لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۰۶

محمود عباس کمک ۴۸۰ میلیون دلاری قطر به فلسطینی‌ها را تایید کرد


محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، روز سه‌شنبه ۱۷ اردیبهشت با تایید گزارش‌های اعطای حدود نیم میلیارد دلار دیگر پول از سوی قطر به فلسطینیان، از این امیرنشین «سپاسگزاری» کرد.

این خبر یک روز بعد از آن اعلام شد که آتش‌بسی نانوشته به سه روز حملات متقابل و مرگبار میان ارتش اسرائیل و سازمان‌های مسلح فلسطینی در غزه پایان داد.

به گزارش الجزیره، وزارت خارجه قطر نیز روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای توضیح داد که ۳۰۰ میلیون دلار از این کمک برای اجرای برنامه‌های بهداشتی و آموزشی فلسطینیان از طریق ارسال برای تشکیلات خودگردانی در کرانه باختری هزینه خواهد شد و ۱۸۰ میلیون دلار دیگر نیز به عنوان کمک‌های اضطراری برای رفع رنج‌های انسانی اعطا شده است.

ساعتی بعد از بیانیه رسمی قطر، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس از تصمیم شیخ تمیم بن حمد بن خلیفه آل‌ ثانی، امیر قطر و «مردم بزرگوار» آن کشور تقدیر کرد.

به نوشته هنیه، تصمیم قطر «ادامه حمایت تزلزل‌ناپذیر آن کشور از ملت فلسطین است».

از آن‌جا که قطر بدون تایید و حتی یاری دولت اسرائیل نمی‌تواند هیچ پولی را در اختیار فلسطینیان غزه بگذارد، انتشار این خبر به مفهوم آن است که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و وزیر دفاع اسرائیل، با انتقال این مبلغ کلان به دست حماس موافقت کرده است.

به گزارش رسانه‌های فلسطینی، ابو مازن (محمود عباس) در بیانیه سه‌شنبه خود در قدردانی از امیر قطر نوشت، «کمک شما به کاهش آلام ملت فلسطین کمک می‌کند و امکان می‌دهد با چالش‌هایی که به آن تحمیل شده، مقابله کند تا روزی که تشکیل دولت مستقل فلسطینی محقق گردد».

آقای عباس در بیانیه خود افزود تصمیم قطر پس از آن گرفته شد که هیات اعزامی از سوی امیر آن کشور در روزهای گذشته از رام‌الله، مقر سیاسی تشکیلات فلسطینی، دیدار کرد.

سازمان ملل دو هفته پیش گزارش داد که شرایط زندگی فلسطینیان در کرانه باختری و باریکه غزه به شدت وخیم شده و نه تنها حدود دو میلیون تن از ساکنان غزه با فقر شدید روبرو هستند بلکه تشکیلات خودگردان در کرانه باختری نیز به دلیل نداشتن امکانات مالی، در آستانه فروپاشی است.

در سه روز درگیری‌ نظامی میان ارتش اسرائیل با شبه نظامیان غزه تاکید شده بود دولت حماس که حاکم این باریکه است، این درگیری را به خاطر بحرانی‌تر شدن وضعیت مالی غزه آغاز کرده و می‌خواهد اسرائیل را به موافقت با انتقال کمک خارجی بیشتر به غزه وادار کند.

از روز جمعه تا نیمه شب یکشنبه، شبه نظامیان حماس و جهاد اسلامی فلسطین در حملاتی مشترک ۷۰۰ راکت به سوی شهرهای جنوبی اسرائیل شلیک کردند؛ چهار غیرنظامی اسرائیلی را کشتند و حدود ۲۵۰ اسرائیلی دیگر را زخمی کردند.

در این حملات گسترده، خسارات سنگینی نیز به صدها خانه و اماکن عمومی اسرائیل وارد شد.

اما واکنش ارتش اسرائیل خسارات و تلفاتی بسیار سنگین‌تر در طرف فلسطینی بر جای گذاشت؛ ۳۱ فلسطینی از بامداد جمعه کشته و حدود ۲۰۰ تن زخمی شدند؛ شماری از تلفات و مجروحین، زنان و کودکان بودند. چند ساختمان بلند دولتی و نیز دفاتر وزارت کشور و نهادهای دولتی دیگر غزه در بمباران‌های کوبنده اسرائیلی منهدم شد.

حازم قسام، سخنگوی حماس، که هیاتی از این جنبش را در مذاکرات روزهای اخیر قاهره همراهی می‌کرد، به الجزیره گفت، مقامات رسمی مصر میانجی‌گر دستیابی به آتش‌بس بودند ولی مقامات قطر و سازمان ملل نیز در موفقیت این تلاش نقش داشتند.

یک سخنگوی جهاد اسلامی فلسطین هم گفت، آتش‌بس با این شرط به دست آمد که اسرائیل ملزم به رفع حصر غزه شود و چند شرط مهم دیگر فلسطینیان نیز به اسرائیل قبولانده شده است.

دولت اسرائیل درباره شروطی که فلسطینیان آن را مطرح کرده‌اند، سکوت کرده است.

XS
SM
MD
LG