با انتشار ترجمه فارسی کتاب « طبقات اجتماعی، دولت و انقلاب در ايران» تاليف احمد اشرف و علی بنوعزيزی، شش مقاله ارزشمند، بحث انگيز و راهگشا در زمينه جامعه شناختی ايران معاصر در دسترس فارسی زبانان قرار گرفت.
احمد اشرف، استاد برجسته دانشگاه، جامعه شناس و پژوهشگر معتبر و بلندآوازه ايرانی، از نخستين کسانی است که جامعه و ساختارهای اجتماعی ايران معاصر را با شيوه ای علمی و آکادميک، تحليل، و مفاهيمی کارساز را در اين عرصه ارائه کرده است.
شش مقاله کتاب طبقات اجتماعی، دولت و انقلاب در ايران، با عنوان های طبقات اجتماعی در ايران دوره ميانه، طبقات اجتماعی در دوره قاجاريه، طبقات اجتماعی در عصر پهلوی، اتحاد بازار و روحانيت: بنيان اجتماعی شورشها و انقلاب ها، دولت، طبقات و روش های بسيج توده ها در انقلاب ايران و حکومت و مناسبات ارضی پيش و پس از انقلاب ايران، برخی از مهم ترين ابعاد تحولات بزرگ تاريخ معاصر ايران را بررسی می کنند.
در اين کتاب، مباحثی چون تحرک و سلسله مراتب اجتماعی، سلطه و قدرت اجتماعی طبقات، تاثير نوگرايی در پيدائی و تکامل طبقات اجتماعی، شکل گيری طبقه متوسط و طبقه کارگر صنعتی در ايران، تقابل طبقات مدرن با لايه های سنتی، زمينه های جدايی روحانيت شيعه از دربار و نزديک شدن آن به گرايش های ناسيوناليستی و لايه های بوروژوا دموکرات در عصر پهلوی، تعارض سنت و مدرنيته و زمينه های اجتماعی و اقتصادی انقلاب اسلامی ايران بررسی و تحليل شده است.
اين کتاب را سهيلا ترابی فارسانی ترجمه کرده است.
انديشه يونگ
کتاب «انديشه يونگ» تاليف ريچارد بيلسکر، که با ترجمه حسين پاينده منتشر شد، گزارشی روشمند، خواندنی و جذاب از آراء و نظريات کارل گوستاو يونگ، بينان گذار روانی شناسی تحليلی، به دست می دهد.
يونگ که در ۱۸۷۵ در سوئيس متولد شد و در ۱۹۶۱ درگذشت، رساله دکترای خود را در سال ۱۹۰۲ در باره احضار ارواح نوشت و چون پزشک و محقق بود، بيش از ۹ سال در باره اسکيزوفرنی و ديگر پديده های روانی و در باره ضمير ناخودآگاه فرويد تحقيق کرد.
پژوهش های يونگ در باره تاثير کلمات بر بيماران روانی، او را به شهرت رساند و يونگ به عنوان نخستين رئيس انجمن بين المللی روانکاوی انتخاب شد.
همکاری علمی و پربار يونگ و فرويد از ۱۹۰۶ آغاز و اختلاف نظر اين دو در سخنرانی سال ۱۹۱۲ يونگ در دانشگاه فورهام نيويورک آشکار شد.
وی در اين سخنرانی درباره تاثير غريزه جنسی و تمايل به زنای با محارم، از کليدی ترين مفاهيم روانکاوی فرويد، آراء متفاوتی مطرح کرد و از آن پس، به مطالعه اساطير و افسانه ها در فرهنگ های گوناگون پرداخت.
يونگ در سال ۱۹۱۳ مکتب روان شناسی تحليلی را پی ريخت و مفاهيمی چون ذهن و ناخودآگاه و خاطره جمعی، خاطره ازلی، کهن الگوها و صورت مثالی را در روان شناسی فردی و جمعی و در تحليل فرهنگ ها و آثار هنری و ادبی مطرح کرد.
پنج فصل کتاب انديشه های يونگ، آراء او را توضيح می دهند و مترجم با توضيح فشرده برخی اصطلاحات دشوار روانکاوی و روان شناسی، مطالعه و فهم کتاب را بر خواننده هموار کرده است.
نظريه عمومی اشتغال، بهره و پول
کتاب « نظريه عمومی اشتغال، بهره و پول» را از مهم ترين آثار اقتصادی قرن بيستم و مولف آن، جان مينارد کينز را پس از آدام اسميت، بانفوذترين اقتصاددان و نظريه پرداز جهان سرمايه داری می دانند.
اين کتاب با ترجمه منوچهر فرهنگ در دست انتشار است.
کتاب نظريه عمومی اشتغال، بهره و پول کينز که با طرح نظريات تازه از جمله روا بودن دخالت دولت در بازار و اقتصاد آزاد و ايجاد اشتغال، دورانی تازه را در نظام اقتصادی سرمايه داری زمينه سازی کرد، در سال ۱۹۳۶ منتشر شد.
کينز که سال در ۱۸۸۳ در انگلستان متولد شد و سال ها در دانشگاه کمبريج تحصيل و تدريس کرد، نظريه و عمل را درآميخت و علاوه بر استادی اقتصاد، در سال های جنگ جهانی اول، همکار خزانه داری انگليس، پس از جنگ رييس هيئت نمايندگی خزانه داری انگليس در انجمن صلح پاريس و در سال ۱۹۱۹ نماينده وزير دارايی در شورای عالی اقتصاد بريتانيا بود.
جان مينارد کينز در سال ۱۹۴۶ درگذشت.