لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۴۱

پیش شرط مخالفان برای مذاکره با دولت کنیا


مخالفان دولت کنیا می گویند پیش شرط مذاکرات استعفای موای کیباکی است
مخالفان دولت کنیا می گویند پیش شرط مذاکرات استعفای موای کیباکی است

مخالفان دولت کنيا با رد درخواست موای کيباکی، رييس جمهوری اين کشور، برای تشکيل دولت وحدت ملی، می گویند: پس از «استعفای» وی از مقام ریاست جمهوری حاضر به مذاکره می شوند


اين در حالی است که هيئت بلند پايه آمريکا در کنيا در حال رايزنی با طرف های درگير است تا از گسترش خشونت ها جلوگيری کند.


ژندای فريزر، از اعضای بلندپايه وزارت امور خارجه آمريکا، تا کنون توانسته است با آقای کيباکی و رايلا اودينگا، رهبر مخالفان که معتقد است در انتخابات ۲۷ دسامبر «تقلب» صورت گرفته، ديدار و گفت وگو کند.


آقای کيباکی در ديدار با آقای فريزر گفته است «دولت وحدت ملی نه تنها به اتحاد کنيا کمک می کند بلکه باعث التيام زخم ها و تسریع روند آشتی خواهد شد».


از سوی ديگر اودينگا در ديدار با هيئت آمريکايی بار ديگر برخواسته خود مبنی بر لزوم استعفا موای کيباکی به عنوان پيش شرط مذاکرات، برای پايان دادن به نا آرامی های بی سابقه در ۲۵ سال اخير اين کشور، تاکيد کرده است.


در همین حال اعلام شده است که جان کوفور، رییس جمهوری گینه و رییس اتحادیه افریقا هفته آینده برای کمک به حل بن بست سیاسی در کنیا، به این کشور سفر خواهد کرد.


کميسيون انتخابات کنيا آقای کيباکی را با چهار ميليون ‪ ۵۸۴‬هزار ‬رای پيروز انتخابات روز چهارشنبه معرفی کرده بود و همچنين آرای آقای اودينگا را چهار ميليون و ‪ ۳۵۲‬هزار اعلام کرده است.


موای کيباکی سه روز بعد از اعلام پيروزی در انتخابات رياست جمهوری، برای دور دوم ریاست بر قوه مجریه در کنیا، سوگند ياد کرده بود.


مشکل کمک رسانی به پناهجویان


از سوی ديگر، سازمان ملل اعلام کرده است : اين سازمان برای رساندن مواد غذايی به يکصد هزار پناهجو در غرب کنيا که مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده اند، با مشکلاتی مواجه است.


مايکل موناتس، از بخش هماهنگی کمک های انسانه دوستانه سازمان ملل متحد، می گويد: تقريبا بيش از ۲۵۰ هزار نفر در جريان خشونت ها پس از اعلام نتايج انتخابات در کنيا مجبور به ترک خانه خود شده و به بخش های ديگری از کشور گريخته اند.اين مقام سازمان ملل متحد می گويد اين آمار بسيار بيش از آنچه که حدس زده می شد، است.


به دنبال اعتراض مخالفان دولت به نتيجه انتخابات در گيری در اين کشور به سرعت گسترش يافت. کنيا که بزرگ ترين اقتصاد شرق آفريقا توصيف می شود، در روز های اخير يکی از خونين ترين درگيری های ۲۵ سال اخير خود را تجربه می کند. بنا بر گزارش ها، در اين نا ارامی ها تاکنون بيش از ۳۰۰ نفر کشته شده اند.


همين حال، بانک جهانی اعلام کرده است خشونت ها در کنيا، به اقتصاد پويا اين کشور آسيب وارد کرده و مشکلاتی برای کشورهای همسايه که در معادلات اقتصادی خود به اين کشور متکی هستند، مواجه می کند.


موای کيباکی به قبيله «کيکويا» که بزرگ ترين قوميت کنيا است، تعلق دارد و در مقابل رايلا اودينگا از قبيله «لئو» است که دومين گروه قوميتی کنيا را از نظر جمعيت تشکيل می دهند. اين موضوع موجب شده تا اختلافات سياسی اين دو تن عملا به يک رويارويی قومی بدل شود.


يکی از ناظران محلی در سرمقاله روز چهارشنبه روزنامه «ديلی نيشن» - بزگ ترين روزنامه شرق آفريقا - هشدار داده است که اگر«اقدامی فوری» برای متوقف ساختن کشتارها صورت نگيرد، کنيا همانند کشورهای ساحل عاج، سومالی، روآندا و سيرالئون، با «نسل کشی» رو به رو خواهد شد و «فاجعه ای انسانی» رخ خواهد داد.


روز سه شنبه دست کم، ۳۵ نفر که بسياريشان کودکانی وحشت زده بودند، در جريان آتش سوزی در کليسايی که در آن پناه گرفته بودند کشته شدند.


اين آتش سوزی که در نزديکی شهر غربی «الدورت» رخ داد، خشم عمومی گسترده ای را در پی داشته است


XS
SM
MD
LG