لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۱۱

گروه دیگری از اعضای کنگره آمریکا به‌رغم واکنش خشمگینانه چین راهی تایوان شدند


زنی از کنار تلویزیونی که رزمایش نظامی چین در آبراه تایوان را نشان می‌دهد عبور می‌کند
زنی از کنار تلویزیونی که رزمایش نظامی چین در آبراه تایوان را نشان می‌دهد عبور می‌کند

خبرگزاری رسمی تایوان گزارش داد که گروه دیگری از اعضای کنگره آمریکا شامگاه پنجشنبه سوم شهریور وارد تایوان می‌شوند. به رغم واکنش خشمگینانه چین که به‌شدت مخالف سفر مقامات آمریکایی است این سومین دیدار نمایندگان کنگره آمریکا از تایوان در ماه اوت است.

چین که تایوان را بخشی از قلمرو تاريخی خود می‌داند و حکومت دمکراتیک تایوان را به‌رسمیت نمی‌شناسد، در واکنش به دیدار نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، از تایوان در اوایل ماه اوت رزمایش‌های نظامی گسترده‌ای در آبراه تایوان انجام داد.

خبرگزاری رسمی تایوان نام نمایندگان کنگره آمریکا را که به این کشور سفر می‌کنند اعلام نکرد. این خبرگزاری فقط خاطر نشان کرد که این افراد با یک هواپیمای نظامی آمریکا سفر می‌کنند که در فرودگاه «سونگشان» فرود می‌آید و قرار است روز جمعه با تسای اینگ-ون، رئیس‌جمهوری تایوان دیدار کنند.

وزارت خارجه تایوان نیز در بیانیه‌ای گفت «مهمانان مهم» بعد از ساعت ۱۱ شب وارد فرودگاه «سونگشان» می‌شوند و حاضر نشد که اطلاعات بیشتری در این زمینه ارائه دهد.

دفتر نمایندگی آمریکا که در عمل سفارت آن کشور در تایوان تلقی می‌شود نیز حاضر نشد در این مورد اظهارنظر کند.

چین در واکنش خشمگینانه به سفر نانسی پلوسی به تایوان برای اولین بار در رزمایش‌های خود چند موشک قاره‌پیما برفراز تایپه، پایتخت تایوان، شلیک کرد و تماس‌های دائمی با دولت آمریکا در چند زمینه از جمله هماهنگی‌های نظامی و تغییرات اقلیمی را متوقف کرد.

حدود یک هفته پس از دیدار جنجالی نانسی پلوسی گروه دیگری از نمایندگان کنگره آمریکا به تایوان سفر کردند. چین در واکنش به این سفر نیز رزمایش‌های نظامی بیشتری در اطراف تایوان انجام داد.

ایالات متحده با تایوان مناسبات رسمی دیپلماتیک ندارد و در پی تنش‌های اخیر تاکید کرده که سیاست این کشور در قبال «چین واحد» تغییر نکرده است. ولی طبق قوانین مصوب کنگره آمریکا دولت این کشور ملزم است به تایوان برای دفاع از خود در برابر هرگونه تهدیدی کمک کند.

پکن همواره تاکید کرده که با استفاده از تمام گزینه‌های ممکن استراتژی وحدت چین را دنبال خواهد کرد و هیچگاه کاربرد قدرت نظامی برای باز پس گرفتن حاکمیت بر تایوان را رد نکرده است.

به‌رغم اینکه تایوان قبل از الحاق این جزیره به امپراطوری ژاپن در سال ۱۸۹۵ بخشی از خاک چین بود حکومت تایوان می‌گوید نظام جمهوری خلق چین که در سال ۱۹۴۹ تاسیس شد هیچگاه بر تایوان حکومت نکرده است و جمعیت ۲۳ میلیونی تایوان می‌توانند در مورد آینده خود تصمیم بگیرند.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز/ش.ر/ک.ر
XS
SM
MD
LG