لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۰

مادر احسان منصوری: پسرم را شکنجه کرده اند


اعظم تاجيک مادر احسن منصوری می گوید که «پسر او در زندان اوين و در سلول انفرادی نگه شده است.
اعظم تاجيک مادر احسن منصوری می گوید که «پسر او در زندان اوين و در سلول انفرادی نگه شده است.

مادر یکی از سه دانشجوی زندانی در اوین، روز دوشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی، دستگاه قضایی ایران را متهم کرد که پسر او و دو دانشجوی دیگر را شکنجه کرده اند.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، اعظم تاجيک گفت:«پسر او در زندان اوين و در سلول انفرادی نگه داشته شده است.»


احسان منصوری، احمد قصابان و مجيد توکلی، سه دانشجوی دانشگاه اميرکبير تهران، هستند که چهار ماه پيش به اتهام درج مطالبی در نشريه های دانشجويی خود، که مقام های جمهوری اسلامی ايران، موهن عليه اسلام ناميده اند، بازداشت شدند.


اين سه دانشجو ، پيش از بازداشت، تاکيد کرده بودند که مطالب مزبور در نشريه هايی جعلی با استفاده از آرم نشريات آنها انتشار يافته است.


خانواده های اين سه دانشجوی زندانی اعلام کرده اند که فرزندان شان برای اعتراف به آنچه که بازجويان شان می خواهند، تحت فشار و شکنجه قرار دارند.


مادر آقای منصوری که به همراه شيرين عبادی، برنده جايزه صلح نوبل، در اين کنفرانس شرکت کرده بود، گفت:«وقتی اين سه دانشجو از سلول های انفرادی بيرون آورده شده بودند، اظهارات عنوان شده از طرف خود را تکذيب کردند.»


آنها در حالی که پسر من را از خانه به زندان می بردند، کتک می زدند. همان زمان از بينی او خون می آمد. آنها به ما گفتند که دروغ می گوييم و ما بايد از انجام مصاحبه خودداری کنيم.
مادر احسان منصوری

دستگاه قضايی جمهوری اسلامی به شدت منکر هر گونه شکنجه در زندان ها است. اما گفته است که دادگستری تهران در حال تهيه گزارشی در مورد ادعاهای خانواده های دانشجويان زندانی است.


خانم تاجيک گفت:«فرزندان ما اتهام خود را رد می کنند، اما مقام های امنيتی در دانشگاه امير کبير گفته اند که آنها به جرم خود اعتراف کرده اند.»


اين مادر پريشان حال سپس پرسيد:«چه کسی جرم آنها را ثابت کرده است؟در مقابل کدام وکيل؟زير شکنجه و در سلول انفرادی؟»


وی افزود:«آنها در حالی که پسر من را از خانه به زندان می بردند، کتک می زدند. همان زمان از بينی او خون می آمد. آنها به ما گفتند که دروغ می گوييم و ما بايد از انجام مصاحبه خودداری کنيم.»


«هشدار قاضی مرتضوی به خانواده ها»


درهمين ارتباط، خبرنامه دانشجويی اميرکبير خبر داده است که سعيد مرتضوی، دادستان عمومی و انقلاب استان تهران، صبح روز يکشنبه ۲۸ مردادماه، در تماس تلفنی با خانواده های احسان منصوری، احمد قصابان و مجيد توکلی، آنها را به دفتر خود دعوت کرد.


بر اساس اين گزارش، پس از حضور سه خانواده در دفتر قاضی سعيد مرتضوی، وی با لحنی عصبانی و تحکم آميز به آنها گفت: بارها به شما هشدار داديم که جايی صحبت نکنيد، مصاحبه نکنيد، اخبار آن داخل، بند ۲۰۹، را بيرون انتشار ندهيد، با کسی ملاقات نکنيد، اما شما باز کار خودتان را کرديد. حالا هم دوباره بچه هايتان را منتقل کرده ام به انفرادی و تا رويه تان را عوض نکنيد، از ملاقات و تماس تلفنی هم خبری نيست.


به گزارش خبرنامه اميرکبير، آقای مرتضوی در پاسخ به اعتراض خانواده ها که به او متذکر شدند فرزندان شان گناهی ندارند و تحت شکنجه از آنها اعتراف گرفته شده است، گفت:«چه کسی گفته آن ها شکنجه شده اند؟ من بايد تشخيص بدهم که شکنجه شدند، که می گويم شکنجه نشده اند. ما هنوز شکنجه نکرده ايم که بفهميد شکنجه يعنی چه. تحت فشار هم اعتراف نکرده اند. نشريات موهن، کار همين سه نفر بوده و تا ندامت نامه ننويسند، از آزادی هم خبری نيست.»


اين مقام قضايی جمهوری اسلامی در پاسخ به سوال خانواده ها که پرسيدند «پس دستور قوه قضاييه چه می شود؟!» گفت: دستور قوه قضاييه به من مربوط است، نه به شما. از اين به بعد هم حق ديدار با هيچ کس را نداريد. نه مقام سياسی و نه مقامات مسئول. فقط بايد رويه تان را عوض کنيد تا دوباره اجازه ملاقات و تماس تلفنی بدهم. فرزندانتان هم بايد ندامت نامه بنويسند تا آزاد شوند.


در همين حال، به گزارش سايت ادوار نيوز، ارگان سازمان دانش آموختگان ايران اسلامی، ادوار تحکيم وحدت، خانواده اين سه دانشجو در نامه ای خطاب به آيت الله هاشمی شاهرودی، رييس فوه قضاييه جمهوری اسلامی ايران، با بی گناه دانستن مجدد فرزندان خود خواستار محاکمه علنی آنها شدند.


اين اصل فراموش شده است که مخالفان بايد حق آزادی بيان داشته باشند. حاميان دولت هميشه آزاد بوده اند که به هر شيوه ای، حاکمان را تمجيد کنند.
شیرین عبادی

در اين نامه آمده است:«با عنايت به صراحت روايت اصل ۳۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی که در زمره ارکان تشکيل دهنده دادگاه، حضور وکيل را مقيد و مسلم داشته ، دادرسی آنان با حضور وکيل باشد تا از حداقل برابری اطلاع طرفين از قانون نيز ، فرزندان ما برخوردار شوند.»


خانواده های اين سه دانشجوی زندانی همچنين خواستار لغو قرار بازداشت موقت فرزندان خود شده اند.


«نبود آزادی در ايران»


شيرين عبادی نيز در اين مصاحبه از دانشجويان زندانی دفاع کرد و گفت که آنها به دليل نبود آزادی بيان در ايران بازداشت شده اند.


اين برنده جايزه صلح نوبل در سال ۲۰۰۳ ميلادی، اين پرسش را طرح کرد که «آيا اين دانشجويان سلاح به سوی مردم نشانه رفته بودند؟ ما هميشه با اين مشکل مواجهيم که آنهايی که به زندان می روند، به دليل نبود آزادی است.»


وی گفت:«اين اصل فراموش شده است که مخالفان بايد حق آزادی بيان داشته باشند. حاميان دولت هميشه آزاد بوده اند که به هر شيوه ای، حاکمان را تمجيد کنند.»


در همین زمینه

XS
SM
MD
LG