تناسب جنسیتی عرصههای سیاست، اقتصاد و فعالیتهای اجتماعی در سراسر جهان در حال تغییر است. فهرست زنان قدرتمند سال ۲۰۱۷ که توسط مجله فوربس تهیه شده نشان می دهد که با آنکه هنوز راه زیادی تا رسیدن به برابری کامل جنسیتی باقی مانده، اما حضور زنان قدرتمند در بسیاری از مناسب حاکی از عوض شدن نقشهای سنتی جنسیتی است که در آینده نزدیک اثرات خود را در تمام عرصههای اجتماعی نشان خواهد داد.
در فهرست امسال که بر مبنای ویژگیهایی مانند میزان دارایی تحت کنترل، تاثیرات مستقیم بر سیاست و اقتصاد، میزان تاثیر و حضور در رسانهها تدوین شده است، حضور ۲۳ زن تازه خودنمایی میکند. این میزان نام تازه -که رکوردی برای فهرست صدتایی فوربس به شمار میرود- نشان میدهد که زنان تازه نفس قدرتمتندی به عرصههای قدرت سیاسی، تجاری، فن آوری و رسانه وارد شدهاند.
اما فهرست زنان قدرتمند سال ۲۰۱۷ شامل چه کسانی است؟
آنکلا مرکل، صدراعظم آلمان، برای هفتمین بار پیاپی در صدر این فهرست قرار دارد. آنکلا مرکل در کل ۱۲ بار در این فهرست قرار گرفته است.
نفر دوم ترزا می، نخست وزیر بریتانیا است که در یک برهه تاریخی از تاریخ بریتانیا، یعنی جدایی این کشور از اتحادیه اروپا، رهبری این کشور را به عهده دارد.
ملیندا گیتس، که به همراه همسرش بیل گیتس، تا کنون بیش از ۴۰ میلیارد دلار از ثروت شخصیشان را صرف امور خیریه در بیش از صد کشور جهان کرده است، رتبه سوم را به عهده دارد.
پس از او، شرلی سندبرگ، یکی از مدیران ارشد عملیاتی فیس بوک و ماری بارا، مدیر عامل شرکت جی. ام رتبههای چهارم و پنجم را از آن خود کردهاند.
رتبههای ششم تا دهم هم از آن این زنان شدهاست:
۶. سوزان وجیسکی، مدیر عامل یوتیوب
۷. ابیگل جانسن، مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری فدلیتی
۸. کریستین لاگارد، رئیس صندوق بینالمللی پول
۹. آنا پاترشیا بوتین، مدیر عامل شرکت تجاری سنتاندر
۱۰. جینی رومیتی، مدیر عامل شرکت ای. بی. ام
خانم فدریکا موگرینی، سیاستمدار ایتالیایی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که برای ایرانیان نامی شناخته شده است، در رتبه ۱۷ ام این فهرست قرار گرفته است.
ایوانکا ترامپ، دختر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، که برای اولین بار وارد این فهرست صدتایی شده است،رده ۱۹ام را از آن خود کرده. این در حالیاست که ملانیا ترامپ همسر آقای ترامپ در این فهرست جایی ندارد.