یک نماینده مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه ششم تیرماه به شدت از بشار اسد و ولادیمیر پوتین، روسایجمهوری سوریه و روسیه، انتقاد کرد و گفت که این دو به زودی ما را «قربانی» اسرائیل و آمریکا خواهند کرد.
بهروز بنیادی، نماینده اصلاح طلب کاشمر و عضو فراکسیون امید مجلس، در نطق پیش از دستور خود گفته که امروز بشار اسد «با تمام وقاحت...وزنه همنوایی خود با پوتین را سنگینتر کرده است»
آقای بنیادی تأکید کرده است که «روسیه برای ما دوستی مطمئن نخواهد بود».
وی روسیه را به «خیانت» در نشست اوپک و کنوانسیون بینالمللی دریای خزر متهم کرده و افزوده که «دور نیست» بشار اسد و ولادیمیر پوتین «ما را در راه منافع خود و بزودی برای نتانیاهو و ترامپ قربانی کنند، اما ما بیتوجه به اینکه در سیاست امروز... دوست همیشگی و دشمن دائمی وجود ندارد، به سیاستهایی یکسان، مستمر و واحد دست زدهایم و دریغ از یک تشر به این دو فرد».
جمهوری اسلامی ایران همراه با روسیه از حامیان اصلی بشار اسد در جنگ داخلی سوریه هستند و مانع از سقوط رژیم حاکم بر این کشور در برابر مخالفان شدهاند.
تاکنون چند هزار نیروی ایرانی در سوریه کشته شدهاند و مواضع این نیروها و حزبالله لبنان در سوریه بارها مورد حمله موشکی یا جنگندههای اسرائیلی قرار گرفته است.
ایران علاوه بر اعزام نیروهای نظامی در پوشش «مستشار» یا گردانهای فاطمیون و زینبیون (متشکل از نیروهای شیعه افغان و پاکستان) به سوریه، ظرف هفت سال گذشته میلیاردها دلار به حکومت اسد کمک کرده است.
همین کمکها در راهپییماییهای اعتراضی دیماه پارسال و روزهای اخیر در ایران مورد انتقاد شدید معترضان قرار گرفته و آنها شعار میدادند: «سوریه را رها کن، فکری به حال ما کن».
در این سالها حلقه حاکمیت مردم بر سرنوشت خود آنچنان تنگ شده و دایره خودیها را چنان کوچک کردهاند که بسیاری از ایرانیان در خارج از این دایره قرار گرفتهاند، به گونهای که هر صدای مخالف برانداز و هر منتقد دلسوز مخالف نظام تلقی میشود.بهروز بنیادی، نماینده کاشمر در مجلس
آقای بنیادی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه ایران سالانه به «۶۰ میلیارد دلار» سرمایهگذاری نیاز دارد، از مقامهای جمهوری اسلامی پرسیده که «چرا باید به جای اولویت هزینهکرد در مسیر منافع ملی و ریشهکنی فقر و بیکاری و گرسنگی، ثروت ملی را بدون کسب منافع اقتصادی ثانویه در سایر نقاط جهان به راحتی هزینه نماییم؟ چرا باید همیشه در بیم جنگ، تحریم و دلهره اخبار ناگوار زندگی کنیم؟»
به گفته وی، «کدام توطئه بینالمللی محیط زیست رودخانهها، دریاچهها، تالابها و آبهای زیرزمینی ما را نابود کرده است؟ دست کدام خارجی هوای سالم را از مردم ما دریغ کرده است؟ چرا همسازی با جامعه جهانی این قدر برای ما سخت شده است؟»
نماینده کاشمر همچنین از «افزایش فضای امنیتی، برخوردهای فراقانونی، عدم تحمل معترضان و ورود به حریم خصوصی شهروندان» در ایران انتقاد کرده و آن را «نخستین زنگ خطر» در «مسیر انحطاط» دانسته است.
آقای بنیادی افزوده است: «در این سالها حلقه حاکمیت مردم بر سرنوشت خود آنچنان تنگ شده و دایره خودیها را چنان کوچک کردهاند که بسیاری از ایرانیان در خارج از این دایره قرار گرفتهاند، به گونهای که هر صدای مخالف برانداز و هر منتقد دلسوز مخالف نظام تلقی میشود».
وی از مسئولان جمهوری اسلامی خواسته است «تا دیر نشده با همدلی و شنیدن صدای مظلومیت مردم ... که ۴۰ سال را با تمام مشکلات تحمل کردهاند»، در مسیر «رفاه و امنیت فکری» آنها قدم بردارند.