پوشش قطعنامه های شورای امنيت سازمان ملل متحد به عملیات در عراق می پردازند.


عراق روز دوشنبه، ۱۱ دسامبر، به طور رسمی از سازمان ملل درخواست کرد تا ماموريت نيروهای خارجی را در اين کشور تا پايان سال ۲۰۰۸ تمديد کند اما تاکيد کرد که اين ماموريت را برای بيش از يکسال تمديد نخواهد کرد و در صورت درخواست زودتر بغداد، حضور نیروهای خارجی در این کشور لغو خواهد شد.


هوشيار زيباری، وزير امور خارجه عراق گفت: دولت اين کشور اميدوار است اين آخرين تقاضا برای تمديد حضورنيروهای آمريکايی باشد.


آقای زيباری افزود: عراق سال آينده مذاکرات بسيار مهم و مفصلی با آمريکا خواهد داشت و پيمان جديدی ميان دو کشور امضاء خواهد شد.


ماه گذشته، جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا و نوری المالکی « بيانيه ای اصولی» را به امضاء رساندند که محور آن دوستی طولانی مدت ميان دو کشور است، اما مذاکره پيرامون حضور طولانی تر نيروهای آمريکا، بيش از يکسال، هنوز در جريان است.


کاهش خشونت ها


عراق در ماه های اخير خشونت های کمتری را تجربه کرده است که به باور دولت آمريکا دليل اصلی آن، اعزام نيروهای اضافی به ميزان ۳۰ هزار سرباز به اين کشور است.


قرار است که ۲۰ هزار نيروی آمريکايی از ژوئن سال آينده به کشور خود بازگردند و انتظار می رود که در ماه مارس تعداد نيروهای آمريکايی حاضر در عراق پس از اين کاهش مشخص شود.


به گفته فرماندهان ارتش آمريکا، شبه نظاميان سنی القاعده همچنان تهديدی برای امنيت عراق بويژه در شمال اين کشور به شمار می روند.هفته گذشته اين شورشيان رشته حملاتی را در مناطق شمال عراق صورت دادند.


روز سه شنبه، يک بمبگذار انتحاری خودرويی را در يک پست بازرسی در غرب بغداد که تحت تدابير شديد امنيتی قرار دارد منفجر کرد. اين منطقه محل سکونت اياد علاوی، نخست وزير سابق عراق و همچنين رهبر يک حزب کوچک سنی است.


در اين انفجار دو نفر کشته و ۱۲ نفر نيز زخمی شدند. هيچ يک از سياستمداران ياد شده در محل سکونت خود نبوده اند. در عمليات خشونت بار ديگری، روز دوشنبه رييس بزرگترين بيمارستان روانی عراق به ضرب گلوله مرد مسلحی کشته شد.


XS
SM
MD
LG