وزیر خارجه آمریکا دمکراتها را متهم کرد که در جریان تحقیقات مربوط به استیضاح دونالد ترامپ کارمندان وزارت خارجه را برای دریافت مدارک و شهادت تحت فشار گذاشتهاند.
مایک پمپئو در نامهای خطاب به کمیته سیاست خارجی مجلس نمایندگان آمریکا به تاریخ سهشنبه ۹ مهر (اول اکتبر) نوشت تاریخهای تعیین شده از سوی کمیته برای شهادت داوطلبانه کارمندان وزارت خارجه «امکانپذیر» نیست.
او در بخشی از این نامه افزود: «من از تمامی اختیارات خود برای جلوگیری و افشای هرگونه اقدام به ارعاب کارمندان متعهد وزارت خارجه استفاده خواهم کرد».
هنوز مشخص نیست که آیا آقای پمپئو درخواست کمیته سیاست خارجی مجلس نمایندگان برای ارائه مدارک به این کمیته را اجرا خواهد کرد یا نه.
سه کمیته مجلس نمایندگان که تحت کنترل دمکراتهاست تاریخهایی را طی دو هفته آینده برای ارائه مدارک و شواهد از سوی پنج مقام سابق و فعلی وزارت خارجه تعیین کردهاند.
روسای این سه کمیته هفته گذشته در احضاریههای خود هشدار دادند که عدم همکاری در این زمینه به معنای تخطی از دستور کنگره برای پیشبرد تحقیقات مربوط به استیضاح تلقی خواهد شد.
روند تحقیقات مربوط به استیضاح دونالد ترامپ در نتیجه افشاگری یک مقام امنیتی گمنام در مورد مکالمات تلفنی روسایجمهوری آمریکا و اوکراین آغاز شد. طبق شواهدی که این مقام ارائه داده است، آقای ترامپ در این مکالمه ولودومیر زلنسکی را تحت فشار قرار داده تا در مورد جو بایدن، نامزد اصلی حزب دمکرات برای انتخابات ریاستجمهوری، تحقیق کند.
به گفته این مقام افشاگر، آقای ترامپ در این مکالمه تلفنی در روز ۲۵ ژوئیه رئیسجمهوری اوکراین را تحت فشار قرار داد تا در مورد آقای بایدن و پسرش هانتر تحقیق کند.
در سالهایی که جو بایدن معاون باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین آمریکا، بود پسرش هانتر از اعضای هیات مدیره یک شرکت گاز اوکراینی بود.
تاکنون هیچ شواهدی در اثبات خلافکاری جو بایدن و یا پسرش منتشر نشده است.
مکالمه تلفنی روسایجمهوری آمریکا و اوکراین به فاصله کوتاهی پس از لغو کمک نظامی ۴۰۰ میلیون دلاری آمریکا به اوکراین بود و در نتیجه این نگرانی را بوجود آورده که آقای ترامپ از این کمک مصوب کنگره آمریکا به عنوان حربهای در راستای منافع شخصی خود استفاده کرده است.
دونالد ترامپ انجام هرگونه عمل خلافی را تکذیب کرده است.