لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۴۶

«سلطان سکه» و دو متهم اقتصادی دیگر به اعدام محکوم شدند


غلامحسین‌ محسنی اژه‌ای، معاون اول و سخنگوی قوه قضائیه ایران
غلامحسین‌ محسنی اژه‌ای، معاون اول و سخنگوی قوه قضائیه ایران

معاون اول و سخنگوی قوه قضائیه خبر داد که در دادگاه‌های «ویژه مبارزه با فساد اقتصادی» سه نفر به «عنوان مفسد فی‌الارض» به اعدام و ۳۲ نفر به زندان تا ۲۰ سال و پایین‌تر محکوم شده‌اند.

به گفته غلامحسین محسنی اژه‌ای «وحید مظلومین، محمداسماعیل قاسمی و باقری درمنی»، سه محکوم به اعدام، پرونده‌های اخیر اقتصادی هستند.

در رسانه‌های ایران از «وحید مظلومین» با عنوان «سلطان سکه» یاد می‌کنند زیرا به گفته حسین رحیمی، فرمانده نیروی انتظامی تهران او در عرض ده ماه،‌ حدود دو تُن سکه جمع آوری کرده است.

وحید مظلومین که به نام «سلطان سکه» معروف شده است
وحید مظلومین که به نام «سلطان سکه» معروف شده است

این فرد در حالی بازداشت و به اعدام محکوم شده است که بر اساس مقررات بانک مرکزی ایران خرید سکه هیچ محدودیتی نداشته و در هیچ قانونی در کشور نیز نگهداری سکه جرم اعلام نشده است.

آقای اژه‌ای روز دوشنبه نهم مهر گفت که حکم این سه نفر باید برای تایید نهایی به دیوان عالی کشور ارسال شود.

به گفته وی، ۳۲ نفر دیگر به زندان‌های ۲۰، ۱۲ و ۱۰ سال و پایین‌تر محکوم شده‌اند.

«دادگاه‌های ویژه مبارزه با فساد اقتصادی» از مردادماه امسال و پس از بروز نابسامانی در بازار ارز، با درخواست رئیس قوه قضائیه و موافقت رهبر جمهوری اسلامی تشکیل شده است.

احکام‌ صادره در این دادگاه‌ها به‌جز اعدام، «قطعی و لازم‌الاجراء است» و «احکام اعدام با مهلت حداکثر ۱۰ روز قابل تجدیدنظرخواهی در دیوان عالی کشور» است.

این دادگاه‌ها ضمن آن که بررسی اتهامات این متهمان را تسریع می‌کند اما در عین حال، امکان تجدیدنظر را از متهمان می‌گیرد که در تضاد با قوانین قضایی ایران است و با انتقادهایی از سوی حقوقدانان همراه شده است.

بسیاری از تحلیلگران اعلام کرده‌اند که «برخوردهای امنیتی» هر چند ممکن است در کوتاه‌مدت از افزایش قیمت ارز جلوگیری کند، ولی در بلندمدت تأثیری نخواهد داشت، همان‌گونه که با وجود «برخوردهای امنیتی در دولت سابق» قیمت ارز همچنان افزایش یافته است.

با این حال نزدیکان رهبرجمهوری اسلامی دلیل مشکلات اقتصادی کشور را نه تحریم‌های آمریکا، بلکه عملکرد «ضعیف» دولت و همچنین به گفته آنان «سوء استفاده افراد سودجو» می‌دانند.

در ماه‌های گذشته گزارش‌هایی نیز درباره «تخلف» در واردات گوشی تلفن همراه، خودرو و دیگر کالاهایی که با ارز دولتی وارد شده‌اند، منتشر شده و مقامات قوه قضائیه از بازداشت صدها نفر و محاکمه ده‌ها نفر در این زمینه خبر داده‌اند.

در همین حال خبرگزاری‌های ایران روز یکشنبه خبر دادند که احمد عراقچی، معاون سابق ارزی بانک مرکزی ایران، آزاد شده است.

سخنگوی قوه قضائیه ایران روز یکشنبه ۱۴ مرداد از بازداشت وی خبر داده بود.

بر اساس خبرگزاری های ایرنا و ایسنا، شبکه‌های اجتماعی و سایت رادیو فردا/ ا.م/ ک.ر
XS
SM
MD
LG