تعداد محدودی از زنان ایرانی برای اولین بار در تهران به ورزشگاه آزادی رفتند تا شاهد تماشای بازیهای داخلی دو تیم پرطرفدار پایتخت با رقبایشان باشند.
اتفاقی که پس از فشار نهادهای بین المللی رخ داد تا آنها بتوانند چمن سبز و بازیکنان تیم محبوبشان را در حال و هوای یک شور اجتماعی به تماشا بنشینند.
ویدیوهای منتشر شده از شبکههای اجتماعی زنانی را نشان میداد که خود را به رنگ و لعاب تیمهای مورد علاقهشان آراسته و پرچمهای آنها را با خود همراه داشتند.
آنها در جایگاهی محدودتر و جدا از مردان به تماشای فوتبال نشستند. اما تجربه اول و دوم حضور زنان یعنی آبیها و سرخها در نهاد خود تفاوتهای شکلی هم داشت.
سختگیریهای بازی استقلال-مس کرمان در بازی پرسپولیس و صنعت نفت کمی رنگ باخته بود.
مقامهای مسئول فعلاً تنها وعده حضور زنان در ورزشگاه آزادی تهران را دادهاند و معتقدند زیرساختها در دیگر شهرها باید آماده شود تا زنان بتوانند در ورزشگاههای دیگر شهرهای بزرگ و فوتبالخیز حضور پیدا کنند.
مهرنوش جعفری خبرنگار ورزشی به برنامه رادیویی تهران ورزشی گفته است که حضور زنان در ورزشگاه به تعبیر او حرکتی ریسکی بود که ریسکی هم اجرا شد.
به گفته این خبرنگار ورزشی در بازی استقلال تهران و مس کرمان تعدادی از بلیتهای جایگاه زنان به اعضای تیم جوانان و یا نوجوانان داده شده بود.
او گفته است که در بازی پرسپولیس قرار بود که چهار هزار بلیت عرضه شود، اما سازمان لیگ برای پرهیز از تبعیض میان زنان طرفدار دو تیم همان ۵۰۰ بیلت را برای بازی در نظر گرفت.
هرچند در بازی استقلال هم گفته شد که تعداد بیشتری به استادیوم رفتند، سمانه طرفدار تیم استقلال میگوید رفتار مأموران انتظامی خوب بود اما انتقال آنها از درب ورزشگاه به داخل استادیوم و ایزوله کردنشان احساسی را در او تقویت کرد که او برای توصیف آن از واژه «جذامی» استفاده میکند.
در بازی پرسپولیس هم به گفته سمیرا از طرفداران این تیم که بازی را در ورزشگاه دیده است، عدهای مانند خود او بدون داشتن بلیت و مشکلی وارد ورزشگاه شدهاند.
به گفته مهرنوش جعفری خبرنگار ورزشی، ورزشگاههای نقش جهان در اصفهان، فولاد آرنا در خوزستان و امام رضای مشهد ورزشگاههای مجهزی هستند و برای حضور زنان درخواست هم دادهاند.
این خبرنگار ورزشی میگوید در قائمشهر و بندر انزلی ورزشگاههایی هستند که از سالیان پیش جایی برای زنان اختصاص داده شده است.
محمد حیرانی مشاور رسانهای سابق باشگاه استقلال و خبرنگار ورزشی در آلمان با اشاره به حضور حداقلی زنان معتقد است فوتبال به عنوان یک تفریح خانوادگی آنچه مدنظر فیفاست، هنوز در ایران اجرا نشده است.
آقای حیرانی میگوید بخش به تعبیر او مرتجع حاکمیت جمهوری اسلامی که در شهرستانها قدرت عمل بیشتری دارند مانع حضور زنان در ورزشگاهها هستند.
این خبرنگار ورزشی معتقد است که جمهوری اسلامی هماکنون بین این دو موضع مانده که آیا از حضور زنان در ورزشگاهها به نحو شایسته بهرهبرداری کند و یا پاسخگوی آن بخش مرتجع حاکمیت باشد، بنابراین به شکل گلخانهای در تهران آن را اجرا کردهاند.
سمیرا هوادار تیم فوتبال پرسپولیس میگوید هواداران نگرانند که این مسئله تنها تا جام جهانی ادامه داشته باشد و پس از آن این روند از سوی برگزارکنندگان لیگ متوقف شود.