لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۱۴

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران: دستکم ۸۱ خبرنگار در سال ۲۰۱۷ کشته ‌شدند


فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در گزارش سالانه خود اعلام کرد که در سال ۲۰۱۷ میلادی، دستکم ۸۱ خبرنگار به خاطر کار و حرفه‌شان به قتل رسیدند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در «گزارش قتل» فدراسیون روزنامه‌نگاران که روز شنبه ۹ دیٔ منتشر شد، آمده که خشونت، آزار و تهدید کارکنان رسانه‌ها در سال ۲۰۱۷ افزایش چشمگیری داشته است و خبرنگاران هدف قتل‌های هدفمند، بمبگذاری در خودرو و آتشباری در نبردهای مسلحانه قرار گرفتند.

بنابر آمار اعلام شده در سال ۲۰۱۷، ۲۵۰ روزنامه‌نگار زندانی بودند.

با این حال، فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران می‌گوید که آمار روزنامه‌نگاران کشته شده نسبت به سال ۲۰۱۶ کاهش نشان می‌دهد. سال گذشته ۹۳ خبرنگار به قتل رسیدند.

بیشترین شمار خبرنگاران در سال ۲۰۱۷ در مکزیک، افغانستان، عراق و سوریه به قتل رسیدند.

فیلیپ لروث، رئیس این فدراسیون، گفت: در حالی که تعداد روزنامه‌نگاران کشته شده، «روندی نزولی نشان می‌دهد، ولی سطح خشونت در حرفه روزنامه‌نگاری به نحو غیرقابل قبولی همچنان بالاست».

او افزود: فدراسیون به این نتیجه «بسیار آزاردهنده» رسیده است که «این کاهش را نمی‌توان به اقدامات حکومت‌ها برای مقابله با این جنایت‌ها ربط داد».

بر اساس این گزارش، هشت روزنامه‌نگار زن در میان کشته‌شدگان هستند که دو تن از آن در دموکراسی‌های غربی بوده است- کیم وال در دانمارک که در یک زیردریایی به قتل رسید، و دافنه کارونا گالیزیا، روزنامه‌نگار تحقیقی در مالت که در جریان بمبگذاری در خودرویش کشته شد.

جدا از آمار قتل، فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران هشدار داد که «شمار بی‌سابقه روزنامه‌نگاران زندانی، مجبور به فرار، گسترش خودسانسوری، مصونیت از مجازات آدمکشان، آزار و اذیت، حملات و تهدید‌ها علیه روزنامه‌نگاری مستقل به سطوحی فراگیر رسیده است».

بر اساس این گزارش، ترکیه که از زمان ناکامی کودتای ژوئیه ۲۰۱۶ رسما فشار بر رسانه‌ها را افزایش داده، به کشوری بدنام در زمینه زندانی کردن روزنامه‌نگاران تبدیل شده است.

حدود ۱۶۰ روزنامه‌نگار هم اکنون در ترکیه زندانی هستند که در برگیرنده دو سوم از روزنامه‌نگاران زندانی در جهان است.

این فدراسیون همچنین از وضعیت روزنامه‌نگاران در هند، بزرگ‌ترین دموکراسی جهان، ابراز نگرانی کرده است که هدف خشونت قرار می‌گیرند.

تعداد روزنامه‌نگاران کشته شده به تفکیک کشور‌ها: مکزیک (۱۳ نفر)، افغانستان (۱۱ نفر)، عراق (۱۱ نفر)، سوریه (۱۰ نفر)، هند (شش نفر)، فیلیپین (چهار نفر)، پاکستان (چهار نفر)، نیجریه (سه نفر)، سومالی (سه نفر) و هندوراس (سه نفر).

بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس/ ک.ر/ب.ک
XS
SM
MD
LG