لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۰۴

آخرین نشست مجلس خبرگان بدون ارائه گزارش از عملکرد خامنه‌ای پایان یافت


عکس دسته جمعی اعضای دوره چهارم مجلس خبرگان در آخرین جلسه آن. چهارشنبه ۱۹ اسفند.
عکس دسته جمعی اعضای دوره چهارم مجلس خبرگان در آخرین جلسه آن. چهارشنبه ۱۹ اسفند.

آخرین نشست دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری روز چهارشنبه ۱۹ اسفند ضمن «بیعت مجدد» با آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، و بدون ارائه گزارشی از عملکرد وی و نهادهای زیرنظر او به کار خود پایان داد.

این اجلاس دو روزه در حالی برگزار شد که حدود دو هفته پیش از آن، انتخابات مجلس پنجم خبرگان برگزار شد و فهرست مورد حمایت اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در تهران حائز اکثریت آراء شد.

در این انتخابات، محمد یزدی، رییس، و محمدتقی مصباح یزدی نتوانستند به خبرگان راه یابند و احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، نیز نفر شانزدهم تهران شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، در بیانیه پایانی آخرین نشست دوره چهارم مجلس خبرگان، از ولی فقیه جمهوری اسلامی ایران به عنوان «فصل‌الخطاب منازعات» نام برده شده و از «مسئولان» جمهوری اسلامی ایران خواسته شده تا «به طور جدّی» در موضع گیری‌های گفتاری و عملی خود، «دستور العمل‌ها و هشدارهای رهبری را مورد توجه قرار دهند و خطوط قرمزی را که در رویدادهایی نظیر فتنه ۸۸ ترسیم کرده‌اند و همچنین خطر نفوذ را همواره مدّنظر داشته باشند».

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران از اعتراض‌های سال ۱۳۸۸ به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران به عنوان «فتنه» یاد کرده و میرحسین موسوی و مهدی کروبی، نامزدهای معترض را «سران فتنه» معرفی می‌کنند.

در بیانیه دوره چهارم خبرگان از دست اندرکاران دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در روز هفتم اسفند، همچنین برگزاری «رزمایش ولایت ۹۴» تقدیر شده و قرار گرفتن گروه حزب‌الله لبنان در فهرست گروه‌های تروریستی از سوی شورای همکاری خلیج فارس محکوم شده است و از آن به عنوان «نمونه‌ای از سیاست‌هاى خصمانه و دخالت‌هاى سلطه طلبانه دولت آمریکا» و اسرائیل یاد شده است.

«مبارزه با نابسامانی‌ها و توطئه‌هاى فرهنگى و حرکات ساختارشکنانه در شکل‌های مختلف که هدف آن کم رنگ کردن ارزش‌های انقلاب است»، و لزوم «دقت و احتیاط در نحوه اجرای برجام و توافقات صورت گرفته در راستای رفع تحریم‌ها» از سوی دولت مورد تاکید قرار گرفته است، و خاندان سلطنتی سعودی در عربستان به دلیل آنچه که «عدم توانایی در اداره مراسم حج ابراهیمی» و «حمله ددمنشانه به ملت بی‌دفاع یمن» عنوان شده، محکوم شده است.

مجلس چهارم خبرگان در پایان بیانیه خود ضمن «بیعت مجدد» با رهبر جمهوری اسلامی ایران برای وی «سلامتی و توفیق روزافزون» آرزو کرده است.

اعضای این مجلس قرار است روز پنجشنبه با رهبر جمهوری اسلامی ایران دیدار کنند.

در آخرین بیانیه دوره چهارم مجلس خبرگان هیچ اشاره‌ای به مسائل مطرح در نشست دو روزه آن نشده و گزارشی نیز از عملکرد آیت‌الله علی خامنه‌ای و نهادهای زیر نظر او ارائه نشده است.

اکبر هاشمی رفسنجانی آذرماه امسال در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا گفته با اشاره به وجود کمیسیون تحقیق در مجلس خبرگان گفته بود که این مجلس نباید از نظارت بر نهادهای زیر نظر رهبری «غافل» شود، و افزوده بود: «ما باید لااقل نهادهایی را که زیر نظر رهبری هستند و هر عیبی دارند، با رهبری مطرح و پیگیری کنیم که آن عیب برطرف شود».

آیت‌الله محمد یزدی، رییس مجلس چهارم خبرگان، نیز ۱۵ بهمن گفته بود که «نظارت بر ادامه شرایط ولی فقیه» از مسئولیت‌های اعضاء این مجلس است تا «اجتهاد و عدالت، توان و قدرت مدیریت ولی [فقیه]» بررسی شده و «معلوم شود که این موارد آسیب ندیده است» و‌‌ همان شرایطی که در ابتدا بوده، در استمرار هم باید باشد.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که مجلس خبرگان از ابتدای تشکیل آن تا کنون هیچ گزارشی درباره عملکرد رهبر جمهوری اسلامی ایران ارائه نکرده است. اغلب اعضای این مجلس از سوی آیت‌الله خامنه‌ای به سمت‌های مختلف منصوب شده‌اند.

بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مجلس خبرگان می‌تواند در صورت ناتوانی رهبر جمهوری اسلامی، وی را از مقام خود برکنار کند.

دوره جدید مجلس خبرگان رهبری قرار است از روز هفتم خرداد سال ۹۵ کار خود را آغاز کند.

XS
SM
MD
LG