یک مقام مسئول در وزارت آموزش و پرورش میگوید خطر فرونشست زمین، ۴۲ مدرسه را در استان اصفهان به تعطیلی کشانده است.
ناصر فتحی، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اصفهان روز یکشنبه ۲۷ آبان ماه به خبرگزاری ایسنا گفت که بیشتر این مدارس تعطیل شده از جمله در نواحی برخوار و بخشهایی چون فلاورجان و خمینی شهر قرار دارند.
آقای فتحی گفته آموزش وپروش استان اصفهان برای جبران تعطیلی این مدارس، برخی مدارس دیگر را دو نوبته کرده و برخی کلاسها نیز تراکمشان بیشتر شده است.
او با «شوم» خواندن پدیده فرونشست تاکید کرده که باید ردیف بودجۀ جداگانهای برای فرونشست اصفهان تعریف شود.
به گفته این مقام مسئول پیش از این، ۲۰۰ میلیارد تومان نیز برای این مساله مصوب شده، اما با وجود پیگیریها «تا امروز یک ریال نیز در اختیار ما قرار نگرفته است».
دی ماه سال گذشته نیز مجید عبدالله، معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور خبر داد که پدیده فرونشست، ۲۸۵ مدرسه را در اصفهان تحت تأثیر قرار داده است.
یک کارشناس باستانشناسی نیز که نخواسته بود نامش فاش شود به «هممیهن» گفته بود که «تمام مناطق» اصفهان درگیر مشکل شده و فرونشست به نزدیکی آثار تاریخی اصفهان رسیده است.
او از بناهایی مانند «مسجد حکیم و عتیق، بقعه شهشهان، درب امام، حمام وزیر، مسجد و حمام علی قلیآقا و مسجد سید» نام برده بود که درگیر فرونشست شدهاند.
فروردین ۱۴۰۳ مهدی طغیانی، نماینده اصفهان در مجلس، هشدار داد که خطر افزایش فرونشست در این شهر «به اندازهای جدی است که اگر تا چند سال آینده فکری برای آن نشود، همه ما باید اصفهان را ترک کنیم».
با این حال استان اصفهان تنها استانی نیست که پدیده فرونشست در آن بحرانی است بلکه در سالهای گذشته گزارشهای متعددی از فرونشست ناگهانی زمین در خیابانها و مناطق مسکونی در شهرهای مختلف ایران منتشر شده است.
علی جاودانه، رئیس سازمان نقشهبرداری، یکی از افرادی بود که با هشدار نسبت به وضعیت فرونشست زمین در ایران اعلام کرد که این پدیده به «مناطق شهری و تأسیسات زیرساختی» کشور نزدیک شده و مانند «بمب ساعتی» است.
وضعیت فرونشست زمین در استانهایی چون تهران، البرز، فارس، کرمان، همدان، سمنان، قزوین، خراسان رضوی، خراسان شمالی و یزد بحرانی توصیف شده اما در این میان استان اصفهان یکی از بیشترین آسیبپذیریها را داشته است.