لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۱۰

اوباما: در قضيه سوريه، پای اعتبار جامعه جهانی و آمریکا در ميان است


باراک اوباما می‌گوید لازم است در قضیه سوریه پیام روشنی به این کشور فرستاده شود.
باراک اوباما می‌گوید لازم است در قضیه سوریه پیام روشنی به این کشور فرستاده شود.
رييس جمهوری آمريکا که به سوئد سفر کرده است روز چهارشنبه در يک نشست خبری اعلام کرد که اگر به حمله شيميايی عليه شهروندان سوری واکنش نشان داده نشود اعتبار جامعه جهانی و آمريکا زير سوال خواهد رفت.

باراک اوباما روز شنبه هفته جاری از کنگره خواست تا مجوز حمله نظامی عليه حکومت بشار اسد را صادر کند. کنگره قرار است روز دوشنبه هفته آينده اين درخواست را بررسی کند.

در نشست روز سه شنبه رييس جمهوری آمريکا با رهبران ارشد کنگره، آقای اوباما ابراز اطمينان کرد که مجوز اقدام نظامی در سوريه را خواهد گرفت. رهبران ارشد کنگره نيز گفته‌اند که از طرح رييس‌جمهوری حمايت می‌کنند.

آقای اوباما در نشست خبری مشترک روز چهارشنبه با فردریک رینفلت، نخست وزير سوئد، تصريح کرد که لازم است استفاده از سلاح شيميايی ممنوع شده و به حمله شيميايی حکومت سوريه واکنش نشان داده شود.

وی اظهار داشت: «پای اعتبار من در ميان نيست. مسئله، اعتبار جامعه جهانی است. پای اعتبار آمريکا و کنگره در ميان است، چرا که بايد ثابت کنيم هنجارهای بين‌المللی واجد اهميت زيادی هستند.»

آقای اوباما با اين حال تاکيد کرد واکنش نظامی باعث نخواهد شد که موضوع جنگ داخلی سوريه حل و فصل شود، ولی لازم است که در اين زمينه پيام روشنی فرستاده شود.

رييس جمهوری آمريکا اين ديدگاه را رد کرد که وی «خط قرمز» خود در سوريه را استفاده از سلاح شيميايی توسط رژيم بشار اسد عنوان کرده است. او گفت که اين خط قرمز توسط جامعه جهانی و کنگره تعيين شده است، چرا که آنها معاهده محکوميت استفاده از سلاح های شيميايی را تصويب کرده‌اند.

وی در بخشی ديگر از سخنانش گفت که اميدوار است ولاديمير پوتين، همتای روس او، موضع خود را در قبال سوريه تغيير دهد.

اوباما اظهار داشت: «آيا بايد اميدوار بمانم که آقای پوتين موضع خود را در قبال برخی از اين مسائل تغيير دهد؟ من هميشه اميدوارم، و در اين زمينه به تماس خودم با وی ادامه می‌دهم».

وی گفت که مستقيما از ولاديمير پوتين همتای روس خود خواسته است تا سياست کشورش را در قبال سوريه تغيير دهد ولی ايشان همچنان مصر به اقدام شورای امنيت سازمان ملل است.

مقام‌های آمريکايی می‌گويند اسنادی در اختيار دارند که نشان می‌دهد رژيم بشار اسد در روز ۲۱ اوت حومه دمشق را با سلاح شیمیایی هدف قرار داده است که در جريان آن ۱۴۲۹ نفر کشته شده‌اند. بيش از ۴۰۰ نفر از اين افراد، کودک بوده‌اند.

بازرسان سازمان ملل که هفته پيش به سوريه سفر کرده بودند قرار است گزارش خود را در اين زمينه به دبيرکل سازمان ملل ارائه کنند.

به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، يک ديپلمات ارشد در سازمان ملل روز چهارشنبه گفته که بازرسان به کار خود برای ارائه گزارش مربوط به اين حمله شيميايی سرعت بخشيده‌اند و انتظار می‌رود که ظرف دو يا سه هفته آینده به نتيجه برسند.

اين بازرسان نمونه‌ها و شواهد مختلفی را جمع‌آوری کرده‌اند و قرار است اعلام کنند که آيا در سوريه حمله شيميايی صورت گرفته و اگر پاسخ مثبت است، از چه نوع ماده شيميايی استفاده شده است.

در همين حال، معاون وزير امور خارجه سوريه روز چهارشنبه گفت که کشورش در برابر تهديدات عقب نشينی نخواهد کرد، حتی اگر جنگ جهانی سوم رخ دهد.

فيصل مقداد در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه تصريح کرد که حکومت بشار اسد تمام «ابزارهای لازم» را برای مقابله با دخالت نظامی احتمالی به کار گرفته است.

وی افزود: «حکومت سوريه از موضع خود عقب‌نشينی نخواهد کرد حتی اگر جنگ جهانی سوم رخ دهد. سوری‌ها استقلال کشورشان را فدا نخواهند کرد».

بحران سوريه که از دو سال و نيم پيش آغاز شده است بيش از يکصد هزار کشته و دو ميليون آواره بر جای گذاشته است.
XS
SM
MD
LG