لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۱۲

روسیه از پايان ساخت خط لوله «نورد استریم ۲» خبر داد


روسیه روز جمعه ۱۹ شهریور اعلام کرد ساخت خط لوله «نورد استریم۲» بین این کشور و آلمان به پایان رسیده است.

صادرات گاز روسیه به آلمان از طریق این خط لوله قرار است دو برابر شود ولی این پروژه درعین حال موجب نگرانی واشینگتن و برخی از کشورهای اروپایی شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، منتقدان می‌گویند این خط لوله وابستگی اروپا به گاز صادراتی روسیه را افزایش می‌دهد و اوکراین را که تاکنون یکی از مسیرهای اصلی انتقال گاز روسیه به اروپا بوده است، دور می‌زند.

الکسی میلر، مدیر شرکت انرژی «گازپروم» روز جمعه گفت ساخت این خط لوله تکمیل شده است.

سخنگوی رییس جمهور اوکراین در واکنش به این خبر گفت: «اوکراین با این پروژه سیاسی حتی پس از شروع انتقال گاز مبارزه خواهد کرد.»

اما سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت منتقدان باید اقدامات خود برای جلوگیری از پیشرفت این پروژه را پایان داده و به جای آن روی «توافق در مورد بهره‌برداری مشترک» از این خط لوله تمرکز کنند.

سخنگوی کاخ کرملین نیز گفت همه از این طرح سود خواهند برد.

همزمان، سخنگوی دولت آلمان اعلام کرد که مجری طرح «نورد استریم۲» برای دریافت جواز فعالیت درخواست خود را به نهادهای مسئول در آن کشور ارائه داده است.

«نورد استریم۲» به طول هزار و ۲۰۰ کیلومتر در همان مسیر خط لوله «نورد استریم ۱» که بیش از ۱۰ سال پیش افتتاح شد و بین سواحل روسیه در دریای بالتیک تا شمال شرقی آلمان ساخته شده است.

حجم انتقال گاز از طریق این خط لوله همچون «نورد استریم ۱» حدود ۵۵ میلیارد مترمکعب در سال است و در شرایطی که میزان تولید انرژِی در اروپا کاهش می‌یابد دسترسی آلمان و کشورهای دیگر به گاز صادراتی و ارزان روسیه را افزایش خواهد داد.

با آغاز بهره‌برداری از این خط لوله علاوه بر اوکراین تعدادی دیگری از کشورهای اروپای شرقی از جمله لهستان، اسلوواکی و جمهوری چک نیز بخشی از درآمد خود از محل حق ترانزیت گاز روسیه به اروپا را از دست خواهند داد.

شرکت روسی «گاز پروم» با حدود ۱۰ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری بزرگ‌ترین سهامدار این طرح است. سهامداران دیگر شرکت آلمانی «اونیپر»، شرکت فرانسوی «انژی»، شرکت اتریشی «او‌ام وی» و شرکت نفتی «شل» هستند.

هر چند آلمان و روسیه تاکيد می‌کنند که «نورد استریم ۲» یک طرح تجاری موفق است، برخی از صاحبنظران در مورد فواید اقتصادی آن تردید دارند و می‌گویند این خط لوله براساس پیش‌بینی‌های اغراق‌آمیز از افزایش میزان مصرف گاز طبیعی در آلمان و اروپا احداث شده است.

دولت آمریکا پس از مدت‌ها مخالفت و ابراز نگرانی بالاخره به این طرح چراغ سبز نشان داد.

با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه؛ ش.ر/س.ن
XS
SM
MD
LG